missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Lignes de fracture N°41 Breuklijnen

Novembre-November 2010
samedi 27 novembre 2010 par J.V.

 SEKSUELE UITBUITING VAN KINDEREN

Het is schokkend. Hilton, één van de meest vermaarde hotelketens in de wereld, zou betrokken zijn bij de seksuele uitbuiting van kinderen, in hun eigen uitbatingen ! Hotels zijn één van de belangrijkste plaatsen waar kinderslaven verkocht worden voor seks door wrede pooiers. En Hilton heeft zelf niet de basis internationale Gedragscode onderschreven, die hotels er toe dwingt om hun personeel op te leiden om meisjes en vrouwen, die in de seksindustrie zijn gedwongen, te herkennen, te rapporteren en te assisteren. Een actie van Hilton hiertegen zou enorm zijn - als ze de Gedragscode zouden ondertekenen, zou dit een netwerk van Hilton-werknemers creëren in 77 landen en 32.000 hotels, dat tegen de handel in verkrachting van vrouwen en kinderen werkt.

Er is geen tijd te verliezen om deze verschrikkelijke handel te stoppen. Teken de petitie zodat Hilton de « Gedragscode voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting in Reizen en Toerisme » zal uitvoeren. Zodra we 250.000 handtekeningen hebben opgehaald, plaatsen we advertenties in belangrijke kranten in McLean, Virginia, VS - de stad waar Hilton CEO Chris Nassetta woont en werkt :

http://www.avaaz.org/nl/hilton_sign_now/98.php?CLICKTF

De ECPAT Gedragscode voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting in Reizen en Toerisme dwingt hotels ertoe om hun personeel op te leiden om slachtoffers van de handel in verkrachting en minderjarige prostitutie te herkennen, hun klanten over de gevaren van sekstoerisme voor te lichten, met de lokale wetshandhavers te overleggen en zich in te zetten voor de rechten van slachtoffers. Het werkt doordat het een eerste verdedigingslinie tegen de sekshandel over de hele wereld vormt. Vandaag de dag beïnvloedt deze Gedragscode 30 miljoen toeristen per jaar - wat de kansen op de arrestatie van diegenen, die meisjes verhandelen, enorm vergroot en diegenen, die in deze handel gevangen zitten helpt.

Nadat bordelen zijn gevonden in Hilton hotels in Ierland en China, hebben duizenden mensen brieven naar de hotelketen gezonden om te protesteren, en Hilton heeft de noodzaak om het probleem van kinderprostitutie aan te pakken erkend. Maar tot op heden zijn er geen concrete stappen genomen. Door Hilton CEO Nasetta in zijn eigen woonplaats te beschamen met behulp van heel veel advertenties in kranten, die hem oproepen om de Gedragscode uit te voeren, zouden we hem en zijn werknemers kunnen dwingen om kinderen op de meest effectieve manier, wereldwijd, te beschermen.

Vandaag de dag hebben meer dan 900 bedrijven rond de hele wereld, inclusief het Radisson en Country Inn Suites Hotel de Gedragscode onderschreven. Hilton staat onder druk om met hen mee te doen.


Mots-clés

Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 1135 / 988487

Suivre la vie du site fr  Suivre la vie du site Belgique  Suivre la vie du site J.P.I.C.   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License