missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


DIALOOG & ONTMOETING - Augustus 2018 (Dialoog)

donderdag 2 augustus 2018 door G.Verbist, mafr.
  • “ We moeten leren samenleven als broeders, anders zullen we sterven als idioten”.
    Martin Luther King.
     
  • “ Er was een tijd dat ik iedereen die niet tot mijn geloof behoorde, afkeurde. Nu is mijn hart zo groot geworden om alle vormen aan te nemen : een weide voor de gazellen, een klooster voor de monniken; een tempel voor de goden, een Kaba voor de moslims; een boekrol van de Thora … Mijn geloof is het geloof van de liefde. Welke route de karavaan der liefde ook volgt, die richting zal ook het pad van mijn geloof zijn”.
    Ibn Arabi.
     


Interreligieuse Kalender - Augustus 2018 (Dialoog)

dinsdag 31 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
15 – Maria-Tenhemelopneming (Kath) Na haar dood is Maria ten hemel opgestegen. 15 – Dormitio van Maria (Orth) Ze is zachtjes ingeslapen. 17 – 24. Hadj. (Moslims) Bedevaart naar Mekka. 21 – 22. Aïd al-Kebir. Offerfeest (Moslims) Abraham was bereid zijn zoon aan God te (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juli 2018 (Dialoog)

maandag 2 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
[marron]‘’ Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.’’[/marron] In de wereld van vandaag is het dringend nodig om dialoog en ontmoeting tot stand te brengen tussen personen en groepen die heel verschillend zijn. ‘’ Vrede wordt opgebouwd in het koor van de (...)


Interreligieuse Kalender - Juli 2018 (Dialoog)

vrijdag 29 juni 2018 door G.Verbist, mafr.
1 – Het vasten van Tammoez (Joden) Een drie weken durende rouwperiode voor de verwoesting van Jeruzalem en de tempel. 10 – Marteldood van de Bab (Bahá’i) in Iran op 9 juli 1850. 13 tot 15 – O-bon (Shinto Boeddhisten in Japan) Geestenfeest. Jaarlijkse terugkomst van de (...)


België

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2018 (Dialoog)

vrijdag 15 juni 2018 door Webmaster
’Id al-Fitr / Ramazan Bairami, 15de/16de juni 2018 [vert] Beste moslimvrienden, [/vert] Met het feest Id-al-Fitr/ Ramazan Bayramı beëindigen jullie de Ramadan. Bij deze gelegenheid wensen wij jullie vrede en alle goeds. Deze periode is een bijzondere kans om sterker op God gericht te (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juni 2018 (Dialoog)

zaterdag 2 juni 2018 door G.Verbist, mafr.
[marron]Anglicaanse kerk [/marron] In de Londense St.Pauls’s Kathedraal is op 12 mei de nieuwe bisschop van Londen geïnstalleerd. Het is de 133ste in rij. [bleu marine]Sarah Mullally[/bleu marine] is de eerste vrouwelijke bisschop van Londen. Vrouwen kunnen in de anglicaanse kerk sinds 1992 (...)


Interreligieuse Kalender - Juni 2018 (Dialoog)

woensdag 30 mei 2018 door G.Verbist, mafr.
3 – Allerheiligen (Orthodoxen) 10 – Lailat al-Qadr (Islam) Nacht van de Beslissing . Mohammed kreeg zijn eerste openbaring. 15 – 16 – Id al-Fitr. Suikerfeest (Islam) Einde van de vastenperiode. 16 – Martelaarschap van Goeroe Arjan Dev (Sikhs) 20 – Wereldvluchtelingendag. (VN) 21 – (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Mei 2018 (Dialoog)

woensdag 2 mei 2018 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
[marron]CHRISTUS ONTMOETEN[/marron] [bleu marine] Haar naam is Raoudha[/bleu marine], zij is Tunesische van afkomst. Zij is 52 jaren moslim geweest. Vandaag is zij 54. Twee jaar geleden, is het een Youtoube video geweest die bij haar een openbaring heeft veroorzaakt. De getuigenis van een (...)


Interreligieuse Kalender - Mei 2018 (Dialoog)

maandag 30 april 2018 door G.Verbist, mafr.
01 – Dag van de ARBEID. 01 – Lailat al-Bara’a (Moslims) Nacht van de Lotsbezegeling. Ze vragen vergiffenis voor de zonden van het jaar, in voorbereiding tot de ramadan. 03 – Lag Ba’omer (Joden) Vreugdevuren overal. 10 – Hemelvaartsdag (Kath. Protest.) Jezus is opgestegen naar de (...)


DIALOOG & ONTMOETING - April 2018 (Dialoog)

maandag 2 april 2018 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
[marron]Wereldraad van Kerken (WCC) Oecumenische wereldconferentie te Arusha (maart 2018)[/marron] Meer dan 1.000 afgevaardigden van christelijke Kerken hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de handelaars van de dood die de wereldorde verstoren en zoveel lijden veroorzaken. Zij (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1054430

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License