missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Vlaanderen solidair met pater Ivo en ex-kindsoldaten in Congo

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Met 20 naaimachines en honderden meters stof, deze week geleverd, kunnen pater Ivo en zijn jongeren in Kananga de burgers weer helpen met mondmaskers. Scheutist Ivo Vanvolsem werkt al jarenlang in Kananga, waar hij onder meer ex-kindsoldaten een kortstondige vorming geeft zodat ze zelfstandig (...)


Jong, internationaal, missionair

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Sinds begin september bouwen vijf dominicanen – een Vlaming, een Waal, twee Indiërs en een Congolees – een nieuwe internationale gemeenschap uit in Antwerpen, waar hun orde eeuwenlang een belangrijke rol speelde. Later sluiten nog twee broeders aan. Tot een aantal decennia geleden was er in (...)


Oktober is missiemaand. Wat betekent dat vandaag?

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Op 18 oktober viert de wereldkerk Missiezondag. Catherine De Ryck van Missio en bisschop Koen Vanhoutte stellen de campagne ‘Van harte’ voor. Neem de wereldkerk op in je gebed, in het bijzonder op Missiezondag (18 oktober 2020) Durf missionair te getuigen over jouw geloof en je relatie met (...)


Bisschop Lode Van Hecke

Broederlijkheid als sleutelwoord sociale leer van Kerk

maandag 12 oktober 2020 door Webmaster2

Zeven broederlijk gedachten van de bisschop van Gent n.a.v. Fratelli tutti, de nieuwe encycliek van paus Franciscus.Kerk met een missie: 4 verhalen van hoop uit Liberia

vrijdag 9 oktober 2020 door Webmaster2
Het West-Afrikaanse land Liberia staat centraal in de campagne van Missio dit jaar. 4 verhalen van hoop en grote inzet door een kleine kerk. Al het zwerfvuil in de straten van Monrovia was de jonge Gertrude al lang een doorn in het oog. De stank! De vliegen! Op een dag bekijkt ze een filmpje (...)


100 x Congo in MAS is #mustsee

maandag 5 oktober 2020 door Webmaster2
Sinds zaterdag 3 oktober 2020 kan u – mits reservatie – naar ‘100 x Congo’ in het Antwerpse Museum Aan de Stroom (MAS); een #mustsee. Dit weekend is het al uitverkocht, maar u heeft nog tot 28 maart volgend jaar de tijd om 100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen in het Museum Aan de (...)


Sociale encycliek ‘Allen broeders’, korte samenvatting

maandag 5 oktober 2020 door Webmaster2
Zaterdag signeerde paus Franciscus de nieuwe encycliek bij het graf van de heilige Franciscus in Assisi. Vandaag werd de tekst officieel voorgesteld. Op de persvoorstelling zei kardinaal Parolin dat de paus met de encycliek Fratelli tutti een cultuur van broederschap voorstelt, die alle mensen (...)


‘De Kerk is fantastisch’ van Rik Torfs

‘Enkel in de Kerk kun je nog in alle rust onvolmaakt zijn’

vrijdag 25 september 2020 door Webmaster2
Het voorjaar van Rik Torfs was gereserveerd voor het draaien van de documentaireserie Het Vaticaan. Toen werd alles anders. „Op de eerste dag van de lockdown begon ik aan De Kerk is fantastisch”, zegt hij. Een Nederlandse uitgeverij vroeg hem dat boek te schrijven na zijn passage in een podcast. (...)


Egoïsme, een erger virus

maandag 21 september 2020 door Webmaster2
Kardinaal Michael Czerny bundelt recente teksten met paus Franciscus’ visie op de wereld na de coronapandemie Nu al staat vast dat de COVID-19-crisis van de afgelopen maanden vaste leerstof wordt voor toekomstige generaties scholieren en studenten. Wat de katholieke Kerk uit de gevolgen van de (...)


Tertio-delegatie op privéaudiëntie bij paus Franciscus

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft vandaag een delegatie van Tertio in privéaudiëntie ontvangen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het opinieweekblad. Te midden van de verwarring van stemmen en boodschappen rondom ons wordt een christelijke journalist geroepen om een ​​nieuwe getuige van de waarheid (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949619

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License