missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


Bij kapucijnen klinkt een ’symfonie van hoop’ voor Oekraïne (Dialoog)

vrijdag 25 maart 2022 door Webmaster2
De Antwerpse kapucijnen steunen Oekraïne met de opvang van 42 vluchtelingen én een vredesconcert Een oude boom die omvalt, maakt meer kabaal dan een klein zaadje dat wordt geplant, maar dat laatste draagt op lange termijn veel meer vrucht. Met dit Afrikaanse gezegde word ik verwelkomd in het (...)


Fra Dominique Mathieu: door de paus tot broederlijkheid gezonden (Dialoog)

maandag 18 januari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus heeft onze landgenoot en minderbroeder-conventueel Dominique Mathieu belast met een delicate missie in Iran.[/bleu marine] Paus Franciscus, die al sinds het begin van zijn pontificaat streeft naar een constructieve dialoog met de autoriteiten van Iran, heeft onze (...)


Bisschoppen bezoeken het Heilige Land (Dialoog)

maandag 13 januari 2020 door Webmaster2
Nog tot 16 januari is een delegatie van Europese en Noord-Amerikaanse bisschoppen op bezoek in het Heilige Land. Ze willen zich ter plaatse vergewissen van de levensomstandigheden in de regio en er de christelijke gemeenschap een hart onder de riem steken. Veel aandacht gaat uit naar het bezoek (...)


Vredesweekgetuige: ’Bij ons is vrede van levensbelang’ (Dialoog)

Pax Christi Vlaanderen roept op om te investeren in vrede
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Op uitnodiging van Pax Christi Vlaanderen[/bleu marine] reist de Zuid-Soedanees John Malith Mabor momenteel ons land rond om te getuigen hoe er aan de basis en in kleine gemeenschappen aan vrede wordt gewerkt. Eind december 2013 brak er een burgeroorlog uit tussen president Salva (...)


Vaticaan

“De theologie na Veritatis Gaudium in de Middellandse Zeecontext" (Dialoog)

Boodschap van patriarch Bartholomeus
zondag 7 juli 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De evangelische gastvrijheid en de wederkerigheid Paus Franciscus ontvangt de patriarch Bartholomeus in de S. Nicolas basiliek, in Bari (Italië) 7/7/2018 De patriarch Bartolomeus beveelt de evangelische gastvrijheid aan, terwijl hij verlangt dat de ontvangst van de migrerende bevolkingen (...)


Paus Franciscus en de 3 oecumenismen (Dialoog)

vrijdag 14 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Toen hij de Heilige Synode van de Bulgaarse orthodoxe Kerk ontmoette, heeft Paus Franciscus herinnerd aan “het oecumenisme van het bloed” dat de christelijke martelaren van elke belijdenis verenigt, en hij heeft als weg voorgesteld die meteen kan gevolgd worden het oecumenisme “van de arme” en dat “van de missie”.[/marron]The Conversation

Bestaat er een Europese Islam ? (Dialoog)

ARCRE - Anaïd Lindemann, Universiteit van Lausanne
dinsdag 4 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Marc Léonard, Mafr, Webmaster
Vele wetenschappers, meer bepaald in de sociale wetenschappen, hebben getracht te weten of het mogelijk is te spreken van een islam die typisch Europees is. De Duitse politicoloog Bassam Tibi, bijvoorbeeld, heeft reeds in 1995 het begrip [vert]“euro-islam”[/vert] uitgevonden in het boek (...)


Franciscus ontmoet sultan Al-Kamil in 1219 (Dialoog)

Nuntiuncula 712
zaterdag 1 juni 2019 door Webmaster
Een weerloze broeder op blote voeten komt vertellen over vrede. Hij heeft geen macht, geen geloofsbrieven. Hij zingt een lied over zon, vogels en het leven dat zo schoon is en veel te kort om oorlog te voeren. "Sultan", horen wij hem zeggen, "Wij hebben allebei God opgesloten in (...)


Vaticaan

Christenen en moslims : de broederlijkheid bevorderen (Dialoog)

donderdag 16 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[bleu marine]“Christenen en moslims, de broederlijkheid bevorderen”:[/bleu marine] [marron]dat is het thema van de boodschap van de pontificale Raad voor de interreligieuze dialoog, gericht tot de moslims voor de Ramadan maand, ingehuldigd op 5 mei 2019.[/marron]
(Tekst publiek gemaakt op 10 mei.)Islam

De voornaamste feestdagen in de islam (Dialoog)

De islamitische kalender
woensdag 15 mei 2019 door Webmaster
[vert]Dit zijn de volgende grote datums van de islamitische kalender :[/vert] Nacht van het Lot Openbaring van de Koran 27 Ramadan 1440 zaterdag 1 juni 2019 Aid el Fitr Breken van de vasten 1 Chaoual 1440 woensdag 5 juni 2019 Aid el Adha Feest van Het Offer 10 Dou-l-Hidjja 1440 (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1124663

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License