missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Geestelijke bladzijde

Gelieve geduld te hebben ! (Algerië)

RELAIS PB MAGHREB – Mei 2012
donderdag 3 mei 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Gelieve geduld te hebben ! Mgr. Claude Rault wp Bisschop van Laghouat- Ghardaïa (Zuid Algerije) “Gelieve geduld te hebben…” Elke morgen, bij het opendoen van mijn computer, is dat de eerste boodschap van de dag die ik tot me richt, om me zo reeds tot geduld aan te zetten. In (...)


Project “Terug naar eigen land” (Algerië)

Overzicht van de passages bij de etappe van Arlit (Niger)
dinsdag 24 april 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Alleen maar om een idee te geven van de groeiende belangrijkheid van ons project “Terug naar eigen land”. Nu blijft nog te weten of we financieel zullen kunnen blijven volgen in de komende maanden. We stellen ons heel wat vragen in dit verband.

Jan Heuft
Voorzitter van RENCONTRE ET DEVELOPPEMENT (CCSA)
“ONTMOETING EN ONTWIKKELING”
12a, rue des Libérés (Ex. Colons) 16 020 Alger (1er mai)
 


In Algerije, een beschermend relais voor de migranten (Algerië)

dinsdag 20 maart 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Ter gelegenheid van de Vastencampagne van CCFD-Terre Solidaire, stelt het dagblad ‘La Croix’ de acties voor van vijf van haar partnerorganisaties in de wereld; waarbij deze waarmee onze confrater Jan Heuft bezig is.Getuigenis

Herdenkingsdag (Algerië)

donderdag 16 februari 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Zeventiende verjaardag van de moord op de Paters Christian Chessel, Jean Chevillard, Charles Deckers en Alain Dieulangard Op 27 december 2011, hebben de vrienden en oud-leerlingen van de Witte Paters van Tizi Ouzou de zeventiende verjaardag herdacht van het verdwijnen van de vier (...)


De Vondeling (Algerië)

donderdag 16 februari 2012 door Jan Heuft

Hierbij een tekst die ik een tijdje geleden in het Frans geschreven heb. Ik hem nu in het Nederland vertaald. Hopelijk interesseert het U.Algerije

De vrouwelijke immigratie (Algerië)

„Rencontre et Développement”
zondag 22 januari 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

„Rencontre et Développement” („Ontmoeting en Ontwikkeling”) is een interreligieuze vereniging ten dienste van de migranten. De leden van deze vereniging zijn protestanten, katholieken en moslims. Sinds 1974, biedt zij een hulp gericht tot de Sahraoui bevolking, en keerde zij zich spontaan naar de vluchtelingen en de migranten die uit de gebieden ten Zuiden van de Sahara komen, en naar de Algerianen die terugkeren uit Europa.
Sinds 2007, is deze vereniging op het terrein de relais van het Hoog-Commissariaat voor de Vluchtelingen en werkt zij eveneens samen met Caritas Hulpbetoon.Algerije

Kabylië heeft Pater Charles Deckers niet vergeten (Algerië)

LIBERTE (Algerije, 28 december 2011)
donderdag 29 december 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Herdenking van de moord op vier Witte Paters te Tizi Ouzou De gedachtenis aan de vier Witte Paters, die door de islamisten vermoord werden de 27ste december 1994 in hun kapel te Tizi Ouzou, werd gisteren weer opgenomen in een sfeer die getekend werd door zo’n ontroerende getuigenissen door (...)


Algerië

De school van het verschil in Mostaganem (Algerië)

José Maria Cantal
maandag 14 november 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De gedachte is bij mij opgekomen toen ik deelnam aan de vastentocht in de woestijn: de thema’s en de sfeer tussen ons waren buitengewoon ! Ook het kader: wat is Algerije mooi! Er was toch één ding dat me verdriet deed: ik zou een week die zo intens was willen delen met mijn moslimvrienden… Maar hoe dat aanpakken ? Welke formule vinden ? Hoe niet tegen de wet ingaan van de niet-moslim eredienst ? Wat zou het thema kunnen zijn ? Ik had redenen om het te laten vallen…


Interview

« Verantwoordelijk voor elkaar » (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB (N°14) – Oct. 2011
woensdag 19 oktober 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het doet ons plezier naar je getuigenis te luisteren. Een korte voorstelling dan ? Mijn naam is Lynda IZOURARI en ik ben een Algerijnse van Tizi-Ouzou, meer bepaald van Aïn El Hammam. Ik ben studente in psychologie aan de faculteit van menswetenschappen, en ik doe ook studies over de (...)


Geestelijke pagina (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB (N°14) – Oct. 2011
vrijdag 7 oktober 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Dit gebed werd aan één van onze confraters aangeboden door een jonge moslimvrouw die dit gevonden had in haar handboek van Arabische grammatica, uitgegeven door de Pr. Chibane, de toenmalige Algerijnse minister van onderwijs. Dit gebed deed dienst als grammaticale oefening. Egyptische christenen (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 812720

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License