missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


D.R. Kongo

De opium van Kivu (D.R. Kongo)

Arsène Kapya, M.Afr.
dinsdag 27 november 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Verrast door de verrassing !

Enkele weken geleden, bevestigden de militairen van de Zending van de Verenigde Naties voor de stabilisatie van Congo (Monusco), dat Goma niet in de handen van de opstandelingen zal vallen, omdat zij, samen met het Congolese leger, daar waren en de veiligheid van de stad verzekerden. Velen hebben daarin al te gemakkelijk geloofd. We werden bedrogen !

Vandaag is Goma gevallen en wordt de stad gecontroleerd door de M23, een opstand die de toepassing van de akkoorden opeist van 23 maart 2009 tussen het Nationaal Congres voor de Verdediging van hat Volk (CNDP); vandaar ook de naam M23: de beweging van 23 maart. Deze opstand wordt geleid door een zekere kolonel Sultani Makenga die zichzelf beschouwt als de president van de “nieuwe republiek” waarvan de hoofdstad Goma is !

Velen, zowel in de D.R. Congo zelf als in het buitenland, lijken niet te begrijpen hoe Goma kon vallen. Talrijk zijn dan ook degenen die verrast werden, en ik ben verrast door hun verrassing want het is zo eenvoudig om dit te begrijpen.D.R. Kongo

Onveiligheid en beroering in Bunia (D.R. Kongo)

Bericht gezonden door Caritas Bunia
donderdag 22 november 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bunia, 21 november 2012 Na de droevige gebeurtenissen van gisteren, die het leven hebben gekost aan 2 personen en waarbij 5 mensen werden gekwetst, lijkt Bunia vandaag wel op een dode stad: magazijnen en winkels werden niet geopend, evenmin de burelen van de stad en op de markt is (...)


D.R. Kongo

Gebed voor de Congo (D.R. Kongo)

Adeodatus
dinsdag 20 november 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Gebed voor de vrede, de eenheid en de territoriale integriteit Heer, eeuwige Vader, Schepper van hemel en aarde, in uw liefde, heeft U ons deze grond van Congo toevertrouwd. Wij bidden u om vrede in ons land en dat de oorlog zou ophouden. Zie onze tranen uitgestort voor miljoenen doden (...)


D.R. Kongo

Aanslag op Dr. Mukwenge (D.R. Kongo)

Colette Braeckman in het dagblad “Le Soir”
zondag 28 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
26 Oct. 2012 Aanslag op Dr. Mukwenge te Bukavu. Zijn thuiswacht wordt neergeschoten. Amper terug van een reis naar Brussel, is Dokter Denis Mukwenge, laureaat van de Koning Boudwijn Prijs, het slachtoffer geworden van een aanslag in zijn huis, in het centrum van Bukavu. Toen hij (...)


D.R.Kongo

Het overbrengen naar de D.R. Kongo van het stoffelijk overschot van P. Georges Defour (D.R. Kongo)

P. Placide LUBAMBA NDJIBU, M. Afr., Provinciaal van Centraal Afrika
vrijdag 26 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster


Gewoonlijk wordt een Pater begraven daar waar hij sterft. Ongetwijfeld, alle confraters zijn gelijk, maar het is zeer zeldzaam dat de bevolking een dergelijke repatriëring opeist van een overleden confrater die in Europa gestorven is, en zich inzet om de kosten hiervan te dragen. Voor mij is die een grote première, iets ongeziens. Alleen God kent hiervan het geheim.D.R. Kongo

Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de parochie van Bobandana (D.R. Kongo)

Diocees Goma
woensdag 5 september 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Goma 25/07/2012 Beste Jean-Paul , Ik zou je willen bedanken voor wat je me gezonden hebt voor het jubileum van de parochie van Bobandana. Het feest van vorige zondag is goed verlopen. Heel veel volk en nogal wat stof hebben we moeten slikken om er te geraken. Er was die dag ook de (...)


Goma - D.R..Congo

Nieuws uit onze parochie ‘O.L.Vrouw van Afrika’ van Katoy (D.R. Kongo)

FLASH N° 032 – Januari – april 2012
dinsdag 19 juni 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
We zouden u onze gemeenschap willen voorstellen. Voor het ogenblik, vormen we een ploeg van 6 nationaliteiten: Noël Kindo, uit Burkina Fasso, Jean Chrysostome Kamango van het naburige bisdom Kasongo, Giovanni Marchetti die uit d’Italie komt (Hij hoopte terug te keren naar de Maniema waar hij (...)


D.R. Kongo

AANKOOP VAN FIETSEN VOOR DE CATECHISTEN (D.R. Kongo)

Project van het bisdom Kindu
zaterdag 14 april 2012 door Webmaster
AANKOOP VAN FIETSEN VOOR DE CATECHISTEN VAN HET BISDOM KINDU RECHTVAARDIGING EN CONTEXT VAN HET PROJECT Het bisdom Kindu is gesitueerd in het centrum Oost van de D.R. Kongo; het heeft een oppervlakte van bijna 83.000 km2 (dus bijna driemaal België). Het omvat 19 parochies en 272 (...)


Uittreksels van de 20ste gemeenschapsbrief
van Baudouin Waterkeyn
(D.R. Kongo)

Nuntiuncula Nr 665 (November-December 2010)
woensdag 29 december 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Men herstelt Sendwe ! Ongelooflijk maar waar… het hospitaal van Sendwe wordt helemaal hersteld en vernieuwd (kleuren, deuren, vensters, kanaliseringen…) Geschenk: ventilatoren om onze kapel te verluchten, die voor vele dingen dienst doet, verschillende vergaderingen, video sessies voor de (...)


Kadutu, Bukavu

Moederkes die hoop uitstralen (D.R. Kongo)

Band 4/4 - 2010
woensdag 15 december 2010 door Sr Patricia Massart, SMNDA, Webmaster

Heb je al gelezen wat de Romeinenbrief 5,2 zegt ?

In mijn ogen zijn de Congolese moederkes een beeld van de hoop. Zij verpersoonlijken als het ware de hoop.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 982130

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License