missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Algerije

De vrouwelijke immigratie (Algerië)

„Rencontre et Développement”
zondag 22 januari 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

„Rencontre et Développement” („Ontmoeting en Ontwikkeling”) is een interreligieuze vereniging ten dienste van de migranten. De leden van deze vereniging zijn protestanten, katholieken en moslims. Sinds 1974, biedt zij een hulp gericht tot de Sahraoui bevolking, en keerde zij zich spontaan naar de vluchtelingen en de migranten die uit de gebieden ten Zuiden van de Sahara komen, en naar de Algerianen die terugkeren uit Europa.
Sinds 2007, is deze vereniging op het terrein de relais van het Hoog-Commissariaat voor de Vluchtelingen en werkt zij eveneens samen met Caritas Hulpbetoon.Algerije

Kabylië heeft Pater Charles Deckers niet vergeten (Algerië)

LIBERTE (Algerije, 28 december 2011)
donderdag 29 december 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Herdenking van de moord op vier Witte Paters te Tizi Ouzou De gedachtenis aan de vier Witte Paters, die door de islamisten vermoord werden de 27ste december 1994 in hun kapel te Tizi Ouzou, werd gisteren weer opgenomen in een sfeer die getekend werd door zo’n ontroerende getuigenissen door (...)


Algerië

De school van het verschil in Mostaganem (Algerië)

José Maria Cantal
maandag 14 november 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De gedachte is bij mij opgekomen toen ik deelnam aan de vastentocht in de woestijn: de thema’s en de sfeer tussen ons waren buitengewoon ! Ook het kader: wat is Algerije mooi! Er was toch één ding dat me verdriet deed: ik zou een week die zo intens was willen delen met mijn moslimvrienden… Maar hoe dat aanpakken ? Welke formule vinden ? Hoe niet tegen de wet ingaan van de niet-moslim eredienst ? Wat zou het thema kunnen zijn ? Ik had redenen om het te laten vallen…


Interview

« Verantwoordelijk voor elkaar » (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB (N°14) – Oct. 2011
woensdag 19 oktober 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het doet ons plezier naar je getuigenis te luisteren. Een korte voorstelling dan ? Mijn naam is Lynda IZOURARI en ik ben een Algerijnse van Tizi-Ouzou, meer bepaald van Aïn El Hammam. Ik ben studente in psychologie aan de faculteit van menswetenschappen, en ik doe ook studies over de (...)


Geestelijke pagina (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB (N°14) – Oct. 2011
vrijdag 7 oktober 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Dit gebed werd aan één van onze confraters aangeboden door een jonge moslimvrouw die dit gevonden had in haar handboek van Arabische grammatica, uitgegeven door de Pr. Chibane, de toenmalige Algerijnse minister van onderwijs. Dit gebed deed dienst als grammaticale oefening. Egyptische christenen (...)


Leerling van Jezus zijn terwijl men zich in een minderheid bevindt (Algerië)

woensdag 20 juli 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Algiers, 30 mei 2011

Ge weet wel dat ik u niets buitengewoons te zeggen heb… alleen maar het leven van elke dag. Die kleine dingen die iedereen beleeft, maar die, in de Algerijnse wereld, op een andere wijze beleefd worden. Ik deel ze u mee, niet om indruk op u te maken, maar om samen op zoek te gaan wat het zeggen wil “leerling van Jezus zijn terwijl men zich in een minderheid bevindt”… Ik heb ook het verborgen verlangen de ene of de andere van u naar hier te zien komen om hier zijn geloof te beleven.MZOLA (Witte Zusters)

De Witte Zusters in Algerië (Algerië)

Contact Augustus 2009
zondag 20 september 2009 door D.F. (Vertaling), Sr Lucienne Fraipont (SMNDA), Webmaster
In dit land mogen we alleen en vooral „aanwezig” zijn in een Islamitisch midden. Dit onderlijnt de aanwezigheid van een christelijk getuigenis. Kardinaal Lavigerie had zijn missionarissen de opdracht gegeven steeds volledig ’in dienst te staan van de bevolking. Zijn grote bekommernis was dan ook (...)


Witte Zusters (MZOLA)

Terug naar de bronnen (Algerië)

Contact Augustus 2009
zondag 20 september 2009 door Sr Lucienne Fraipont (SMNDA), Webmaster
Het was in 1866 dat Mgr. Charles Lavigerie toen bisschop van Nancy (Frankrijk) aanvaardde zijn geliefd bisdom te verlaten om de verantwoordelijkheid op te nemen van de kerkgemeenschap in Algerije. De bisschop aldaar was overleden. In die periode was Algerije een Franse kolonie. Op 15 mei 1867 (...)


Mgr Henri Teissier

Een bisschop “al te bevriend” met de moslims (Algerië)

Africa n.6 nov - dec 2008
donderdag 22 januari 2009 door D.F. (Vertaling), Webmaster
We hadden reeds de verandering aangekondigd die in het vooruitzicht werd gesteld voor het aartsbisdom van Algiers en die er kwam, vanaf 1867, door Charles Lavigerie, de stichter van de Witte Paters. Op 10 oktober 2008, heeft de Fransman met de Algerijnse nationaliteit, Henri Teissier (foto (...)


Waarom de Islam? (Algerië)

God houdt van alle mensen
maandag 11 februari 2008 door M.N. (Vertaling), Webmaster

Op 1 februari 2008 vierde een Witte Pater in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Afrika in Algiers zijn jubileum van 60 jaar priesterschap.

Ter gelegenheid daarvan vertrouwt hij ons zijn bezinning toe over de ontmoeting met anderen die een verschillende godsdienst belijden: wat telt is ieders menselijke waardigheid....Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 778542

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License