missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


Nuntiuncula N°660 Januari - Februari 2010

Nieuws vanuit de Ruzizi (D.R. Kongo)

Jean-Michel Laurent, M.Afr.
woensdag 17 maart 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Jean-Michel Laurent schrijft, op 18 december 2009, vanuit de Ruzizi (Bukavu, D.R. Kongo) aan zijn familieleden en vrienden:
 

Hij spreekt eerst over het Vormingscentrum waar hij benoemd werd. Vervolgens geeft hij nieuws over de situatie in het gebied van Bukavu.OOGZIEKENHUIS Ste YVONNE (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
Waar blinden weer kunnen zien ! Blindheid en slechtziendheid zijn verschrikkelijke kwalen, en zeker niet het minst in ontwikkelingslanden waar oogverzorging nog een luxe blijkt en enkel voor rijkere mensen toegankelijk was. Statistieken: In het district Lubumbashi zijn naar schatting (...)


Scholencomplex “JAMAA YETU” (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
Leerlingen poseren op schoolbanken betaald door de familie Philippe Ranson De parochie Ste Bernadette is fier op zijn parochiale school “JAMAA YETU” (= Onze familie) met zijn 1.850 leerlingen tussen 3 en 20 jaar. Het is een van de beste scholen van Lubumbashi wat het intellectueel peil betreft (...)


DE KERKPROVINCIE VAN KATANGA (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
LUBUMBASHI (vroeger Elisabethstad) is de hoofstad van de rijke koperprovincie KATANGA. Daar was de fiere dochter van de Belgische “Generale Bankmaatschappij” : “L’Unioin Minière du Haut Katanga” (vandaag : Gécamines) werkzaam om koper, kobalt en uranium te ontginnen. Het aartsbisdom Lubumbashi werd (...)


Intervieuw : P. Fernand Mertens

Missionariswerk vandaag! (D.R. Kongo)

BAND - Juli Augustus September 2009
vrijdag 16 oktober 2009 door W. Trypsteen, M.Afr.
Eenenveertig jaar geleden in 1968 vertrok Fernand Mertens voor de eerste keer naar Afrika om de Blijde Boodschap te verkondigen dat God onze Vader is en ons oneindig liefheeft in Jezus Christus. Dat was de boodschap, die Fernand wilde waar maken.


Bunia

De kerk ’Yambi Yaya’ opnieuw geopend (D.R. Kongo)

BAND Juli Augustus September 2009
dinsdag 13 oktober 2009 door W. Trypsteen, M.Afr.
De kogel is door de kerk. Op 28 juli werd de kerk ’Yambi Yaya’ te Bunia opnieuw geopend. Deze keer met nieuwe afmetingen. Er zijn twaalf meter bijgekomen. De nieuwe kerk meet nu veertig meter op zeventien. Op voornoemde datum werd de heropening gevierd met de plechtige Communie en de vorming (...)


D.R. Kongo

De Pastoraal in Lubumbashi (D.R. Kongo)

Nuntiuncula 657 - Juli - Augustus 2009
maandag 31 augustus 2009 door Webmaster

Op de vergadering in Vogelzang (29-07-2009) deelde Paul De Vinck het volgende mee en antwoordde hij op onze vragen:Het ISR (Institut des Sciences Religieuses) (D.R. Kongo)

Band JANUARI-FEBRUARI-MAART 2009
maandag 30 maart 2009 door Webmaster
Het ISR (Institut des Sciences Religieuses) te BUNIA in de Democratische Republiek Congo </center/ door Pater Gérard Malherbe, verantwoordelijke van het ISR Ons instituut herneemt stilaan zijn normale leven. Het academiejaar 2008-2009 ontving 17 nieuwe studenten, die hun opleiding (...)


Ik geloof (D.R. Kongo)

donderdag 11 september 2008 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In Afrika sinds 1962, vierde P. Alex Goffinet dit jaar zijn vijftigjarig priesterjubileum samen met 10 van zijn Belgische confraters. (Zien)

Bij die gelegenheid heeft hij hun een brief toegestuurd die ge kunt lezen op onze site (lezen) evenals een getuigenis over wat zich aan de basis van zijn leven bevindt.Vijftig jaar priesterschap en missie (D.R. Kongo)

Brief van een missionaris aan zijn confraters voor hun vijftigjarig priesterschap
donderdag 11 september 2008 door D.F. (Vertaling), Webmaster
JPEG - 16.3 kB
1958 - 6 april - 2008Vijftig jaar priesterschap en missieVijftig jaar dicht bij God en dicht bij de mensen


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 982130

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License