missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Afrika

Afrika

Aanwezigheid en activiteiten in Afrika

Artikels van deze rubriek


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12 (De Zending gaat door...)

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis (De Zending gaat door...)

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


OVERLIJDEN

Pater Paul Devigne (De Zending gaat door...)

vrijdag 10 april 2020 door Webmaster2
Pater Paul Devigne is in Luik op 6 april in de Heer ontslapen. Pater Paul Devigne was 94 jaar waarvan 71 jaar missionaris in Rwanda en in België.


Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19 (De Zending gaat door...)

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfon[/bleu marine]ds. De hele wereld is in de ban van COVID-19. (...)


CORONAVIRUS AFRIKA

Salesiaan Eric Meert: ‘We bereiden ons voor op corona in Afrika’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 3 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Pater Meert vangt jongeren op in Lubumbashi. In het spoor van Don Bosco beschermt hij hen niet alleen, maar laat hij hen ook anderen beschermen.[/bleu marine] Gelukkig komt de coronacrisis in Afrika wat trager op gang, verzucht salesiaan Eric Meert. Zo kunnen overheden en burgers (...)


Congolese kerk kritisch over 1 jaar Tshisekedi (De Zending gaat door...)

maandag 9 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Volgens de bisschoppen is er na een jaar nog niet veel veranderd op het vlak van bestuur en aanpak van de corruptie en de onveiligheid in Oost-Congo.[/bleu marine] De Bisschoppenconferentie van de Democratische Republiek Congo (CENCO) heeft een balans opgemaakt van het eerste jaar (...)


Broeders van Liefde: 27 jonge novicen ingekleed in Nairobi (De Zending gaat door...)

woensdag 4 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]In het internationale noviciaat van de Broeders van Liefde in Nairobi zijn afgelopen zaterdag 27 jonge mannen ingekleed als novice van de congregatie.[/bleu marine] Op zaterdag 29 februari 2020 werden in het Internationaal Noviciaat van de Broeders van Liefde in het Keniaanse (...)


Bisschopswijding in orthodoxe Kerk in ons land (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 januari 2020 door Webmaster2
Ioakim Archontos, die geruime tijd monnik was op de berg Athos, wordt de nieuwe hulpbisschop van de orthodoxe gemeenschap in ons land. Zondag vond in de orthodoxe kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel de bisschopswijding plaats van de Griekse priester en archimandriet Ioakim (...)


Hasselt doet oproep voor expo over koloniaal Congo en Limburg (De Zending gaat door...)

maandag 27 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid[/bleu marine] is voor het stadsbestuur van Hasselt hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. Met de (...)


Kardinaal Ambongo Besungu: ‘Congolese jongeren zijn onze hoop’ (De Zending gaat door...)

woensdag 11 december 2019 door Webmaster2
Op 5 oktober tekenden de Congolese president Félix Tshisekedi en vertegenwoordigers van alle politieke strekkingen present in Rome om de kardinaalscreatie van mgr. Fridolin Ambongo Besungu bij te wonen. Dat was een positief signaal. Het bevestigt dat de kerk een rol speelt in de eenheid van het (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1077623

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License