missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Kardinaal in chrismamis: ‘Alleen synodale Kerk heeft toekomst’ (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 april 2022 door Webmaster2
In de chrismamis, die jaarlijks in de Goede Week (meestal in de ochtend van Witte Donderdag) wordt gevierd, wijdt de bisschop het chrisma, de olie die gebruikt wordt voor de zalving bij de sacramenten van doopsel, vormsel en de ambtswijding tot priester en bisschop. Hij zegent ook de olie voor (...)


Aanstelling provinciaal Congregatie van de Heilige Geest (Hedendaags geloof)

maandag 7 februari 2022 door Webmaster2
Emmanuel Tomfiah, pastoor van Turnhout en oud-Turnhout, en bruggenbouwer van PE Clara van Assisi werd dinsdag aangesteld als provinciaal (verantwoordelijke) van de Belgische provincie voor de congregatie van de spiritijnen. De eenvoudige en mooie eucharistieviering waarvan een enorme kracht (...)


Niemand leeft voor zichzelf alleen - Kerstwens kardinaal De Kesel (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
"We hebben elkaar nodig, we zijn verantwoordelijk voor elkaar", zo onderstreept kardinaal De Kesel in zijn kerstwensen 2021. Vrienden, Ook dit jaar kunnen we Kerstmis niet vieren zoals we het gewoon zijn. De wereldwijde pandemie is immers nog altijd niet bedwongen. Er is weliswaar al veel (...)


Paus roept Romeinse curie op tot nederigheid (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 december 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus had het in zijn kersttoespraak tot de curieleden dit jaar niet over kerkhervormingen, wel over de nood aan een synodale Kerk. Paus Franciscus heeft de leden van de Romeinse curie en andere belangrijke functionarissen van de Vaticaanse administratie tijdens de jaarlijkse (...)


Hoe werd oktober weer Wereldmissiemaand? (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 oktober 2021 door Webmaster2
Al bijna 100 jaar wordt op de laatste zondag van oktober in kerken wereldwijd een collecte gehouden voor ‘de missies’. Waar komt die traditie vandaan? Het begon met een Missiezondag, ingesteld door paus Pius XI in 1926. Voortaan zou er op de voorlaatste zondag van oktober een collecte gehouden (...)


Nieuwe Franse vertaling van Romeinse missaal (Hedendaags geloof)

De Franstalige parochies in ons land gaan vanaf de advent het nieuwe Romeinse missaal gebruiken.
maandag 30 augustus 2021 door Webmaster2
Mgr. Jean-Luc Hudsyn, hulpbisschop voor Waals-Brabant van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en Franstalige referent voor liturgie, laat weten dat het nieuwe Romeinse missaal in het Frans in alle Franstalige bisdommen in ons land vanaf 25 november 2021, de eerste zondag van de advent, in gebruik (...)


Paus weigert ontslag van kardinaal Reinhard Marx (Hedendaags geloof)

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus weigert het ontslagverzoek van kardinaal Reinhard Marx te aanvaarden en vraagt hem aan te blijven als aartsbisschop van München en Freising. Dat schrijft de paus in een broederlijke brief aan kardinaal Marx, die vanmiddag door de persdienst van de Heilige Stoel in (...)


Midden in de Goede Week: bekijk ‘The New Gospel’ van Milo Rau (Hedendaags geloof)

woensdag 31 maart 2021 door Webmaster2
Milo Rau (NTGent) bracht het Lam Gods theatraal tot leven en waagt zich nu aan de passie van Christus. Bekijk de trailer en lees het interview. Voor de opnames van zijn film ‘The New Gospel’ trok Milo Rau naar het Zuid-Italiaanse Matera, ook bekend uit de passiefilms van Pier Paolo Pasolini (...)


Paus bidt om de genade van de verwondering in de Goede Week (Hedendaags geloof)

maandag 29 maart 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus[/bleu marine] heeft tijdens het angelus na de eucharistieviering van Palmzondag, opgeroepen tot gebed voor de slachtoffers van de aanslag op de kathedraal van Makassar in Indonesië. Laten we bidden voor alle slachtoffers van geweld, vooral voor de slachtoffers van de (...)


Godgewijd leven, dat is God blijven zoeken én vinden (Hedendaags geloof)

woensdag 3 februari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Wat kunnen religieuzen doen in deze vreemde coronatijd?[/bleu marine] Abt Frederic Testaert citeert de heilige Augustinus: blijven zoeken wie we al gevonden hebben. Op 2 februari viert de Kerk de Dag van het Godgewijde Leven, in 1997 ingesteld door paus Johannes Paulus II om het (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1158770

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License