missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


D.R.C.

Met Christus, altijd trouw aan Afrika (D.R. Kongo)

INFO-PAC - Nr 78 – januari 2019
donderdag 7 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Pater Armand Dakouo, in Kindu (die de PAC vertegenwoordigde bij de viering van het jubileum in de Maghreb). de Sint Jozefkapel De viering van de 150 jaren van de Sociëteit van de Witte Paters en Witte Zusters is begonnen vanuit Algerije voor de Sint Jozefkapel, de kapel waarin (...)


Democratische Republiek Congo

NYOTA CENTRUM – HUIS VAN VERDELING (D.R. Kongo)

Parochie KADUTU, BUKAVU, Aartsbisdom BUKAVU
woensdag 28 november 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
DE GLIMLACH TERUGSCHENKEN AAN MEISJES, DIE SLAHTOFFERS ZIJN VAN GEWELDPLEGINGEN OF VAN VERLATENHEID Een tragedie die geen einde kent Sinds meer dan twintig jaar, wordt het Oosten van de Democratische Republiek Congo geteisterd door conflicten zonder einde en de bewoners zijn ontmoedigd. (...)


D.R.K.

De vrouw onderschat zichzelf (D.R. Kongo)

KÀRIBU 169
woensdag 5 september 2018 door Webmaster
lk vind dat het culturele gewicht nog doorweegt op de mentaliteit van de Congolezen. Hetzij dat het de man is die zich nog in het stadium bevindt de vrouw als een ding te beschouwen, hetzij dat het de vrouw is die de grenzen van de rechten overschrijdt die haar zijn toegekend door de wet, (...)


DR. Kongo - Noord-Kivu

“In Noord-Kivu, worden wij helemaal door iedereen verlaten.” (D.R. Kongo)

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka
zaterdag 21 april 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In de D.R. Congo, terwijl de geweldplegingen zich vermenigvuldigen in Noord-Kivu sinds verschillende weken, drukt de Kerk haar ongerustheid uit.

Mgr. Théophile Kaboy Ruboneka, bisschop van Goma en Mgr. Melchisédech Sikuli Paluku, bisschop van Butembo-Beni, hebben beiden de onveiligheid betreurd die algemeen wordt in deze provincie tegenover de algemene onverschilligheid.D.R. Kongo

De XAVERI’S (D.R. Kongo)

Famille-Mission 3/4 - 2017
vrijdag 29 september 2017 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster
De XAVERI beweging is een beweging van katholieke actie. Zij werd gesticht in Bukavu in de D.R. Congo op 7 september 1952 door Pater Georges DEFOUR, Missionaris van Afrika. Algemeen verblijf van de Xaveri’s Bandari-Bukavu bij het begin van de beweging In feite, stelde hij zich de vraag hoe (...)


Grondroof in RDC en financiering door B.I.O. Invest (D.R. Kongo)

donderdag 17 augustus 2017 door Webmaster

Hierbij een voorbeeld van financiering door de Belgische investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (B.I.O. Invest, cf. site : http://www.bio-invest.be/nl.html) ) van een grote maatschappij die verantwoordelijk is voor grondroof in RDC.Nog goed nieuws uit Afrika
uit Kivu in de D.R.Congo
(D.R. Kongo)

Band 1/4 2017
woensdag 29 maart 2017 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster
Dit werd tijd? Eindelijk is er eens goed nieuws uit Kivu. Want door hun koffie te exporteren via eerlijke handel, zetten de boeren uit de Kivustreek de eerste stappen in de richting van de economische heropbouw van hun regio. Oxfam Fairtraid koopt de groene koffie van twee producten-groepen, (...)


D.R. Congo, Kasongo

Vervolg van het project
“Fietsen voor de catechisten in het bisdom Kasongo”
(D.R. Kongo)

Band - 4/4 2016
zaterdag 17 december 2016 door Webmaster
Monseigneur Lubamba Placide, bisschop van het bisdom Kasongo in de D. R. C, dankt alle mensen, die zich hebben ingezet langs het project van het bandfeest en langs giften uit de folder van het project van kerstmis en nieuwjaar 2015: “Fietsen voor de catechisten in het bisdom Kasongo” om hen bij (...)


Kinshasa

Vergadering van de Pan-Afrikaanse Katholieke Jeugd (D.R. Kongo)

Persmededeling
dinsdag 25 augustus 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Secretariaat SCEAM [3] 22 augustus 2015 De Afrikaanse jeugd strijdt tegen de nieuwe vormen van slavernij en van kolonisering De Afrikaanse jeugd is uitgenodigd geworden om te strijden tegen de nieuwe vormen van slavernij en van kolonisering die de overhand hebben in het continent. Deze (...)


DRC : Kalemie-Kirungu

Benoeming van de Bisschop van Kalemie-Kirungu
Jean Christophore Amade, M.Afr
(D.R. Kongo)

Vatican Information Service
maandag 6 april 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vaticaanstad, 31 maart 2015.

De Heilige Vader heeft benoemd :
P. Christophe Amade, M.Afr., als Bisschop van het diocees Kalemie-Kirungu (oppervlakte: 71.577 km2, bevolking: 5.950.013, katholieken: 3.663.230, priesters: 100, religieuzen: 125) in de Democratische Republiek Congo.

De gekozen Bisschop, geboren in 1961 te Mune (DRC), werd priester gewijd in 1990. Doctor in filosofie, was hij totnogtoe provinciale Overste van de Witte Paters voor Centraal Afrika. Sinds 2010 was het diocees Kalemie-Virungu vacant als gevolg van het afzien van de pastorale taak door Mgr. Dominique Kimpinde omwille van de leeftijdsgrens. Het werd beheerd door de Bisschop van Kongolo, Mgr. Oscar Ngoy, apostolisch Administrator.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 982031

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License