missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Kerstwake bij de kribbe (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
CV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. CCV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. Nu het op Kerstavond niet mogelijk is om (...)


Bisschoppen vragen de klokken te luiden op Kerstmis om 12 uur (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
De bisschoppen vragen de parochies om op Kerstmis om 12 uur de klokken te laten luiden als een signaal van troost en hoop, steun en verbondenheid. In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstmis om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Als een (...)


Encycliek van paus Franciscus in het Nederlands (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
De Nederlandse vertaling van de jongste encycliek van paus Franciscus, in opdracht van de bisschoppenconferentie en een uitgave van Halewijn, is uit. De Nederlandse vertaling van Fratelli tutti, de jongste encycliek van paus Franciscus over broederlijkheid en sociale vriendschap is (...)


Vaticaan schenkt 25 miljoen dollar voor strijd tegen armoede (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
Uitgerekend in deze coronapandemie moet volgens het Vaticaan de strijd tegen honger en armoede versterkt worden. Paus Franciscus ontmoette op 25 juni de Ifad-voorzitter Gilbert Hounbo © Vatican Media Het Vaticaan heeft een bedrag van 25 miljoen dollar (20,6 miljoen euro) geschonken aan het (...)


Jong, internationaal, missionair (Hedendaags geloof)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Sinds begin september bouwen vijf dominicanen – een Vlaming, een Waal, twee Indiërs en een Congolees – een nieuwe internationale gemeenschap uit in Antwerpen, waar hun orde eeuwenlang een belangrijke rol speelde. Later sluiten nog twee broeders aan. Tot een aantal decennia geleden was er in (...)


Bisschop Lode Van Hecke

Broederlijkheid als sleutelwoord sociale leer van Kerk (Hedendaags geloof)

maandag 12 oktober 2020 door Webmaster2

Zeven broederlijk gedachten van de bisschop van Gent n.a.v. Fratelli tutti, de nieuwe encycliek van paus Franciscus.Sociale encycliek ‘Allen broeders’, korte samenvatting (Hedendaags geloof)

maandag 5 oktober 2020 door Webmaster2
Zaterdag signeerde paus Franciscus de nieuwe encycliek bij het graf van de heilige Franciscus in Assisi. Vandaag werd de tekst officieel voorgesteld. Op de persvoorstelling zei kardinaal Parolin dat de paus met de encycliek Fratelli tutti een cultuur van broederschap voorstelt, die alle mensen (...)


‘De Kerk is fantastisch’ van Rik Torfs

‘Enkel in de Kerk kun je nog in alle rust onvolmaakt zijn’ (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 september 2020 door Webmaster2
Het voorjaar van Rik Torfs was gereserveerd voor het draaien van de documentaireserie Het Vaticaan. Toen werd alles anders. „Op de eerste dag van de lockdown begon ik aan De Kerk is fantastisch”, zegt hij. Een Nederlandse uitgeverij vroeg hem dat boek te schrijven na zijn passage in een podcast. (...)


Egoïsme, een erger virus (Hedendaags geloof)

maandag 21 september 2020 door Webmaster2
Kardinaal Michael Czerny bundelt recente teksten met paus Franciscus’ visie op de wereld na de coronapandemie Nu al staat vast dat de COVID-19-crisis van de afgelopen maanden vaste leerstof wordt voor toekomstige generaties scholieren en studenten. Wat de katholieke Kerk uit de gevolgen van de (...)


Tertio-delegatie op privéaudiëntie bij paus Franciscus (Hedendaags geloof)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft vandaag een delegatie van Tertio in privéaudiëntie ontvangen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het opinieweekblad. Te midden van de verwarring van stemmen en boodschappen rondom ons wordt een christelijke journalist geroepen om een ​​nieuwe getuige van de waarheid (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 965512

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License