missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Lignes de fracture N°49 Breuklijnen

Juillet - Juli 2011
samedi 30 juillet 2011 par J.V.

 INTERVENTIONS COURAGEUSES DES EGLISES

- Kardinaal Tauran : ’Muur moet weg’

Kardinaal Jean-Louis Tauran, voorzitter van de pauselijke raad voor de Interreligieuze Dialoog, pleit voor de afbraak van de Israëlische veiligheidsmuur, die moet beschermen tegen Palestijnse aanslagen. Het is de eerste keer dat een hooggeplaatste verantwoordelijke van het Vaticaan zich zo expliciet uitspreekt over de kwestie.

Kardinaal Tauran zei tijdens een interreligieuze conferentie in Londen over het H.Land dat muren slechts tot onwetendheid leiden. Dat zorgt voor frustratie en resulteert uiteindelijk ook in geweld.

RKnieuws.net 22 juillet 2011
 

- Mgr. Martinello betreurt houding NAVO en Europa

Mgr. Giovanni Innocenzo Martinelli, apostolisch vicaris van Tripoli (Libië), betreurt dat de NAVO en Europa niet ingaan op het voorstel om de bombardementen op te schorten tijdens de ramadan, die begin augustus begint.
Mgr. Martinelli herinnert er aan dat de ramadan voor de Libiërs heilig is, of ze nu voor- of tegenstanders zijn van Kadhafi.

RKnieuws.net 22 juli 2011
 

- Russisch-orthodoxe Kerk eist veroordelingen misdaden Stalin, Lenin en Trotsky

Aartspriester Vsevolod Chaplin van de Russisch-orthodoxe Kerk heeft maandag tijdens een plechtigheid ter nagedachtenis van de slachtoffers van het Sovjetregime ervoor gepleit dat Rusland de misdaden van Stalin, Lenin en Trotsky veroordeelt.

Rusland moet lessen trekken uit het verleden, zei Chaplin, die verantwoordelijk is voor de relaties van de Russisch-orthodoxe Kerk met de samenleving. ‘Wij weten dat er bloed van onschuldigen kleeft aan de handen van Stalin, Lenin en Trotsky en dat hun verdiensten niet rechtvaardigen wat zij gedaan hebben’, aldus de aartspriester. ‘Het volk en de Russische Staat moeten het niet enkel weten maar ook zeggen’, stelde Chaplin. ‘Rusland moet zijn geheugen en zijn geweten zuiveren om een natie te worden geleid door waarheid, liefde en vrede’, besloot hij.

RKnieuws.net 26 juli 2011
 

Mots-clés

Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 1040 / 982609

Suivre la vie du site fr  Suivre la vie du site Belgique  Suivre la vie du site J.P.I.C.   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License