missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > R+V > R+V

R+V

Rechtvaardigheid, vrede en zorg voor de schepping

Artikels van deze rubriek


EDITORIAAL (R+V)

Nuntiuncula Nr 709 Augustus - September 2018
maandag 1 oktober 2018 door Luc Putzeys
Beste Confraters, Het behoud en de bescherming van de schepping behoren tot ons charisma als missionarissen. Onlangs hebben we de « Werelddag van gebed voor het behoud van de schepping » gevierd, door Paus Franciscus begonnen in 2015. Je hebt de teksten van de 5 weken ‘Temps de la création 2018’ (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De uitnodiging om Jezus te volgen overdragen
(R+V)

zaterdag 29 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De uitnodiging om Jezus te volgen overdragen Liturgische en Bijbelse teksten Vijfde week : van 30 september tot 4 october De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De vreugde van het dienen delen
(R+V)

zaterdag 22 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De vreugde van het dienen delen Liturgische en Bijbelse teksten Vierde week : van 23 tot 29 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De gave van de wijsheid doorgeven
(R+V)

zaterdag 15 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De gave van de wijsheid doorgeven Liturgische en Bijbelse teksten Derde week : van 16 tot 22 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
Aan de armen de gave van hoop schenken
(R+V)

zaterdag 8 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 Aan de armen de gave van hoop schenken Bijbelse en liturgische teksten Tweede week : van 9 tot 15 september Van 1 september tot het feest van Franciscus van Assisi, danken de christenen voor de gave van de schepping en denken na over de manier waarop (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De gave van de schepping overdragen
(R+V)

zaterdag 1 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De gave van de schepping overdragen Bijbelse en liturgische teksten Eerste week : van 1 tot 8 september De viering van de tijd van de schepping vindt zijn oorsprong in een orthodoxe traditie. Deze werd overgenomen door de Wereldraad van de Kerken en (...)


Het agro-industrieel park Bukanga Lonzo : een geval van grondroof georganiseerd door de Staat en de internationale gemeenschap (R+V)

donderdag 7 juni 2018 door Webmaster

[marron]De Democratische Republiek Congo heeft op dinsdag 15 juli 2014de het eerste van een serie agro-industriële parken ingehuldigd die bestemd zijn om de ontwikkeling van het land vooruit te helpen en het enorme potentieel van landbouwgronden waarover het beschikt in de verf te zetten.
Het agro-industriële park van Bukanga Lonzo is 75.000 hectaren groot en stelt reeds 300 personen aan het werk volgens de regering, die zich beroemd over haar “productiepotentieel van grote bijgevoegde waarde: landbouwgrond met hoge opbrengst, beschikbaar water en mogelijkheid van irrigatie, en de nabijheid van de stad Kinshasa die een markt voorstelt en een afzetgebied van meer dan tien miljoen mensen”.
Uiteindelijk voorziet de Staat twintig agro-industriële parken in te stellen om het enorme landbouwpotentieel van het land uit te baten.
Maar de grond van het probleem is het volgende: de gronden en de dorpen die er op staan maken deel uit van het agro-industrieel park van Bukanga Lonzo, en de boeren van de streek hebben geen toegang meer tot hun landbouwgronden.
[/marron]De Tijd van de Schepping - Vierde week

DE EUCHARISTIE
– DANKZEGGING VOOR HEEL DE SCHEPPING
(R+V)

AEFJN
maandag 25 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]De dag van rust, waarvan de Eucharistie het centrum is, verspreidt zijn licht over heel de week en zet ons aan om de bescherming van de natuur en van de armen te verinnerlijken[/marron]
[mauve fonce]LS 237[/mauve fonce]


De Tijd van de Schepping - Derde week

EEN KIJK VOL LIEFDE (R+V)

AEFJN
woensdag 20 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]Wij worden geroepen om in ons handelen een ontvankelijke en belangeloze dimensie in te sluiten die verschillend is van een eenvoudige inactiviteit. [/marron]
[mauve fonce]LS 237[/mauve fonce]


De Tijd van de Schepping - Tweede week

EEN LIEDEVOLLE AANDACHT VOOR WAT KLEIN IS (R+V)

AEFJN
maandag 11 september 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Om de geschikte tijd over de schepping verder te zetten, bieden we u een nieuwe meditatie van de Duitse antenne.

De liefde voor de kleine dingen[/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1060608

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License