missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Migranten > Migranten

Migranten

Onthaal van Afrikanen in België en hulp bij hun integratie in het land

Artikels van deze rubriek


Afrika

Afrikaanse demografie en migraties : tussen alarmisme en ontkenning (Migranten)

Christian Bouquet, Université Bordeaux Montaigne
zaterdag 12 mei 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
ARCRE : The Conversation Er zijn heel wat cijfers van de bevolking zoals deze van de onthouding in een democratische verkiezing : men kan deze doen zeggen wat men graag wil horen. Over de Afrikaanse demografie, is het spectrum zeer breed tussen degenen die met het schrikbeeld zwaaien van de (...)


Sant’Egidio

De Humanitaire Corridors (Migranten)

woensdag 28 maart 2018 door Webmaster
Humanitaire Corridors: nieuwe aankomst Vanmorgen (26 maart 2018) is op de Nationale Luchthaven van Brussel-Zaventem een groep van 28 Syrische vluchtelingen aangekomen. Ze werden overgevlogen met een lijnvlucht vanuit Beiroet en kwamen ons land binnen met een humanitair visum. Het gaat om (...)


SICILIË

Intercongregationeel project te Modica in het diocees Noto
“Lampedusa Project 2016-2019”.
(Migranten)

EUR-ECHO PASEN 2017
woensdag 12 april 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het idee van een intercongregationele ploeg van missionarissen komt naar boven in 2013 als gevolg van de drama’s in de Middellandse Zee en de aankomst van vluchtelingen te Lampedusa, toen er zich op het vlak van de CIMI (Comité van de Italiaanse Missionaire Instituten) een bewustwording voordeed (...)


Een Congolese religieuze bij het onthaal van de migranten in Sicilië (Migranten)

Blog van Bernard Ugeux, M.Afr.
dinsdag 12 juli 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De “zusters van de wereld” : een internationale ploeg van ingewijden op het terrein

Vorig jaar heeft paus Franciscus gevraagd aan de religieuzen zich in te zetten voor het onthaal van de migranten.

De missionarissen van Afrika hebben er ontvangen in hun Generalaat in Rome. De jezuïeten hebben een belangrijk ontvangstcentrum in het Vaticaan. Op aanvraag van de Vereniging van de Algemene Oversten, hebben vrouwencongregaties zoals de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika (Witte Zusters) beslist deel te nemen aan een inter-congregationele en internationale ploeg om migranten op te vangen die in Sicilië ontschepen.
Deze migranten komen ook uit Afrika, en voor hen is het ontvangen worden door een Afrikaanse religieuze, die hun drama beter kan begrijpen, een waardevolle opluchting.SICILIË

Gemeenschap in dienst van de migranten (Migranten)

EUR-ECHO Mei 2016
vrijdag 29 april 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het intercongregationeel project voor de Migranten in Sicilië is goedgekeurd geweest op Kerstdag 2015 door de bisschop Antonio Stagliano van het diocees Noto. Gedurende de Goede Week van dit jaar is aangekondigd geweest door de CIMI (Conferentie van de missionaire instituten in Italië) dat de (...)


Andalousia, Spanje

Onze missie te ROQUETAS (Migranten)

EUR-ECHO Mei 2016
vrijdag 29 april 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
15 Jaar geleden zijn de Missionarissen van Afrika begonnen met hun Missie te Roquetas de Mar, in het diocees van Almeria (Spanje). Op aanvraag van de lokale Kerk, en altijd in dialoog met haar, heeft de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika zich ingezet bij de Afrikaanse migranten, in het (...)


Europa en Vluchtelingen

Europa is niet de enige die vluchtelingen opvangt. (Migranten)

dinsdag 5 april 2016 door Webmaster

De vluchtelingencrisis in Europa neemt ons zo in beslag dat we vergeten dat we niet alleen zijn op deze wereld om het hoofd te bieden aan dit probleem. Deze verhuizing is wereldwijd een probleem sinds jaren in vele continenten, vooral de armste.Vaticaan

Migranten en vluchtelingen zijn geen pionnen op een humanitair schaakbord! (Migranten)

Band Nr 1/4 - 2016
dinsdag 5 april 2016 door Webmaster
“Het gaat over kinderen, vrouwen en mannen, die hun thuis achterlaten om verschillende redenen en die hetzelfde gegrond verlangen hebben om te leren, maar vooral om “meer te zijn”. Het aantal personen, die uitwijken van het ene continent naar het andere of die zich gewoon verplaatsen in hun (...)


Afrika in Marseille
“Mooier het leven"
(Migranten)

Famille Mission 4 / 2015
dinsdag 8 december 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In Marseille telt men dikwijls de doden door kogels, men heft tot in de wolken de voetbalploeg ‘Olympique de Marseille’, men kijkt naar de bekende televisieserie “Plus belle la vie” (‘Mooier het leven’). Maar men spreekt niet genoeg van de gemeenschap van de Witte Paters, Missionarissen van Afrika, die sinds meer dan 20 jaar verblijft in de Noord wijken van Marseille.SICILIË

Een inter-congregationele gemeenschap in dienst van de migranten (Migranten)

woensdag 25 november 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De UISG (de Internationale Unie van de Algemene Oversten) heeft besloten de 50 jaren te vieren van haar goedkeuring door de Heilige Stoel met een inzet van de vrouwelijke religieuzen :

Een inter-congregationele gemeenschap in dienst van de migranten

De idee is opgekomen vanuit de vraag van twee zusters getroffen door de tragedie van Lampedusa in 2013 en vanuit de oproep van de Paus aan de Godgewijden : “Ga naar de periferie van het bestaan”.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 988348

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License