missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Lignes de fracture N°19 Breuklijnen

Décembre - december 2008
lundi 22 décembre 2008 par J.V.

 GEBEDEN EN WENSEN VOOR KERSTMIS IN BETLEHEM 2008

Résumé en français à la fin de l’article

Voor het 9de opeenvolgende jaar, zullen de Kerstvieringen weer plaats vinden in een moeilijk klimaat voor de bewoners van het Heilig Land. Als wij binnenkort Advent en Kerstmis gaan vieren in de gezellige veiligheid en intimiteit van onze huizen en gemeenschappen, mogen we zeker niet vergeten te bidden voor gerechtigheid, vrede en veiligheid voor Palestina en Israël.

Betlehem, de geboorteplaats van Jezus Christus, is nog altijd op de eerste plaats een stad van vrede. En zelfs in deze moeilijke tijden, weigeren nog heel wat individuen en groepen er de hoop op te geven. Zij blijven zoeken naar geweldloze wegen om hun rechten stem te geven en werken aan een rechtvaardige en vredevolle toekomst voor beide volkeren.

Al vanaf december 2000, zijn we begonnen met een nieuwe christelijke gewoonte om vredeswensen te sturen naar onze vrienden in Betlehem. En nu weer opnieuw, nodigen we individuele personen, gemeenschappen, kerken en congregaties, organisaties en partners van over de hele wereld uit, om Advent- en Kerstmiswensen en gebeden voor gerechtigheid en vrede te e-mailen naar onze partners in Betlehem. Dit jaar wordt dit project mede gesteund door de Wereld Raad van Kerken en haar ’Palestina Israël Ecumenical Forum’ (PIEF).
Deze gebeden en wensen zullen afgedrukt worden en gebruikt als persoonlijke boodschappen, pedagogisch materiaal (in scholen bv.), en in de context van interreligieuze gebedsbijeenkomsten (in cultusplaatsen), alsook in het pas opgerichte vredeshuis van het ‘Arab Educational Institute’, recht tegenover de Graftombe van Rachel in Betlehem. Deze gebeden en wensen kunnen eventueel ook suggesties bevatten voor geweldloze acties. Heel deze actie start bij het begin van de Advent.

Zo een wens of gebed verzenden door een e-mail is een belangrijke weg van communicatie met zoveel mensen die uitzien naar een teken van hoop. Daarom waarderen onze partners het heel erg zulke gebeden en wensen te mogen ontvangen van buiten hun regio, en ook als persoonlijke bemoediging en hoop bij gelegenheid van het Kerstfeest. Zo doorbreken deze boodschappen ook het gevoel van isolatie van onze partners in Betlehem.

Dit initiatief wordt plaatselijk gesteund door :

  • Het ‘Arab Educationai Institute’
  • De ‘Library on Wheels for Non-Violence and Peace’
  • Het ‘Centre for Conflict Resolution and Reconciliation’
  • De Commissie Rechtvaardigheid en Vrede van Jeruzalem
  • Het ‘Wi’am Center’

Dit initiatief wordt internationaal gesteund door :

  • Het ‘Palestina Israël Ecumenical Forum ‘ van de Wereldraad van Kerken
  • Het ‘International Fellowship of Reconciliation’
  • ‘Church and Peace’
  • Pax Christi International
  • Het voorzitterschap van de Conferentie van de Europese Commissies ‘Rechtvaardigheid en Vrede’ en ‘the Asian Center for the Progress of Peoples’

Wil zo goed zijn uw Kerstwensen en gebeden te verzenden voor de 25ste december 2008 (Westers Kerstfeest) en/of de 7de januari 2009 (Oosters Kerstfeest).
Engels is de voorkeurtaal, maar vanzelfsprekend mogen niet Engelstalige personen hun wensen en gebeden ook verzenden in hun eigen moedertaal. Deze boodschappen kunnen per e-mail verzonden worden naar het ‘Arab Educationai Institute’ aan het volgende adres :
aei@p-ol.com

U kunt alle boodschappen ook lezen op :

RESUME : PRIERES ET VŒUX POUR NOËL 2008 A BETHLEEM

Pour la neuvième année nous sommes invités à envoyer nos vœux et nos prières à Bethléem. C’est un petit geste mais combien important pour tous ceux qui cherchent la paix en Palestine avec des moyens non-violents.

Veuillez nous faire parvenir par courriel vos messages et prières de Noël pour la paix avant le 25 décembre 2008 (Noël occidental) et/ou avant le 7 janvier 2009 (Noël oriental). Bien que l’anglais soit la langue préférée, les personnes dont l’anglais n’est pas la langue maternelle peuvent les rédiger dans leur propre langue. Veuillez envoyer vos messages à l’Arab Educational Institute à l’adresse :
aei@p-ol.com

Tous les messages sont affichés sur les sites suivants :

         

Mots-clés

Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 682 / 987534

Suivre la vie du site fr  Suivre la vie du site Belgique  Suivre la vie du site J.P.I.C.   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License