missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2

De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal Cláudio Hummes in een brief aan de bisschoppen geschreven. De Braziliaanse kardinaal laat weten dat de tekst nog wordt bewerkt en vervolgens vertaald.

Kardinaal Hummes geeft de bisschoppen al enkele aanbevelingen om de receptie van het document voor te bereiden door het bestuderen en lezen van enkele documenten, onder meer het slotdocument van de Amazonesynode, de groet van de paus aan de inheemse bevolking (in januari 2018), het voorbereidende document van de synode, de slottoespraak van paus en het vijfde en het zesde hoofdstuk van de encycliek Laudato si’, met onder meer passages over ecologie en onderwijs en spiritualiteit.

Op de bijzondere bisschoppensynode van oktober vorig jaar overlegden bisschoppen uit de regio over de ecologische problemen in het Amazonegebied, de inheemse tradities en de pastorale zorg in de regio. De postsynodale exhortatie wordt wellicht onder dezelfde titel gepubliceerd als het slotdocument van de synode: Amazone - Nieuwe wegen voor de Kerk en een holistische ecologie.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 103 / 986518

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License