missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Paus weigert ontslag van kardinaal Reinhard Marx (Hedendaags geloof)

vrijdag 11 juni 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus weigert het ontslagverzoek van kardinaal Reinhard Marx te aanvaarden en vraagt hem aan te blijven als aartsbisschop van München en Freising. Dat schrijft de paus in een broederlijke brief aan kardinaal Marx, die vanmiddag door de persdienst van de Heilige Stoel in het Spaans en (...)


Midden in de Goede Week: bekijk ‘The New Gospel’ van Milo Rau (Hedendaags geloof)

woensdag 31 maart 2021 door Webmaster2
Milo Rau (NTGent) bracht het Lam Gods theatraal tot leven en waagt zich nu aan de passie van Christus. Bekijk de trailer en lees het interview. Voor de opnames van zijn film ‘The New Gospel’ trok Milo Rau naar het Zuid-Italiaanse Matera, ook bekend uit de passiefilms van Pier Paolo Pasolini (...)


Paus bidt om de genade van de verwondering in de Goede Week (Hedendaags geloof)

maandag 29 maart 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft tijdens het angelus na de eucharistieviering van Palmzondag, opgeroepen tot gebed voor de slachtoffers van de aanslag op de kathedraal van Makassar in Indonesië. Laten we bidden voor alle slachtoffers van geweld, vooral voor de slachtoffers van de aanslag vanmorgen vkabij (...)


Godgewijd leven, dat is God blijven zoeken én vinden (Hedendaags geloof)

woensdag 3 februari 2021 door Webmaster2
Wat kunnen religieuzen doen in deze vreemde coronatijd? Abt Frederic Testaert citeert de heilige Augustinus: blijven zoeken wie we al gevonden hebben. Op 2 februari viert de Kerk de Dag van het Godgewijde Leven, in 1997 ingesteld door paus Johannes Paulus II om het religieuze leven onder de (...)


Voorouder van premier De Croo was zoeaaf in dienst van de paus (Hedendaags geloof)

vrijdag 29 januari 2021 door Webmaster2
Betovergrootoom Jean-Baptist De Croo was één van de 1.700 Belgen in dienst van het Italiaanse zoeavenleger, dat de paus beschermde tegen patriotten. Zo’n 1.700 Belgen namen tussen 1860 en 1870 dienst in het zoeavenkorps. Dat moest, samen met de Zwitserse wacht, de paus beschermen tegen Italiaanse (...)


Fra Dominique Mathieu: door de paus tot broederlijkheid gezonden (Dialoog)

maandag 18 januari 2021 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft onze landgenoot en minderbroeder-conventueel Dominique Mathieu belast met een delicate missie in Iran. Paus Franciscus, die al sinds het begin van zijn pontificaat streeft naar een constructieve dialoog met de autoriteiten van Iran, heeft onze landgenoot en (...)


Kerstwake bij de kribbe (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
CV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. CCV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. Nu het op Kerstavond niet mogelijk is om (...)


Bisschoppen vragen de klokken te luiden op Kerstmis om 12 uur (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
De bisschoppen vragen de parochies om op Kerstmis om 12 uur de klokken te laten luiden als een signaal van troost en hoop, steun en verbondenheid. In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstmis om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Als een (...)


Encycliek van paus Franciscus in het Nederlands (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
De Nederlandse vertaling van de jongste encycliek van paus Franciscus, in opdracht van de bisschoppenconferentie en een uitgave van Halewijn, is uit. De Nederlandse vertaling van Fratelli tutti, de jongste encycliek van paus Franciscus over broederlijkheid en sociale vriendschap is (...)


Vaticaan schenkt 25 miljoen dollar voor strijd tegen armoede (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
Uitgerekend in deze coronapandemie moet volgens het Vaticaan de strijd tegen honger en armoede versterkt worden. Paus Franciscus ontmoette op 25 juni de Ifad-voorzitter Gilbert Hounbo © Vatican Media Het Vaticaan heeft een bedrag van 25 miljoen dollar (20,6 miljoen euro) geschonken aan het (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 992923

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License