missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Sahara

Interview van Mgr John MacWilliam
nieuwe bisschop van Laghouat in Algerije
(Algerië)

Petit Echo
zaterdag 21 oktober 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
(Uittreksels) Monseigneur, zou u in het kort uw diocees kunnen voorstellen aan onze lezers? De omvang ervan in vergelijking met Groot-Brittannië, het aantal parochies, de christenen, de pastorale werkers (hoeveel congregaties ?), het missionaire werk dat er gedaan wordt, de dialoog met de (...)


Algerië

« God is geen geweld » (Algerië)

Relais Pères Blancs Maghreb n°28 - Januari 2017
maandag 6 februari 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Relaties met de moslims, het opkomen van het extremisme, betrekking tussen het spirituele en het tijdelijke… De rector van de O.L. Vrouw van Afrika basiliek, in Algiers, vertrouwt zich toe.Algerije

Het soefi mysticisme tegen het extremisme (Algerië)

Mgr. Henri Teissier
donderdag 3 november 2016 door D.F. (Vertaling), E. Bladt
Na de buitensporigheden van de salafistische of djihadistische Islam, heeft een oude moslim spirituele stroming, geworteld in de traditie, weer haar plaats ingenomen in de Algerijnse maatschappij. In de loop van de laatste jaren is deze moslim stroming nog sterker geworden in de Algerijnse (...)


Algerije

De migratie, een uitdaging en een kans (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°27 – mei 2016
woensdag 8 juni 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Nog vóór alle beschouwing, is het essentieel te zeggen dat wij, in het kader van “Rechtvaardigheid en Vrede”, de verhuizende wereld die van West Afrika komt niet kunnen beschouwen als een probleem dat opgelost moet worden, maar als een uitdaging en een kans waarin de migrant zelf drager is van zijn levenslot. Vanuit hun charisma en in de lijn van hun traditie, worden de “Witte Paters” in het zuiden van Algerije geconfronteerd met twee belangrijke uitdagingen in verband met de migranten gekomen uit West Afrika :
A) De zending “Rechtvaardigheid en Vrede”
B) De pastoraal van kerkgemeenschappen.DIOCEES LAGHOUAT – GHARDAIA

MAANDBLAD - Maart 2016 (Algerië)

Mgr Claude Rault
donderdag 31 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
VROUW en APOSTEL Beste vrienden, Wanneer het onze Paus Franciscus voor de wind gaat, worden zijn uitspraken soms gevolgd door gemopper, soms zelfs door een onverschillige stilte. Opvolger zijn van Petrus en van de Apostelen is geen sinecure. Evenmin als het dragen van verantwoordelijkheden in (...)


Algerije

Tibhirine, 20 jaar later,
onderhoud met Jean-Marie Lassausse
(Algerië)

vrijdag 11 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Verantwoordelijke van het klooster van Tibhirine sinds vijftien jaar, houdt priester- arbeider uit de Vogezen Jean-Marie Lassausse, landbouwingenieur, zich dagelijks bezig met het boomgaardpark van 8 hectaren van het klooster, wat hem de bijnaam van “tuinman van Tibhirine” gegeven heeft.DIOCEES LAGHOUAT – GHARDAIA

100-jarige herdenking van de dood van Charles de Foucauld (Algerië)

MAANDELIJKSE BRIEF November 2015 (uittreksels)
dinsdag 17 november 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Ik schrijf u deze woorden vanuit Tamanrasset, waar de Gelukzalige Charles de Foucauld geleefd heeft. Wij gaan de 100-jarige herdenking van zijn dood openen (1e december 1916). Het is daarom dat ik zou willen terugkomen op een meditatie van Paus Franciscus over hem juist vóór de Synode. Ik vind zijn woorden aangrijpend van actualiteit, ook al hebben deze weinig gecirculeerd in de media.Een Kerk van de ontmoeting met de moslims :
dialoog, wederzijdse gastvrijheid
(Algerië)

Relais PB Maghreb N°26 – oktober 2015
woensdag 4 november 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
In de Maghreb, vindt onze aanwezigheid haar volle betekenis in onze relatie met de gelovigen van de islam. We mogen ons niet terugplooien op onszelf, met het gevaar afgesloten van de buitenwereld te leven, en van verstikking te sterven. We hoeven deze situatie niet te “ondergaan”, hoe bijzonder (...)


Algerië

HET WERK VAN GOD IN DE SAHARA (Algerië)

Mgr Claude RAULT, M.Afr.
zaterdag 17 oktober 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
DOOR HET GEBED EN DE ARBEID “HET WERK VAN GOD”(cf. Jo. 6,29) VOLBRENGEN IN ONZE DIOCESANE KERK VAN DE SAHARA « “Mijn spijs is, de wil te doen van Hem die Mij gezonden heeft en zijn werk te volbrengen” » (Jo. 4,34) Ik kan alleen maar vaststellen hoezeer de roeping van Charles de Foucauld (...)


DIOCEES LAGHOUAT – GHARDAIA

MAANDBLAD – Oktober 2015 (Algerië)

Mgr Claude Rault
maandag 5 oktober 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Beste vrienden, Juist vóór de ingangsdeur van het bisschopshuis, aan de overkant van de straat, is het al de woestijn ! Als ge op de “kef” (heuvel van rotsen) klimt en ge recht vooruit gaat, dan zult ge noch een huis noch een dorp tegenkomen honderden kilometers ver ! Maar, aan de rand van het (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949465

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License