missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Algerije

Het begin van het nieuwe schooljaar in de School van de verscheidenheid ! (Algerië)

José Mª Cantal Rivas wp
dinsdag 22 september 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Waar kan je ergens een professionele rapper, een religieuze van Burkina Faso en een motorisch gehandicapte samen vinden ? Waar kan je ergens samen vinden : een bijenteler, een bisschop en de dochter van Italiaanse migranten ? Waar kan je ergens moslim sunnieten, een ibadite, katholieken, (...)


Algerije

Terug van weggeweest. (Algerië)

zondag 2 augustus 2015 door Jan Heuft, Webmaster
Ik zat in de gevangenis en gij zijt tot Mij gekomen. (Matteus 25, 35-36). Na een onderbreking van vijf jaar, heb ik gisteren weer mijn pelgrims staf opgenomen om mensen die opgesloten zitten in een gevangenis te bezoeken. Vijf jaar geleden kwam er een einde aan 17 jaren trouw bezoek aan (...)


Algerije

Samen leven, dat is in dialoog treden (Algerië)

Relais Pères Blancs Maghreb - Juni 2015
zaterdag 4 juli 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
In onze moderne wereld, waarin de mensen meer en meer met elkaar verbonden zijn door allerlei netwerken, wordt de dialoog een sleutelbegrip en een onvermijdelijke werkelijkheid. Of men nu thuis is of ergens in het buitenland, samenleven, dat is het gesprek aangaan met elkaar. Iets wat me altijd (...)


Algerië

Migranten kinderen in Algerije (Algerië)

Ghania Lassal, El Watan
woensdag 3 juni 2015 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

In Algerije, leven duizenden kinderen verborgen, opgesloten. Verdronken in de massa die men “de migranten” noemt, is het niet gemakkelijk te weten hoe velen eraan toe zijn in de clandestiniteit te leven en de onzekerheid, terwijl hun de meest elementaire rechten ontnomen zijn. Principes die nochtans gevierd en uitgebazuind worden vandaag, de Internationale Dag van het Kind, en die zullen herhaald worden over enkele dagen ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Migrant.Algerije

Gevangenisaalmoezeniers in Algerije (Algerië)

dinsdag 5 mei 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Stel u voor : Jacqueline Volle, Zuster van Sint Jozef in Algerije sinds 2003. Gevangenisaalmoezenier sinds 4 jaar, en sinds 3 jaar nationale coördinatrice van de gevangenisaalmoezeniers. Claude Venne, Witte Pater, in Algerije sinds april 2008. En sinds 2011 ook gevangenisaalmoezenier (...)


Algerije

Het samen leven is nog en altijd mogelijk ! (Algerië)

RELAIS WITTE PATERS - MAGHREB Nr. 24 – Maart 2015
woensdag 18 maart 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Deze tekst stelt zich voor als een soort oproep om elkaar nog meer lief te hebben en beter samen te leven ondanks al de gebeurtenissen zonder aandacht te schenken aan elk verschil van godsdienst, van ras, van nationaliteit of van taal. Dit kan u idealistisch lijken van mijn kant u te zeggen dat de mensen gemaakt zijn om samen te leven en zelfs om samen te sterven. Het volstaat het te willen, ook van erin te geloven. Een veelzijdige en verscheiden mensheid is mogelijk. Elkeen is wat hij is in zijn eenzelvigheid, zijn cultuur, zijn godsdienst en dat verhindert niet een heel leven met elkaar te delen in de broederlijkheid, de liefde en de vriendschap en bovendien kan dit belangeloos zijn en dat geeft een betekenis aan het leven.Maghreb

Editoriaal : Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen (Algerië)

RELAIS WITTE PATERS - MAGHREB Nr. 24 – Maart 2015
zaterdag 14 maart 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
“Men moet zich deze woorden herinneren die de Heer Jezus zelf uitgesproken heeft : Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen” (Hand. 20, 35) Mijn tweede mandaat, als Provinciaal van de Witte Paters van de Maghreb, nadert zijn einde. Een andere confrater zal jullie (op zijn (...)


DIOCEES LAGHOUAT – GHARDAIA

MAANDBLAD – Januari 2015 (Algerië)

Mgr Claude Rault
zaterdag 17 januari 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Beste vrienden, Samen met enkele leden van het Diocees hebben we in Tizi Ouzou de 20ste verjaardag gevierd van de tragische dood van de vier Witte Paters die vermoord werden op 27 december 1994 : de Paters Alain Dieulangard, Jean Chevillard, Charles Deckers en Christian Chessel. Ik heb (...)


Algerije

“Ontmoeting en Ontwikkeling”
Comité van de Gelovigen van de Diensten in Algerije (CCSA)
(Algerië)

zaterdag 29 november 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

“Ontmoeting en Ontwikkeling” (CCSA) is werkzaam voor de migranten in Algerije die komen uit het gebied ten zuiden van de Sahara en die op zoek zijn naar een beter leven. Deze worden de laatste tien jaar voortdurend talrijker om naar Algerije te komen. In zover dat Jan Heuft en zijn ploeg sinds 2001 de migranten bijstaan voor een vrijwillige terugkeer naar hun land van herkomst, wanneer die droom moeilijk lijkt of zelfs onmogelijk te realiseren is.Algerije

INTERDIOCESANE VERGADERING VAN ALGERIJE 2014 (Algerië)

maandag 3 november 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Eén van de doelstellingen van dit interdiocesaan jaar was er toe te komen op een eenvoudige en transparante, met eenzelfde stem, te zeggen wat de katholieke Kerk vandaag wil zijn in Algerije.

Dat is de betekenis van de eindboodschap gelezen in het Arabisch, het Kabylisch, het Frans en in het Engels.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949465

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License