missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Afrika

Afrika

Aanwezigheid en activiteiten in Afrika

Artikels van deze rubriek


Kardinaal Walter Kasper kritisch voor de Synodale Weg (De Zending gaat door...)

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
Kardinaal Walter Kasper (88), oud-voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Christelijke Eenheid, is kritisch voor een aantal aspecten van de Synodale Weg van de Duitse bisschoppen en katholieke leken. Hij stelt zich vragen zowel over de structuur als over de onderwerpen van (...)


Théogène Havugimana is de nieuwe directeur van Missio België (De Zending gaat door...)

woensdag 9 juni 2021 door Webmaster2
Théogène Havugimana, Rwandees priester in dienst van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, volgt Michel Coppin op aan het hoofd van Missio België. Théogène Havugimana, de nieuwe directeur van Missio België © IPID-SIPI Théogène Havugimana, priester van het bisdom Nyundo in Rwanda in pastorale dienst van (...)


Stop de islamterreur in Afrika ! (De Zending gaat door...)

vrijdag 23 april 2021 door Webmaster2

De Burkinese bisschop Laurent B. Dabiré wil niet dat het Westen werkloos blijft toekijken hoe jihadisten grote delen van Afrika veroveren.Kerk in Nood: 1 op 3 landen schendt godsdienstvrijheid ernstig (De Zending gaat door...)

woensdag 21 april 2021 door Webmaster2
In haar 15de rapport Vrijheid van Godsdienst Wereldwijd waarschuwt Kerk in Nood voor ernstige bedreigingen van het basisrecht op godsdienstvrijheid. Nigeriaanse-christenen protesteren tegen religieus geweld in hun land © Kerk in Nood In Rome werd vandaag het 15de rapport Vrijheid van (...)


Wanneer komt er eindelijk vrede in Oost-Congo? (D.R. Kongo)

vrijdag 16 april 2021 door Webmaster2
In Oost-Congo worden burgers al een kwarteeuw geteisterd door gewapende conflicten. Ze worden in de steek gelaten door hun eigen overheid en vergeten door de wereld. Wat in Oost-Congo gebeurt lijkt voor velen een ver-van-ons-bedshow. Dat is het niet. Europese burgers, ondernemingen en (...)


Terreur jaagt burgers op de vlucht in Noord-Mozambique (De Zending gaat door...)

woensdag 31 maart 2021 door Webmaster2
De Italiaanse priester Silvano Daldosso, die al 13 jaar als missionaris actief is in het bisdom Nacala in het noorden van Mozambique, getuigt in een interview met Radio Vaticaan hoe ontheemde burgers blijven toestromen uit de crisisregio Cabo Delgado. Een honderdtal zwaarbewapende extremisten (...)


Turkson: ’Corona heeft de kloof tussen twee werelden vergroot’ (De Zending gaat door...)

maandag 1 februari 2021 door Webmaster2
Met betrekking tot de menselijke waardigheid mogen we geen compromissen sluiten en moeten we alles in het werk stellen om die te beschermen. Dat heeft curiekardinaal Peter Turkson, de voorzitter van het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling, gezegd in zijn (...)


Onverzorgde oorlogswonden etteren in Kananga (DR Congo) (D.R. Kongo)

vrijdag 29 januari 2021 door Webmaster2
Scheutist Ivo Van Volsem en zijn team ‘Bron van Leven’ breiden actie uit om perspectief te bieden na bloedige opstand van voorbije jaren in Kananga. Ontwikkelingswerker Marti Waals was de afgelopen weken bij pater Ivo Van Volsem in Kananga (hoofdstad van Centraal Kasaï). De scheutist runt er een (...)


Duizenden burgers zoeken veiligheid in kerken en klooster in CAR (De Zending gaat door...)

woensdag 27 januari 2021 door Webmaster2
Bisschop Miroslaw Gucwa van Bouar in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) hebben minstens drieduizend burgers hun toevlucht gezocht in kerken en kloosters, na de hevige aanvallen van de rebellen tussen 7 en 9 januari op de stad in het noordwesten van het land. Gewapende antibalaka en (...)


Ark des Verbondskapel in Noord-Ethiopische Axum aangevallen (De Zending gaat door...)

maandag 11 januari 2021 door Webmaster2
Tijdens een aanval op de Heilige Maria van Zionkathedraal in het Noord-Ethiopische Axum werden naar verluidt 750 mensen gedood. Doordat premier Abiy Ahmed Ali van Ethiopië de noordelijke deelstaat Tigray volkomen van de buitenwereld heeft afgesloten, is het nieuws over het geweld in de Hoorn (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 992904

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License