missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Witte Zusters (MZOLA)

Terug naar de bronnen (Algerië)

Contact Augustus 2009
zondag 20 september 2009 door Sr Lucienne Fraipont (SMNDA), Webmaster
Het was in 1866 dat Mgr. Charles Lavigerie toen bisschop van Nancy (Frankrijk) aanvaardde zijn geliefd bisdom te verlaten om de verantwoordelijkheid op te nemen van de kerkgemeenschap in Algerije. De bisschop aldaar was overleden. In die periode was Algerije een Franse kolonie. Op 15 mei 1867 (...)


Mgr Henri Teissier

Een bisschop “al te bevriend” met de moslims (Algerië)

Africa n.6 nov - dec 2008
donderdag 22 januari 2009 door D.F. (Vertaling), Webmaster
We hadden reeds de verandering aangekondigd die in het vooruitzicht werd gesteld voor het aartsbisdom van Algiers en die er kwam, vanaf 1867, door Charles Lavigerie, de stichter van de Witte Paters. Op 10 oktober 2008, heeft de Fransman met de Algerijnse nationaliteit, Henri Teissier (foto (...)


Waarom de Islam? (Algerië)

God houdt van alle mensen
maandag 11 februari 2008 door M.N. (Vertaling), Webmaster

Op 1 februari 2008 vierde een Witte Pater in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Afrika in Algiers zijn jubileum van 60 jaar priesterschap.

Ter gelegenheid daarvan vertrouwt hij ons zijn bezinning toe over de ontmoeting met anderen die een verschillende godsdienst belijden: wat telt is ieders menselijke waardigheid....Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 739477

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License