missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Paus tot religieuzen: ’Laat u niet ontmoedigen’ (Hedendaags geloof)

maandag 3 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus vierde al zaterdagavond, samen met enkele duizenden religieuzen, de jaarlijkse Dag van het Godgewijde Leven.[/bleu marine] Naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven op Maria Lichtmis (2 februari) heeft paus Franciscus de religieuzen opgeroepen om zich (...)


Vaticaan wilde controle over de jezuïeten (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Tussen het Vaticaan en de jezuïetenorde heeft altijd al een haat-liefdeverhouding bestaan; in 2006 overwoog Rome de leiding over te nemen.[/bleu marine] In Madrid is bij de voorstelling van het boek De jezuïeten van Vaticanum II tot paus Franciscus van de Italiaanse historicus (...)


AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra (Hedendaags geloof)

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome[/bleu marine] wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken (Hedendaags geloof)

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux (Hedendaags geloof)

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux[/bleu marine]. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen.[/bleu marine] De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten (Hedendaags geloof)

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. [marron][/marron] Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. (...)


Kijk binnen in de grootste ondergrondse kapel ter wereld (Hedendaags geloof)

maandag 21 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]De kapel van de heilige Kinga, tevens een kunstgalerij, vind je op 101 meter diepte in een zoutmijn in het Poolse Wieliczka, vlak bij Krakau.[/bleu marine] 101 meter diep onder de grond, 54 meter lang, 12 meter hoog, 18 meter breed. Het zijn de unieke kenmerken van de Kapel van (...)


Gebed van de Buitengewone Missiemaand (Hedendaags geloof)

Gedoopt en Gezonden
vrijdag 11 oktober 2019 door Webmaster2
Onze Vader, uw Eniggeboren Zoon Jezus Christus, verrezen uit de dood, heeft aan zijn leerlingen de zending gegeven : “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden”. Mt 28,19 Gij herinnert er ons aan dat wij allen door het doopsel deel hebben aan de missie (...)


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’ (Hedendaags geloof)

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
[bleu marine]Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald,[/bleu marine] die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1054430

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License