missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


Interreligieuse Kalender - Oktober 2017 (Dialoog)

zaterdag 30 september 2017 door G.Verbist, mafr.
1 - Ashoera (Islam) De sjiitische moslims herdenken de dood van imam Hoessein, kleinzoon van de Profeet. 5 tot 12 - Soekkot (Joden) Loofhuttenfeest. 19 - Diwali (Hindoes) Lichtjesfeest. Belangrijkste en grootste feest. De overwinning van het licht op de duisternis. (...)


DIALOOG & ONTMOETING - September 2017 (Dialoog)

vrijdag 1 september 2017 door G.Verbist, mafr.
Weten we te weinig over de islam ? ‘ Er zijn twee clichés waar ik onderhand echt moe van word. Cliché 1 : de islam is de bron van alle kwaad, hij steunt op gewelddadige Koranteksten en heeft bijgevolg geen plaats in het Westen. Wat een groteske platitude ! De overgrote meerderheid van Europese (...)


Interreligieuse Kalender - September 2017 (Dialoog)

woensdag 30 augustus 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Aïd al-Adha. Offerfeest (Islam) Het grootste feest (Aid el Kebir) voor de moslims. 1 – Wereldgebedsdag voor de Schepping (alle christenen) Zij schenken extra aandacht aan de Zorg voor de Schepping. 21 – 30. Navaratri. (Hindoes) Festival ter ere van Devi, een vrouwelijke (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Augustus 2017 (Dialoog)

dinsdag 1 augustus 2017 door G.Verbist, mafr.
« Stevig voort werken aan een inclusieve samenleving » Traditie getrouw heeft koning Filip een toespraak gehouden naar aanleiding van de Nationale Feestdag 21 juli 2017. Hierbij enkele uittreksels…. … Een samenleving, waarin niemand zich uitgesloten voelt… Natuurlijk zijn ook ontmoetingen met (...)


Interreligieuse Kalender - Augustus 2017 (Dialoog)

zondag 30 juli 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Tisha b’Av (Joden) – Treurdag. Herdenking rampen en vervolgingen. Boek Klaagliederen wordt gelezen. 7 – Esala Perahera (Boedhhisten) – De tand van Boehha wordt gevierd. 7 – Raksha Bandhan (Hindoes) – Begin van het landbouwjaar. Het versterken ook van de band tussen (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juli-Augustus 2017 (Dialoog)

zondag 2 juli 2017 door G.Verbist, mafr.
OECUMENE - Paus Franciscus ontmoet evangelische christenen. Op zaterdag 3 juni stelde Paus Franciscus een opmerkelijk gebaar door een delegatie van de evangelische Kerken te ontmoeten. Zij bezochten Rome voor de viering van de vijftigste verjaardag van de charismatische beweging. De paus (...)


Interreligieuse Kalender - Juli 2017 (Dialoog)

donderdag 29 juni 2017 door G.Verbist, mafr.
2 – Roma en Sintizigeuners Bedevaart te Banneux. Traditionele bedevaart uit verschillende Europese landen naar het Mariaoord Banneux. 8 – Goeroe Purnima. Hindoe, jain en boeddhistisch festival. Zij betuigen hun respect aan hun leraren en goeroes. 11 – Vasten van (...)


België

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2017 (Dialoog)

zondag 25 juni 2017 door Webmaster
’Id al-Fitr / Ramazan Bairami, 25ste/26ste juni 2017 Beste moslimvrienden, Wij weten ons van harte met jullie verbonden ter gelegenheid van Id-al-Fitr, het feest van het einde van de Ramadan. Wij bieden jullie onze beste wensen aan voor een gelukkig en vredevol leven. In deze (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juni 2017 (Dialoog)

dinsdag 6 juni 2017 door G.Verbist, mafr.
Veranderend religieus landschap Vandaag vormen de christenen de grootste religieuze groep op aarde. Moslims komen op de tweede plaats. Beide religies zullen de komende decenia verder groeien. De berekeningen komen van het Pew Reseach Center, USA. 31,2 % Christenen. 24,1 % Moslims. (...)


Interreligieuse Kalender - Juni 2017 (Dialoog)

dinsdag 30 mei 2017 door G.Verbist, mafr.
4 – PINKSTEREN (alle christenen) De komst van de Heilige Geest wordt herdacht. 9 – Saga Dawa Düchen (Tibetaanse boeddhisten) Verlichting van Boeddha. 16 – Martelaarschap van Goeroe Arjan Dev (Sikhs) 21 – Internationale Dag van het Humanisme. 22 – Lailat al-Qadr (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949192

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License