missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Voorouder van premier De Croo was zoeaaf in dienst van de paus (Hedendaags geloof)

vrijdag 29 januari 2021 door Webmaster2
Betovergrootoom Jean-Baptist De Croo was één van de 1.700 Belgen in dienst van het Italiaanse zoeavenleger, dat de paus beschermde tegen patriotten. Zo’n 1.700 Belgen namen tussen 1860 en 1870 dienst in het zoeavenkorps. Dat moest, samen met de Zwitserse wacht, de paus beschermen tegen Italiaanse (...)


Kerstwake bij de kribbe (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]CV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast.[/bleu marine] CCV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. Nu het op (...)


Bisschoppen vragen de klokken te luiden op Kerstmis om 12 uur (Hedendaags geloof)

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De bisschoppen vragen de parochies om op Kerstmis om 12 uur de klokken te laten luiden als een signaal van troost en hoop, steun en verbondenheid. In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstmis om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons (...)


Encycliek van paus Franciscus in het Nederlands (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
De Nederlandse vertaling van de jongste encycliek van paus Franciscus, in opdracht van de bisschoppenconferentie en een uitgave van Halewijn, is uit. De Nederlandse vertaling van Fratelli tutti, de jongste encycliek van paus Franciscus over broederlijkheid en sociale vriendschap is (...)


Vaticaan schenkt 25 miljoen dollar voor strijd tegen armoede (Hedendaags geloof)

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Uitgerekend in deze coronapandemie moet volgens het Vaticaan de strijd tegen honger en armoede versterkt worden.[/bleu marine] Paus Franciscus ontmoette op 25 juni de Ifad-voorzitter Gilbert Hounbo © Vatican [marron]Media[/marron] Het Vaticaan heeft een bedrag van 25 miljoen (...)


Jong, internationaal, missionair (Hedendaags geloof)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
Sinds begin september bouwen vijf dominicanen – een Vlaming, een Waal, twee Indiërs en een Congolees – een nieuwe internationale gemeenschap uit in Antwerpen, waar hun orde eeuwenlang een belangrijke rol speelde. Later sluiten nog twee broeders aan. Tot een aantal decennia geleden was er in (...)


Bisschop Lode Van Hecke

Broederlijkheid als sleutelwoord sociale leer van Kerk (Hedendaags geloof)

maandag 12 oktober 2020 door Webmaster2

Zeven broederlijk gedachten van de bisschop van Gent n.a.v. Fratelli tutti, de nieuwe encycliek van paus Franciscus.Sociale encycliek ‘Allen broeders’, korte samenvatting (Hedendaags geloof)

maandag 5 oktober 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Zaterdag signeerde paus Franciscus de nieuwe encycliek bij het graf van de heilige Franciscus in Assisi. Vandaag werd de tekst officieel voorgesteld.[/bleu marine] Op de persvoorstelling zei kardinaal Parolin dat de paus met de encycliek Fratelli tutti een cultuur van broederschap (...)


‘De Kerk is fantastisch’ van Rik Torfs

‘Enkel in de Kerk kun je nog in alle rust onvolmaakt zijn’ (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het voorjaar van Rik Torfs[/bleu marine] was gereserveerd voor het draaien van de documentaireserie Het Vaticaan. Toen werd alles anders. „Op de eerste dag van de lockdown begon ik aan De Kerk is fantastisch”, zegt hij. Een Nederlandse uitgeverij vroeg hem dat boek te schrijven na (...)


Egoïsme, een erger virus (Hedendaags geloof)

maandag 21 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Kardinaal Michael Czerny bundelt recente teksten met paus Franciscus’ visie op de wereld na de coronapandemie[/bleu marine] Nu al staat vast dat de COVID-19-crisis van de afgelopen maanden vaste leerstof wordt voor toekomstige generaties scholieren en studenten. Wat de katholieke (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1059051

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License