missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

De bisschop van Doornik Guy Harpigny
verheven tot de rang van Officier van Waalse Verdiensten

donderdag 21 december 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster


Geboren op 13 april 1948 te Luttres, wordt Monseigneur Harpigny, man van de Kerk, in 2003 benoemd tot de 100ste bisschop van het Diocees Doornik door Paus Johannes-Paulus II.

Doctor in theologie van de katholieke Universiteit van Leuven (UKL), droeg zijn thesis als titel: “Islam et christianisme selon Massignon”. Hij is eveneens gediplomeerd als arabisant in het ‘Institut Catholique’ van Parijs en hij heeft gewerkt in het ‘Institut dominicain d’études orientales’ in Cairo.

Mgr. Harpigny is professor geweest in het groot seminarie van Doornik van 1980 tot 1997. Van 1993 tot 1997, is hij Directeur geweest van het ‘Institut Supérieur des Sciences Religieuses’ van het diocees Doornik.

Onderzoeker van de operatie “Open Kerken”, laat hij toe zijn eredienst meer toegankelijk te maken voor allen en open voor de wereld die hem omgeeft.

Hij belichaamt een moderne en open Kerk, en hij heeft zich eveneens onderscheiden door zijn klare en duidelijke houding tijdens de verschillende zaken van pedofilie die de Belgische katholieke clerus geraakt hebben, door de prioriteit te verlenen aan het woord en aan het respect van de slachtoffers.

Voor zijn rol in de wereld van de erediensten en voor zijn openheid voor de anderen, heeft de Waalse Regering Monseigneur Harpigny verheven tot de rang van Officier van Waalse Verdiensten, op 14 december 2017.

Bron : Connaître la Wallonie

Al onze felicitaties aan Monseigneur Harpigny… en doe zo voort !


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 5301 / 1148099

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License