missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Soedan > Soedan

Soedan

De Witte Paters in Soedan

Artikels van deze rubriek


De Witte Paters in Soedan (Soedan)

donderdag 5 april 2012 door Webmaster

Eind 2011, telde men in Soedan:

  • 6 Witte Paters
    ... in een land van 1 886 068 km² (60 maal België! )


Zuid Soedan

Gebed voor Zuid Soedan (Soedan)

Norbert Angibaud, M.Afr.
dinsdag 25 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De dag van de onafhankelijkheid vieren 9 juli God van vrede, hoor ons gebed voor het volk van Zuid Soedan Na 50 jaren burgeroorlog, die 2 miljoen slachtoffers maakte, komt er eindelijk vrijheid in Zuid Soedan op 9 juli 2011, onderpand van hoop en van vrede voor de toekomst. (...)


Soedan

Een missionaris van Afrika voor "Solidariteit Zuid Soedan" (Soedan)

maandag 20 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[bleu]Jim (James) Greene[/bleu] [marron]is een missionaris van Afrika geboren in Ierland op 27 juli 1960. Priester gewijd op 2 juli 1988, na zijn theologische vorming beëindigd te hebben in Totteridge, begint hij zijn missionarisleven in Malawi tot half-1997 wanneer hij thesaurier van de Provincie Ierland wordt benoemd (vandaag één van de sectoren van de Europese Provincie). In 2002 keert hij terug naar Malawi, met een grote belangstelling voor Rechtvaardigheid en Vrede. Afgevaardigde op het Kapittel van 2004, wordt hij Assistent van de Algemene Overste benoemd Na een sabbatverlof in Chicago, wordt hij thesaurier benoemd in Jeruzalem in 2011. Sinds januari 2019, is hij uitvoerend directeur van het project[/marron] [bleu]“Solidariteit Zuid Soedan”.[/bleu]Zuid-Sudan

Zuid-Sudan, de verraden hoop (Soedan)

Band 3/4 2018
donderdag 6 september 2018 door W. Trypsteen, M.Afr.
De schrijver Bartolomé Burgos is een ooggetuige van een meerder- jarig verlangen naar onafhankelijkheid van de Zuid-Sudanezen. Dit artikel geeft op een volmaakte wijze het gevoel van ontmoediging van velen onder ons weer. De eerste stappen van dit jonge land op weg naar onafhankelijkheid leidt (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1159537

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Soedan   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License