missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Pastorale brief van bisschop Lode Van Hecke nav de corona-epidemie (Hedendaags geloof)

vrijdag 13 maart 2020 door Webmaster2
Hoe kunnen we als christenen deze uitzonderlijke omstandigheden die we vandaag meemaken, beleven? Beste mensen, Amper drie weken na de mooie liturgie in de kathedraal waar we met veel luister en een paar duizend mensen gevierd hebben, staan we voor een heel nieuwe situatie waarin we niet (...)


Postsynodale exhoratie over Amazonesynode woensdag gepubliceerd (Hedendaags geloof)

maandag 10 februari 2020 door Webmaster2
De Vaticaanse persdienst bevestigt dat paus Franciscus zijn postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio op woensdag 12 februari zal publiceren. Het document krijgt de titel: Querida Amazonia (Geliefde Amazone) en wordt woensdagmiddag om (...)


Chinese bisschop met coronavirus besmet (Hedendaags geloof)

woensdag 5 februari 2020 door Webmaster2
Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu van Nanyang zat jarenlang opgesloten omdat hij weigerde aan te sluiten bij de Katholieke Patriottische Vereniging. Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu (98) van het Chinese Nanyang is naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij allicht met het coronavirus is (...)


Paus tot religieuzen: ’Laat u niet ontmoedigen’ (Hedendaags geloof)

maandag 3 februari 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus vierde al zaterdagavond, samen met enkele duizenden religieuzen, de jaarlijkse Dag van het Godgewijde Leven. Naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven op Maria Lichtmis (2 februari) heeft paus Franciscus de religieuzen opgeroepen om zich niet te laten ontmoedigen en (...)


Vaticaan wilde controle over de jezuïeten (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 januari 2020 door Webmaster2
Tussen het Vaticaan en de jezuïetenorde heeft altijd al een haat-liefdeverhouding bestaan; in 2006 overwoog Rome de leiding over te nemen. In Madrid is bij de voorstelling van het boek De jezuïeten van Vaticanum II tot paus Franciscus van de Italiaanse historicus Gianni La Bella gezegd dat het (...)


AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra (Hedendaags geloof)

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2
De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal Cláudio Hummes in een brief (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken (Hedendaags geloof)

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux (Hedendaags geloof)

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van het het bedevaartsoord (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen. De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 oktober. Het werd een (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten (Hedendaags geloof)

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. Maurits was de (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 916984

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License