missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Afrika

Afrika

Aanwezigheid en activiteiten in Afrika

Artikels van deze rubriek


Nouvelle-Zélande : la dépénalisation de l’euthanasie confirmée par référendum (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
A l’occasion des élections du 17 octobre dernier, les Néo-Zélandais étaient amenés à se prononcer sur l’entrée en vigueur de la loi sur l’euthanasie votée par le Parlement un an plus tôt. Cette dépénalisation de l’euthanasie a recueilli 65 % des suffrages, comme il ressort des résultats définitifs parus le 6 (...)


Kanigula Mubagwa, hartfysioloog en rector van de Université Catholique de Bukavu,

‘Als ik hoop kan geven aan de jeugd, zal ik tevreden zijn’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 13 november 2020 door Webmaster2
Na een jarenlange carrière als hartfysioloog aan de KU Leuven keerde Kanigula Mubagwa (67) terug naar Congo. Hij werd er vorig jaar verkozen tot rector van de katholieke universiteit van Bukavu, in Oost-Congo. „Ik weet niet of ik nog genoeg neuronen zal hebben om na vier jaar mijn mandaat te (...)


Vlaanderen solidair met pater Ivo en ex-kindsoldaten in Congo (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Met 20 naaimachines en honderden meters stof, deze week geleverd, kunnen pater Ivo en zijn jongeren in Kananga de burgers weer helpen met mondmaskers. Scheutist Ivo Vanvolsem werkt al jarenlang in Kananga, waar hij onder meer ex-kindsoldaten een kortstondige vorming geeft zodat ze zelfstandig (...)


Oktober is missiemaand. Wat betekent dat vandaag? (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Op 18 oktober viert de wereldkerk Missiezondag. Catherine De Ryck van Missio en bisschop Koen Vanhoutte stellen de campagne ‘Van harte’ voor. Neem de wereldkerk op in je gebed, in het bijzonder op Missiezondag (18 oktober 2020) Durf missionair te getuigen over jouw geloof en je relatie met (...)


Kerk met een missie: 4 verhalen van hoop uit Liberia (De Zending gaat door...)

vrijdag 9 oktober 2020 door Webmaster2
Het West-Afrikaanse land Liberia staat centraal in de campagne van Missio dit jaar. 4 verhalen van hoop en grote inzet door een kleine kerk. Al het zwerfvuil in de straten van Monrovia was de jonge Gertrude al lang een doorn in het oog. De stank! De vliegen! Op een dag bekijkt ze een filmpje (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland (De Zending gaat door...)

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen uit 6 verschillende (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet (De Zending gaat door...)

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika. De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken aangevallen. Daarvan (...)


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12 (De Zending gaat door...)

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis (De Zending gaat door...)

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 957653

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License