missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


D.R.Congo

Goma : Legging van de eerste steen van de nieuwe kathedraal (D.R. Kongo)

Famille Mission N°1/4 - 2014
maandag 7 april 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Vandaag, 19 januari 2014, zijn we getuigen geweest van de legging van de eerste steen van de nieuwe kathedraal van Goma in de wijk Keshero, aan de westelijke kant van de stad Goma. Deze legging van de eerste steen werd gedaan door mevrouw de Presidente Marie-Olive Lembe Kabila , “Moeder van (...)


D.R. Congo

Eindelijk opnieuw goed nieuws uit Afrika ! (D.R. Kongo)

Band Nr 4/4 2013
maandag 16 december 2013 door W. Trypsteen, M.Afr. , Webmaster
Door de sombere berichten vanuit Afrika, die wij met de regelmatig van een klok langs de media vernemen, zijn velen van ons er bijna van overtuigd dat in Afrika alles verkeerd draait, en dat er met die landen niets aan te vangen is. Als onze opinie over Afrika ook naar die kant begint te (...)


D.R. Congo

ZUSTER ANGELIQUE NAMAIKA,
EEN VOORBEELD VAN EEN ZUSTER
(D.R. Kongo)

Famille Mission N° 4/4 2013
zaterdag 14 december 2013 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster

Het Hoogcommissariaat van de UNO voor de vluchtelingen, heeft op 17 september laatst, de Nansen prijs toegekend aan Zuster Angélique Namaïka, 46 jaar, voor haar werking ten bate van de vrouwen die slachtoffers zijn van de gewelddaden in het noordoosten van de D.R. Kongo. De religieuze zal door de paus ontvangen worden op 2 oktober volgend jaar.D.R. Congo

DE BUIKSPREKENDE WITTE PATER (D.R. Kongo)

Band Nr 4/4 2013
zondag 15 december 2013 door Webmaster
Jerommeke , de sprekende pop van de beroemde José Fleurackers van Niel, heeft een afrikaans broerke gekregen. Vader van Jerommeke N°2 is Pater Fernand Mertens. Hij onderwijst aan het “Institut des Sciences Religieuses” te Bunia in Ituri (D.R.Congo). Hij is voortdurend op zoek naar (...)


D.R. Congo

S.O.S Vluchtelingen van GOMA
« Les oubliés de l’histoire » !
(D.R. Kongo)

AFRIKAPROJECT
donderdag 28 november 2013 door Webmaster
Dit project helpt ontheemden van de kampen BOLENGO, BUHIMBA, MUGUNGA 1 en MUGUNGA 3. Deze kampen liggen binnen een straal van zo’n 20 km rond Goma, stad van de martelaren. Men schat hun aantal op ongeveer 70.000. Heel wat verkrachte vrouwen, gehandicapten, weeskinderen, alleenstaande moeders, (...)


D.R. Congo

Onze Vormingshuizen in de D.R.C. (D.R. Kongo)

FLASH-PAC N°036 = oktober - december 2013
dinsdag 19 november 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Onze Vormingshuizen Voorbereidende vormingsjaren “Foyer Godefroid Ngongo in Goma : 19 jonge kandidaten, bij de opening, op 22 september : zij vormen 4 broederlijke ploegen, elk daarvan neemt verantwoordelijkheden op. Er zijn 24 uur lessen per week. Ook handwerk. Apostolaat : catechese te (...)


Provincie van Centraal Afrika (PAC)
BURUNDI, RWANDA et R.D.CONGO

Editoriaal (D.R. Kongo)

FLASH-PAC = oktober – december 2013
zaterdag 16 november 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Sinds de laatste Flash, is er heel wat water onder de brug van de Ruzizi gevloeid ! We hadden het genoegen de priesterwijdingen te vieren in sommige bisdommen van onze sectoren, maar het overlijden van onze confrater Fermin Zugasti van de ISSR-Bunia geeft ons allen verdriet gedaan, des te (...)


Democratische Republiek CONGO

De gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen in het dagelijkse leven. (D.R. Kongo)

uit “Karibu”(Bukavu) in „Band 3/4-2013”
donderdag 3 oktober 2013 door Webmaster
KBA (Kadervorming voor Afrikanen): Dit N.G.O. biedt kaderleden van organisaties in de civiele maatschappij de mogelijkheid hun competenties te verbeteren. Hierbij draagt ze bij tot de opbouw van een rechtvaardige samenleving, waarin elke persoon in zijn of haar identiteit gerespecteerd wordt. M.a.w. een Afrikaanse samenleving waarin mannen en vrouwen dezelfde kansen hebben. Tijdens haar zending naar Bukavu in maart 2013 had M. Bernadette Zubatse, directrice van KBA/FONCABA, een onderhoud met Angèle Bahige Ndirira, uitvoerend secretaris van AIBEF (steun aan initiatieven van familiaal welzijn), partner van KBA. We delen hier met U haar waarnemingen en bedenkingen met het oog op enkele mogelijke acties op gendergelijkheid en op de versterking van vrouwen en meisjes in hun leefomgeving.


D.R. Kongo

Behoud van de Schepping : Het goede voorbeeld geven (D.R. Kongo)

Famille Mission N°2/4 - 2013
zondag 7 juli 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De laatste tijd, planten individuen, lokale gezagsdragers en Organisaties van de Burgerlijke Samenleving (OSC) nieuwe struiken in Bukavu. En de bewoners dragen er zorg voor !D.R. Kongo

COLTAN…
        en…
            JOUW MOBIELE TELEFOON !
(D.R. Kongo)

woensdag 22 mei 2013 door Webmaster
Congo, een immens rijk land, leeft in armoede en ontbering. Congo is bloedeloos door de hebzucht van multinationale ondernemingen in collusie met de overheid. Onze vooruitgang en ons comfort gaat ten koste van hun armoede. IK WIL NIET DAT MIJN GSM DIENT OM EEN OORLOG TE FINANCIEREN ! Zie (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 982130

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License