missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


Algerië

"De laatsten zullen de eersten zijn, en de eersten de laatsten" (Algerië)

Lucas, 13:22-30.
donderdag 25 april 2013 door Jan Heuft, Webmaster
Deze prachtige woorden vinden we terug in het evangelie van Lucas, 13:22-30. Zij komen aan het einde van een lang betoog waar Jezus de klemtoon legt op waarheid en nederigheid. Het zijn woorden die hard aankomen voor hen die in een wereld leven waar een ieder de ander probeert te domineren. (...)


Algerije

Tamanrasset, kruispunt van de waardigheid (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°18 – Feb. 2013
dinsdag 12 februari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
“Heer, gij zijt de bestemming van mijn ziel…” Ge kent deze lofzang. Gezongen door Afrikaanse stemmen in de kerk van Tamanrasset, heeft deze me teruggebracht naar die Negro Spiritual waaraan muziek werd ontleend, “Nobody knows the trouble I’ve seen…”. Maar meer dan dit lied, is het de (...)


Noord Afrika

Levensdialoog
voor de getuigenis van het Evangelie
(Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°18 – Feb. 2013
dinsdag 5 februari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]De katholieke Kerk, trouw aan de leer van het Tweede Vaticaans Concilie, kijkt naar de moslims met waardering, zij die aan God een eredienst brengen, vooral door het gebed, het geven van aalmoezen en de vasten, die Jezus vereren als een profeet zonder nochtans zijn goddelijkheid te erkennen, en die Maria vereren, zijn maagdelijke moeder. Wij weten dat de ontmoeting van de islam en het christendom dikwijls de vorm heeft genomen van een leerstellige twist. Ongelukkig genoeg, hebben deze leerstellige verschillen als voorwendsel gediend aan de enen en aan de anderen om, in naam van de godsdienst, praktijken van onverdraagzaamheid, van discriminatie, van marginalisatie en zelfs van vervolging te rechtvaardigen.[/marron]
[mauve fonce]Ecclesia in medio oriente n° 23[/mauve fonce]


Algerië

" Leve de kristenen ! " (Algerië)

maandag 14 januari 2013 door Jan Heuft, Webmaster
Sinds vijftien augustus ben ik verhuisd naar een populaire wijk waar voor de onafhankelijkheid in juli 62 veel zigeuners woonden. Nu vijftig jaar later wonen er alleen nog maar Algerijnse moslims. Mijn woning is gevestigd boven ons steunpunt voor mensen in nood: Algerijnen en Migranten komende (...)


Algerije

Kerstmis 2012 (Algerië)

zaterdag 29 december 2012 door Jan Heuft
Goede avond, Vandaag, geboorte dag van mijn moeder, mail goed ontvangen van mijn zus en zwager in Eindhoven, de dag van onnozele kinderen, die in geschiedenis van de Bijbel, op onbegrijpelijke wijze werden vermoord. Het is het beeld van de oorlog in Syrië maar ook van de toestand in Noord – (...)


Algerije

Ik ben gelukkig in Algerije te zijn (Algerië)

Getuigenis
zondag 4 november 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[bleu] Mijn naam is Kawisha Jones en ik kom uit Zambia [/bleu]. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin: mijn mama en mijn zussen zijn leden van een protestantse Kerk, papa en mijn broers zijn katholieken. Ik heb mijn kinderjaren doorgebracht in de protestantse Kerk. Ik ben veranderd van (...)


Missie en Dialoog

Ja, onze Kerk werd op missie gezonden. (Algerië)

in Relais P.B. Maghreb - Okt. 2012
donderdag 4 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Toen ik jullie zond… zijn jullie dan niets tekort gekomen ? [marron](Luc. 22,35)[/marron] Enkele dagen geleden heb ik een boodschap gezonden naar een confrater om hem te zeggen dat hij, bij zijn aankomst in Algiers, moest vermijden van het woord “missionaris” te zetten op de kaart van de (...)


Algerië

De kreupelen lopen en aan armen wordt de goede boodschap verkondigd (Algerië)

Matteüs 11:5
maandag 27 augustus 2012 door Jan Heuft, Webmaster
Hierbij de foto’s van een moeder uit Kameroen waarvan het kleine kind niet goed kan lopen en niet goed op zijn benen kan staan. Na radio’s en scanners hebben we, op doctors advies, voor dit kind speciale schoenen laten maken. Nu loopt hij weer als een "nederlandse kievit" ! (...)


Algerië

Een hartenkreet ! (Algerië)

maandag 18 juni 2012 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Het is donderdag, we openen onze verblijfplaats om halfnegen ’s morgens, maar er zijn al vier vrouwen en een jongen kaap van dertien die vóór de deur wachten. De eigenaar van hun nederig verblijf heeft hen buiten gezet. Geen geld geen huis ! We logeren hen voor een week in het hotel dat de naam (...)


Maghreb

ONTMOETING EN DIALOOG IN DE ZONDAGSLITURGIE (Algerië)

dinsdag 12 juni 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  [marron]In de voetstappen van Jezus, gaan we de anderen tegemoet, in wie we het werk van God bewonderen. In alle respect voor hun geweten en hun geloof, kondigen we hun het Rijk van God aan, door onze woorden, maar meer nog door het voorbeeld van onze levens.
Hun getuigenis van leven en van geloof spreekt ons aan. Wij laten ons door hen evangeliseren.
27ste Algemeen Kapittel van de Witte Paters

.[/marron]

 


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1024441

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License