missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Nieuwe missionaire engagementen in de Verenigde Staten en in Engeland

Famille Mission 3 - 2018
vrijdag 31 augustus 2018 door D.F. (Vertaling), Manu Quertemont, Webmaster

Het is nu officieel! De Missionarissen van Afrika gaan weldra twee nieuwe pastorale projecten lanceren in Brooklyn (New York City in de Verenigde Staten) en in Liverpool (noorden van Engeland).

.

De twee zones waar wij een parochie gaan nemen zijn zeer multicultureel, met een belangrijke Afrikaanse (en Afro-Amerikaanse in Brooklyn) bevolking en een grote moslim-gemeenschap. In de beide zones, is er een werkelijke pastorale nood waaraan wij op een adequate wijze zullen kunnen beantwoorden als Missionarissen van Afrika.

Deze twee nieuwe ondernemingen weerspiegelen wat het Kapittel van 2016 zo duidelijk verklaard heeft over het interculturele en broederlijke leven beleefd om te getuigen aan de wereld van vandaag.

Zij weerspiegelen ook het verlangen dat wij hebben om ons overal te engageren waar ons charisma noodzakelijk is om er degenen te ontmoeten die dorsten naar God, om de meest armen, de jongeren nabij te zijn en, op een bijzondere wijze, de moslims.
Onze aanwezigheid in die twee bisdommen, zo hopen we, zal een interpellerend getuigenis zijn voor allen, een werkelijk missionaire aanwezigheid.

Confraters benoemd in Brooklyn New York City USA

  De Tanzaniaan, Bartolomew Mrosso, bijna 52 jaar, werd gewijd in 2002. Hij is eerst benoemd geweest in Uganda, daarna werd hij ingevoegd in de vorming in Nigeria, vooraleer gekozen te worden tot provinciale afgevaardigde in Tanzania.
Gazena Haile is geboren in Ethiopië in juli 1981. Hij werd gewijd in 2012 en heeft sindsdien gewerkt in Ghana.  
  Julien Cormier is een Canadees van 77 jaar. Als missionaris, heeft hij gewerkt in Burundi, in Niger en in Canada. Hij is ook de redacteur van de ‘Petit Echo’ geweest in Rome. Laatst, behoorde hij tot de gemeenschap van Washington.

Confraters benoemd in Liverpool Engeland

  Geboren in 1950 in Groot-Brittannië, heeft Terence Madden zijn leven doorgebracht in Burkina Faso, in Groot-Brittannië en in de Filippijnen. Hij werd gewijd in 1981.
Ferdinand van Campen is in Nederland geboren in 1959. Hij werd gewijd in 1993 en is zijn missionarisleven begonnen met het leren van de Portugese taal in het vooruitzicht te gaan werken in Mozambique, wat hij een zekere tijd gedaan heeft vooraleer geroepen te zijn voor het ministerie van de “vorming”. Hij is formateur geweest in Brazilië, in Ghana en in Tanzania.  
  Afkomstig uit Kenia, is Charles Obanya onlangs 50 jaar geworden begin juni. Hij werd gewijd in 1997 en heeft als missionaris gewerkt in Zambia en in Kenia. Hij heeft twee mandaten van drie jaren gediend als Provinciaal van de EAP (Kenia – Uganda – Tanzania).
Michael Fitzgerald is in Birmingham geboren in 1937. Hij heeft een universitaire carrière gehad in Rome tot zijn bisschopswijding en zijn verheffing tot de rang van aartsbisschop en zijn benoeming als apostolisch nuntius in Egypte. Als gepensioneerde, behoorde hij onlangs tot de Gemeenschap van Jeruzalem, terwijl hij zendingen van de Heilige Stoel bleef aanvaarden. Hij vervoegt de gemeenschap van Liverpool als “Wijze” en specialist in de islam.  

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 186 / 1149145

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License