missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Missie - Zending

De zeven grondregels voor de missionaris vandaag

Nuntiuncula N°677 November - December 2012
woensdag 19 december 2012 door Webmaster

Adolfo Nicolás sj, algemeen overste van de jezuïeten, gaf tijdens de bisschoppensynode over de nieuwe evangelisatie (7-28 oktober jl.) een toespraak.
Als overste van een missionaire Orde en gewezen missionaris (het grootste deel van zijn leven als jezuïet heeft zich afgespeeld in Azië) noemde pater Nicolás
zeven grondregels voor missionering:

  1. Het belang van ’de weg van de nederigheid’ bij de verkondiging van het Evangelie.
  2. Het belang om bij alles wat we zeggen en verkondigen steeds te erkennen dat onze menselijkheid beperkt en onaf is, zonder enige zweem van triomfalisme.
  3. Wat je probeert te verkondigen moet eenvoudig zijn, niet ingewikkeld en zonder te veel rationalisering. Anders wordt het snel onduidelijk en onbegrijpelijk.
  4. Gul zijn in het erkennen van Gods werkzaamheid in het leven en de geschiedenis van de volkeren. Samen met oprechte bewondering, vreugde en hoop telkens bij anderen goedheid en toewijding zien.
  5. De meest geloofwaardige boodschap komt voort uit ons eigen leven, toegewijd aan en geleid door het Evangelie van Jezus Christus.
  6. Vergevingsgezindheid en verzoening zijn de meest werkzame toegangswegen tot het hart van het Evangelie.
  7. De beste wijze om de boodschap van het kruis te verkondigen is die van de dood aan het eigen zelf en de eigen beperkte doelstellingen van de missionaris.
Adolfo Nicolás s.j.
10/10/2012
 

Bron:
http://www.jezuieten.org/nl/nieuw/de-zeven-grondregels-voor-de-missionaris-vandaag


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 181 / 987580

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License