missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Migranten > Migranten

Migranten

Onthaal van Afrikanen in België en hulp bij hun integratie in het land

Artikels van deze rubriek


VLUCHTELINGEN

Jezuïeten: ‘We kunnen niet blijven toekijken’ (Migranten)

woensdag 31 juli 2019 door Webmaster2
Volgens de Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) en het Centro Astalli, dat in Rome de opvang van vluchtelingen coördineert, kunnen wij niet blijven toekijken hoe drenkelingen bij hun overtocht op de Middellandse Zee om het leven komen. De jezuïeten vragen na het nieuwe drama met (...)


Migranten

Een humaan alternatief voor de inbewaringstelling van migranten (Migranten)

Koning Boudewijnstichting
vrijdag 5 juli 2019 door Webmaster
“Niet alleen is dit juist en humaan, maar het kan ook efficiënter zijn dan het huidige paradigma ‘in bewaring stellen en terugsturen’.” Radostina Pavlova De inbewaringstelling (in het Engels: detention) van migranten is een wijdverspreide praktijk bij Europese autoriteiten, ook al stelt de (...)


Vaticaan

De Paus gunstig voor een dialoogtheologie rond de Middellandse Zee (Migranten)

Marie Duhamel – Vatican News
zaterdag 29 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Rond de Middellandse Zee is er een ruim gebied van doortochten, uitwisselingen en soms van conflicten. Hoe daar een vredevolle en werkelijk broederlijke samenleving hervormen ? Hoe de overhand geven aan de ontvangst van de andere ? Hoe kunnen de godsdiensten hiertoe bijdragen? Dat zijn de vragen waarop de Paus zich voorgenomen heeft te antwoorden deze middag. Franciscus heeft, in Napels, en colloquium afgesloten aan de faculteit van theologie van Zuidelijk Italië…

Een beetje meer dan een jaar na de publicatie van zijn apostolische constitutie ‘Veritatis Gaudium’, heeft hij vandaag opnieuw gepleit voor een vernieuwing van de studies ten gunste van een kerygmatische theologie, van het onderscheid maken, van de barmhartigheid en van de ontvankelijkheid, in dialoog met de samenleving, de culturen en de godsdiensten voor de opbouw van een vredevol samenwonen van de personen en van de volken.Vaticaan

Griekenland moet niet alleen gelaten worden in de migratiecrisis (Migranten)

Giada Aquilino / Marine Henriot – Vaticaanstad
vrijdag 17 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  Gedurende drie dagen, was kardinaal Konrad Krajewski, apostolisch aalmoezenier van de Paus, op bezoek op het eiland Lesbos, vergezeld door de voorzitter van de COMECE, Mgr. Jean-Claude Hollerich.

De bedoeling van dit bezoek: aan de migranten, maar ook aan heel Griekenland zeggen dat zij niet alleen zijn.


Wettigen verkiezingen een harde taal rond migranten en vluchtelingen ? (Migranten)

donderdag 4 oktober 2018 door Webmaster

Er is geen enkele geldige reden waarom migranten en vluchtelingen door een hard en misplaatst taalgebruik gestigmatiseerd moeten worden als een bedreiging voor onze samenleving.
De Interdiocesane Commissie voor de Migratie Pro Migrantibus deelt daarover het volgende mee.Migratie gezien vanuit Algerije (Migranten)

vrijdag 28 september 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Tekst opgesteld voor de bisschoppen van Algerije met het oog op de vergadering van de Cerna [2]Afrika

Afrikaanse demografie en migraties : tussen alarmisme en ontkenning (Migranten)

Christian Bouquet, Université Bordeaux Montaigne
zaterdag 12 mei 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
ARCRE : The Conversation Er zijn heel wat cijfers van de bevolking zoals deze van de onthouding in een democratische verkiezing : men kan deze doen zeggen wat men graag wil horen. Over de Afrikaanse demografie, is het spectrum zeer breed tussen degenen die met het schrikbeeld zwaaien van de (...)


Sant’Egidio

De Humanitaire Corridors (Migranten)

woensdag 28 maart 2018 door Webmaster
Humanitaire Corridors: nieuwe aankomst Vanmorgen (26 maart 2018) is op de Nationale Luchthaven van Brussel-Zaventem een groep van 28 Syrische vluchtelingen aangekomen. Ze werden overgevlogen met een lijnvlucht vanuit Beiroet en kwamen ons land binnen met een humanitair visum. Het gaat om (...)


SICILIË

Intercongregationeel project te Modica in het diocees Noto
“Lampedusa Project 2016-2019”.
(Migranten)

EUR-ECHO PASEN 2017
woensdag 12 april 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het idee van een intercongregationele ploeg van missionarissen komt naar boven in 2013 als gevolg van de drama’s in de Middellandse Zee en de aankomst van vluchtelingen te Lampedusa, toen er zich op het vlak van de CIMI (Comité van de Italiaanse Missionaire Instituten) een bewustwording voordeed (...)


Een Congolese religieuze bij het onthaal van de migranten in Sicilië (Migranten)

Blog van Bernard Ugeux, M.Afr.
dinsdag 12 juli 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De “zusters van de wereld” : een internationale ploeg van ingewijden op het terrein

Vorig jaar heeft paus Franciscus gevraagd aan de religieuzen zich in te zetten voor het onthaal van de migranten.

De missionarissen van Afrika hebben er ontvangen in hun Generalaat in Rome. De jezuïeten hebben een belangrijk ontvangstcentrum in het Vaticaan. Op aanvraag van de Vereniging van de Algemene Oversten, hebben vrouwencongregaties zoals de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika (Witte Zusters) beslist deel te nemen aan een inter-congregationele en internationale ploeg om migranten op te vangen die in Sicilië ontschepen.
Deze migranten komen ook uit Afrika, en voor hen is het ontvangen worden door een Afrikaanse religieuze, die hun drama beter kan begrijpen, een waardevolle opluchting.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 830048

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License