missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Migranten > Migranten

Migranten

Onthaal van Afrikanen in België en hulp bij hun integratie in het land

Artikels van deze rubriek


UITNODIGING

IN-SCHEPEN MET AFRIKA (Migranten)

OOSTENDE - ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2013
dinsdag 20 augustus 2013 door Webmaster
Na « Afrika in België » in Brussel, « Afrika in hartje Luik in Wallonië » in Wallonië, wil Pro Migrantibus Afrika een interculturele gemeenschap in Vlaanderen steunen. We worden uitgenodigd om in Oostende ‘in te schepen’ met Afrika voor een nieuw avontuur van ontmoeting, uitwisseling en (...)


België

Het Centrum AMANI (Migranten)

Eur-Echo - Pasen 2013
maandag 8 april 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Voor de Afrikanen in België Het Centrum Amani is één van de Europese missionaire projecten, want het wordt opgenomen door de Europese Provincie. Maar het betreft hier een project dat in Brussel gevestigd is, voor België en de Afrikanen die in Brussel wonen. Geschiedenis van het Centrum Het (...)


Europa

De begeleiding van vluchtelingen
De hoop van een belofte
(Migranten)

Famille Mission N°1 - 2013
woensdag 3 april 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Afghaanse vluchtelingen

“Ik heb onlangs Afghanistan verlaten. Ik ben een asielaanvrager. Ik heb mijn vrouw moeten verlaten en mijn familieleden..

Ik ben een landbouwer en veefokker, maar heel mijn kudde werd meegenomen door de Talibans. Ikzelf, werd verplicht me bij hen aan te sluiten. Gedurende een bombardement, werd ik gekwetst en heb ik aan hun troepen kunnen ontsnappen. Ik ben terug naar huis gegaan, maar ik kon er niet blijven. Ik heb Afghanistan verlaten en ik ben naar Engeland gegaan. Na enkele weken, werd ik door de politie aangehouden die me naar Griekenland stuurde, want daar hadden ze mijn afdrukken genomen. Ik werd in de gevangenis gezet gedurende verschillende weken. Vervolgens, stond ik op straat en trachtte ik te overleven. Bij mijn aankomst in Frankrijk, bevond ik me weer op straat, totdat ik opgevangen werd door het netwerk ‘Welcome’. Ik hoop asiel te kunnen verkrijgen en mijn familie terug te zien. Ik heb helemaal geen nieuws over hen sinds mijn vertrek. Ik zie geen mogelijkheid om met hen in contact te komen. Ik mis hen echt veel.”Amani Centrum

Uitnodiging voor een ontmoeting - Concert als steun (Migranten)

dinsdag 29 januari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Sinds 1991 wordt ons Amani Centrum, gekend als v.z.w. “Vrije Afrikaanse ruimten”, geconfronteerd met de noodzaak zelf te zorgen voor het financieren van haar activiteiten en projecten in dienst van de Afrikanen en van hun families, die werkzaam zijn in de sector Brussel.

In de loop van dit jaar 2013 willen we nogmaals de Afrikaanse Migrant, en meer in het bijzonder de jongeren onder hen, in het centrum van onze activiteiten plaatsen.De onbegrijpelijke ongastvrijheid van de Europeanen (Migranten)

Maroun Lahham, 27/05/2011
maandag 19 december 2011 door Webmaster


We publiceren hierbij een reactie van de aartsbisschop van Tunis, Mgr Maroun Lahham, die ons zijn onbegrip meedeelt tegenover de ongastvrijheid van de Europeanen na de Tunesische en Libische crisis.

“Gezien vanuit de zuidkust van de Middellandse Zee, waar de gastvrijheid zowel een waarde als een plicht is, is dit gewoonweg onbegrijpelijk”,

zo bevestigt hij in een artikel dat uitgegeven werd op de site van de „Fondation Oasis”, gewijd aan de bevordering van de wederzijdse kennismaking en aan de ontmoeting tussen christenen en moslims.Bezinning van Ad de Bont

Vluchteling? (Migranten)

Nuntiuncula N°664 September-Oktober 2010
maandag 1 november 2010 door Webmaster
Luister, vraag en sta op! En als je opstaat vraag je ook aandacht voor de kwetsbaren, voor het onrecht. . . voor de vluchteling . . . Vluchteling? Maar ik ben geen vluchteling, want ik ben niet gevlucht Er is in ons land een verschrikkelijke wind opgestoken, een wind vol vuur en (...)


Mijmeringen bij het verlaten van het apostolaat bij de Afrikanen in Brussel (Migranten)

Band April-Mei-Juni 2010
woensdag 30 juni 2010 door Webmaster
Het waren schone en vruchtbare jaren. Niet altijd gemakkelijk! Pijn en vreugde waren in elkaar verstrengeld...


Philippe De Vestele
Aantal ALLOCHTONEN in België, (Migranten)

inclusief de nieuwe Belgen en hun nageslacht.
maandag 17 mei 2010 door G.Verbist, mafr., Webmaster
(Volgens onderzoek van socioloog Jan Hertogen en het Centrum voor Sociologisch Onderzoek KULeuven) Iets meer dan 20% van de Belgen heeft allochtone roots. In Brussel 67,9 %, van wie een grote groep Marokkanen van allochtone origine. In Sint-Joost-Ten-Node is dat 96 % van de bevolking, in (...)


Vrede en verzoening

Amani (Migranten)

Espaces Libres Africains, vzw
zaterdag 10 april 2010 door Webmaster
Een beetje geschiedenis AMANI is een ontmoetingscentrum dat ook pas toegekomen Afrikanen bijstaat. Het werd gesticht door Pater Karel Stuer, in een huis dat wijlen Pater de Roovere tot zijn beschikking stelde. Het Centrum wordt beheerd door een vzw, „Espaces Libres Africains” genaamd, die (...)


Pastoraal voor de Migranten en Vluchtelingen

Het interculturele is te verkiezen boven het multiculturele (Migranten)

Mgr. Agostino Marchetto
maandag 16 november 2009 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.

Het 6de Wereldcongres van de Pastoraal voor de Migranten en Vluchtelingen werd zopas gehouden in het Vaticaan begin november. Mgr. Agostino Marchetto, secretaris van het Dicasterium heeft het thema van het Congres voorgesteld.Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 988348

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License