missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

De weg van God loopt langs de mens

(Gebed geïnspireerd van J. Musset en voorgesteld door Pierre Bastin)
woensdag 10 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  Men zegt dat gij tot ons spreekt. Maar ik heb nog nooit uw stem gehoord met mijn eigen oren. De enige stemmen die ik hoor, dat zijn de broederlijke stemmen die me de essentiële dingen zeggen.

Men zegt dat gij u laat zien. Maar ik heb uw gezicht nog nooit gezien met mijn eigen ogen. De enige gezichten die ik zie, dat zijn broederlijke gezichten die lachen, die wenen en die zingen.

Men zegt dat hij komt aanzitten aan tafel. Maar ik heb nog nooit met u het brood gebroken met mijn eigen handen. De enige tafels die ik geregeld bezoek, dat zijn de broederlijke tafels waar het goed is zich te verkwikken in vreugde en in vriendschap.

Men zegt dat gij met ons onderweg zijt. Maar ik heb nog nooit gevoeld dat ge uw hand op mijn schouders legde. De enige handen die ik voel, dat zijn broederlijke handen die me omarmen, me troosten en me begeleiden.

Men zegt dat gij ons verlost. Maar ik heb u nog nooit zien tussenkomen in mijn ongelukken. De enige verlossers die ik ontmoet, dat zijn broederlijke harten die luisteren, aanmoedigen et stimuleren.

Maar als gij het zijt, o mijn God die me die gezichten, die tafels, die gezellen, die handen en die broederlijke harten schenkt, dan vanuit het hart van de stilte en van de afwezigheid, wordt gij voor al die broeders, woorden en aanwezigheid.

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 326 / 1158786

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License