missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Vaticaan

Vasten 2019 – Boodschap van Paus Franciscus (Hedendaags geloof)

vrijdag 1 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

D[marron]e boodschap van de paus voor de Vasten 2019 werd publiek gemaakt en voorgesteld op 26 februari 2019 tijdens een persconferentie.

Vertrekkend vanuit de liturgische cyclus, legt de paus uit dat het heilsmysterie “zich voorstelt als een dynamisch verloop dat ook de geschiedenis en heel de schepping omvat.

Sint Paulus zegt dat :[/marron]
“De schepping ziet met vurig verlangen uit naar het ogenblik dat de heerlijkheid van de kinderen Gods openbaar zal worden” [mauve fonce](Rom. 8, 19)[/mauve fonce].De stad van de spiegels (Hedendaags geloof)

INFO-PAC - n° 78 – janvier 2019
dinsdag 12 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[mauve fonce] (overgenomen van de Kerstviering 2018 van de Association Horizon) [/mauve fonce] Er was eens oude vrouw gezeten aan de ingang van een stad van het Midden Oosten. Een jonge man benaderde haar en zei haar : « Ik ben hier nog nooit gekomen. Hoe zijn de mensen die in deze (...)


Tabagisme in Afrika

Afrika, het eldorado van de nicotine made in Europe (R+V)

Bron “mafrwestafrica”
vrijdag 8 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Damien Glez Damien Glez is tekenaar-editorialist franco-burkinabe Een onderzoek stelt vast wat iedereen kon weten : de sigaretten die in Afrika verkocht worden zijn meer toxisch dan deze die in Europa gerookt worden. Wie is de verantwoordelijke van deze vergiftiging ? Gehalte van (...)


Internationale Dag tegen de handel van personen

Feest van Josephina Bakhita (R+V)

8 februari
vrijdag 8 februari 2019 door Webmaster
Heilige Josephine (Giuseppina) Bakhita 1868-1947 Eerste Soedanese heilige Slaaf bij de geboorte en Canonized op 1 oktober 2000 Feest in de kerk 8 februari [marron] Josephine Bakhita, de Afrikaanse heilige [/marron] (zijn leven zien) [marron] 8 februari, Internationale (...)


Samen tegen de Personenhandel (R+V)

maandag 28 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]Voorstelling van de 5de Werelddag van gebed en sensibilisatie tegen de handel in mensen : 8 februari 2019[/marron] Op 8 februari 2019, steken we een kaarsje aan tegen de handel in personen om samen de 5de uitgave van de Werelddag van gebed en overweging tegen de handel in personen te (...)


De spiritualiteit in het kader van de cursus Islam godsdienst (Dialoog)

Saïd ANDOUH – CEREO (uittreksels in ARCE)
zaterdag 19 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Marc Léonard, Mafr, Webmaster
[vert] “De professor gaat, voor elke bestudeerde thematiek, verwijzen naar de bronnen van de moslim Schriften (koran, sunna, profeten, gezellen) om te trachten de aandacht te trekken van de leerlingen op de doelstellingen en de wil van God evenals op hun verantwoordelijkheid. Eveneens zal hij (...)


Vaticaan

“Het oecumenisme is geen keuze zaak”,
herinnert de Paus
(Dialoog)

Paus Franciscus
donderdag 17 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Bij het einde van de catechese van deze woensdag, heeft de Heilige Vader een oproep gelanceerd met het oog op de week voor de eenheid van de christenen, die plaats zal vinden van 18 tot 25 januari aanstaande.Gebedsweek voor de eenheid van de christenen
18-25 januari 2019
(Dialoog)

donderdag 10 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De gebedsweek voor de eenheid van de christenen is voorbereid geweest door de christenen van Indonesië. [/marron]

[marron]De overwegingen voor de acht dagen en de viering zullen betrekking hebben met het gekozen thema :[/marron]Vaticaan

Homilie van de Middernachtmis in Rome
25 december 2018 (Uittreksels)
(Hedendaags geloof)

Paus Franciscus
zondag 30 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De top van het egoïsme oversteken “Jozef, met Maria zijn verloofde, trok op naar de stad van David Bethlehem genaamd” [mauve fonce](Lc 2,4). [/mauve fonce] Deze nacht, trekken ook wij op naar Bethlehem om er het mysterie van Kerstmis te ontdekken. [bleu marine]Bethleem : (...)


Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar 2019 (Hedendaags geloof)

Eur-Echo Winter 2018 (1)
zaterdag 29 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[bleu marine]PROVINCIE EUROPA - MISSIONARISSEN VAN AFRIKA[/bleu marine] “Verheugt u in de Heer… ik herhaal het : verheugt u !” [mauve fonce] (Filip. 4, 4)[/mauve fonce] Dat is het wachtwoord van de apostel Paulus op de derde zondag van de Advent. Maar kan men de vreugde bevelen ? En (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1023674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License