missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Migranten > Migranten

Migranten

Onthaal van Afrikanen in België en hulp bij hun integratie in het land

Artikels van deze rubriek


Zilveren Jubileum van het Centrum “Amani”

UITNODIGING (Migranten)

donderdag 10 september 2015 door Webmaster
De staff van het “Amani” Centrum, de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters) en de Afrikaanse gemeenschap zijn blij u uit de nodigen deel te nemen aan de vieringen van het zilveren Jubileum van zijn VZW Vrije Afrikaanse Ruimten, op zaterdag 3 oktober 2015, van 17 u. in de (...)


Zilveren Jubileum van het Centrum “Amani” (Migranten)

Nuntiuncula N° 693 Juli - Augustus 2015
donderdag 10 september 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In de integratiepolitiek van de Gemeenschappen van Buitenlandse Oorsprong in het vicariaat Mechelen-Brussel, hebben de Paters Missionarissen van Afrika van hun kant hun steentje bijgedragen door het oprichten van het Centrum “Amani” dat sinds 25 jaren een opvangruimte heeft geopend, een plaats van ontmoetingen en een netwerk van solidariteit voor vele Afrikaanse families.“Migranten en vluchtelingen : naar een betere wereld” (Migranten)

Eur-Echo de zomer 2015
zondag 5 juli 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Migranten en vluchtelingen zijn geen pionnen op het schaakbord van de mensheid. Het betreft kinderen, vrouwen en mannen die al dan niet gedwongen hun huizen moeten verlaten om verschillende redenen, en die hetzelfde terechte verlangen met elkaar delen meer te kennen, te hebben en vooral te (...)


Wensen van Amani aan zijn weldoeners (Migranten)

Broeder Simon Amy Gornah, M.Afr.
maandag 26 januari 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster
CENTRUM AMANI

VRIJE AFRIKAANSE RUIMTES
Plaats van opvang, van solidariteit en culturele bevordering van de Afrikanen en hun vrienden.

Notelaarstraat, 322 – 103 Brussel – tel. 02 732 45 23
Fax: 02 732 55 11 – Email : centreamani@yahoo.fr - Web site : www.centreamani.beCentrum Amani

Het „Centrum Amani” opent zijn deuren (Migranten)

EUR-ECHO - Herfst 2014
vrijdag 17 oktober 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
27 september 2014 “Opendeur” dag Verschillende personen en personaliteiten hebben deze grote afspraak positief beantwoord. Bij de bezoekers, de vroegere en actuele bewoners van het Centrum, de effectieve leden, de sympathisanten, de Witte Paters en Witte Zusters, de vzw ‘La Zaïroise’ en zijn (...)


Mensen en een Kerk (Migranten)

dinsdag 18 maart 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het is een priester in een lege kerk. Erger nog, een kerk die, op beslissing van de bisschop, “ontwijd” is, een kubus van beton zonder beeld, zonder kruis, en door iedereen verlaten. De priester wordt hopeloos, bidt, vlucht weg in de sacristie vooraleer hij nieuwe gezichten ontdekt die zich bij (...)


Emigratie – Immigratie

HET BOEK « RUTH » (Migranten)

Een verhaal van goddelijke en menselijke trouw.
zaterdag 14 december 2013 door E. Bladt
MEDITATIE Ik houd van een citaat van Prof. Roger Burggraeve (o.d.b.) : “Het is niet waar omdat het in de Bijbel staat, maar het staat in de Bijbel omdat het waar is.” Heel de Bijbel is een boek dat ons doet nadenken over ons mens-zijn en onze menselijke en religieuze roeping. Mijn bedoeling is (...)


D.R. Kongo

UITNODIGING VOOR DE DAG VAN DE MARTELAREN (Migranten)

donderdag 24 oktober 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Ter gelegenheid van de 13de en de 17de verjaardag van het verdwijnen van de aartsbisschoppen van Bukavu, Mgr. Emmanuel Kataliko en Mgr. Christophe Munzihirwa, nodigen de verenigingen SIMA-KIVU EN KYAGHANDA u uit voor de dag van de nagedachtenis van de martelaren gestorven voor de (...)


Reactie op de oproep van de Paus
ledige kloosters te openen voor de vluchtelingen
(Migranten)

vrijdag 13 september 2013 door G.Verbist, mafr.
Bisschop Johan Bonny, bisschop van Antwerpen zegt: “Wij verkiezen een christelijke invulling”. Ten tijde van de asielcrisis enkele jaren geleden zijn diverse kerken en kloostergebouwen tijdelijk opengesteld voor vluchtelingen. Volgens het kabinet van Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel (...)


Bezoek van paus Franciscus aan het Centrum Astalli in Rome

Open uw ledige kloosters voor de vluchtelingen (Migranten)

Anne Kurian
vrijdag 13 september 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

ROME, 10 september 2013 (Zenit.org)

Paus Franciscus nodigt de christenen uit de opvang van vluchtelingen te “beleven met meer moed en edelmoedigheid in de gemeenschappen en de huizen”: De ledige kloosters moeten niet “omgevormd worden in hotels om geld te winnen” want ze zijn “voor het vlees van Christus dat de vluchtelingen zijn”. Hij onderstreept dat de opvang van de arme en de bevordering van de rechtvaardigheid niet enkel de zaak zijn van de “specialisten”.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 988348

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License