missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Vasten 2019

Gedoopt en gezonden –
De Kerk van Christus in missie in de wereld 4
(Hedendaags geloof)

Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
maandag 25 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Missie – Ontmoeting Jezus Christus

Het tweede Vaticaans Concilie heeft ons een beter theologisch inzicht begrip gegeven van de missie van de Kerk en van elke christen. Missie betekent gezonden zijn. Missionarissen zijn mensen die een mandaat gekregen hebben, een te vervullen taak. De missie toevertrouwd aan de Kerk maakt deel uit van een liefdesgeschiedenis. Deze begint [bleu]bij God zelf[/bleu], en de liefdesrelaties tussen Vader, Zoon en Heilige Geest, die door de” theologen “missies” worden genoemd.Vasten 2019

Gedoopt en gezonden –
De Kerk van Christus in missie in de wereld 3
(Hedendaags geloof)

Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
dinsdag 19 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De Buitengewone Missiemaand 2019 – Hulpbron

“Van nature uit, is de Kerk missionair”. De verklaringen van de paus illustreren dit paradigma te beginnen met “Maximim illud” (Benedictus XV) en het decreet “Ad gentes” van Vaticaans Concilie II “Evangelii Nuntiandi” (Paulus VI) en “Redemptoris Missio” (Johannes-Paulus II) bevestigen het.

Paus Franciscus verklaart in “Evangelii Gaudium”, [bleu]“Ik stel me een missionaire keuze voor die in staat is alles te veranderen, opdat de gewoonten, de stijlen, de getijden, de taal en heel de kerkelijke structuur een adequaat kanaal zou worden voor de evangelisatie van actuele wereld, meer dan voor het zelfbehoud.”[/bleu] Evangelii Gaudium 27Vasten 2019

Gedoopt en gezonden –
De Kerk van Christus in missie in de wereld 2
(Hedendaags geloof)

Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
maandag 11 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De Buitengewone Missiemaand 2019 – Documenten van de Kerk

Een historisch overzicht van de belangrijkste missionaire documenten van de Kerk helpt ons te begrijpen dat de Kerk niet alleen een zending heeft ontvangen, maar dat zij essentieel missionair is. Elk tijdvak van de geschiedenis heeft zijn eigen uitdagingen en het is aan ons daarop te antwoorden geïnspireerd door de vreugde van het evangelie.God “Vader-Moeder” (Hedendaags geloof)

AFRICANA Febrero 2019 - N°195
vrijdag 8 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
God “Vader-Moeder” Het is al een tijdje dat ik God “Vader-Moeder” noem : tegelijker tijd gedurfd en affectief. Ik zeg niet ‘Vader en Moeder’ alsof zij met twee waren, maar ‘Vader-Moeder’, de twee woorden zeer verenigd. Ik geloof dat, bezield door de Geest, we dat mogen durven doen. Denkt u niet (...)


Homilie

Uit zijn as herboren worden (Hedendaags geloof)

Feu Nouveau 62/2
donderdag 7 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Ons gebruik van as, in deze viering, zal met een homeopathische dosis gedaan worden. Een klein beetje op het voorhoofd. Dat heeft helemaal niets te maken met de praktijken die in de Bijbel opgeroepen worden, zoals het in de as gaan zitten, op de wijze van de koning van Ninive in de tijd van de (...)


Vasten 2019

Gedoopt en gezonden – de Kerk van Christus in missie in de wereld 1 (Hedendaags geloof)

Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
woensdag 6 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De Buitengewone Missiemaand 2019 – een vluchtig overzicht De tientallen jaren na de verwoestingen door de oorlogen van Napoleon hebben in de katholieke Kerk een dynamiek doen ontstaan en de meest uitzonderlijke missionaire initiatieven in de geschiedenis van de Kerk. Er ontstonden vele (...)


Bukavu

Kardinaal Lavigerie nodigt ons vandaag uit onze blik te vernieuwen (Hedendaags geloof)

INFO-PAC Nr 79 - Februari 2019
dinsdag 5 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Dit jubileumjaar is voor ons een gelegenheid om een vernieuwde christelijke blik te werpen op onze medebroeders en –zusters, op de Kerk, Afrika, de wereld… Jezus heeft een unieke manier om te kijken naar de personen die hij ontmoet, vooral de meest kwetsbare, om de tekenen van de tijd te (...)


Vaticaan

Vasten 2019 – Boodschap van Paus Franciscus (Hedendaags geloof)

vrijdag 1 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

D[marron]e boodschap van de paus voor de Vasten 2019 werd publiek gemaakt en voorgesteld op 26 februari 2019 tijdens een persconferentie.

Vertrekkend vanuit de liturgische cyclus, legt de paus uit dat het heilsmysterie “zich voorstelt als een dynamisch verloop dat ook de geschiedenis en heel de schepping omvat.

Sint Paulus zegt dat :[/marron]
“De schepping ziet met vurig verlangen uit naar het ogenblik dat de heerlijkheid van de kinderen Gods openbaar zal worden” [mauve fonce](Rom. 8, 19)[/mauve fonce].De stad van de spiegels (Hedendaags geloof)

INFO-PAC - n° 78 – janvier 2019
dinsdag 12 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[mauve fonce] (overgenomen van de Kerstviering 2018 van de Association Horizon) [/mauve fonce] Er was eens oude vrouw gezeten aan de ingang van een stad van het Midden Oosten. Een jonge man benaderde haar en zei haar : « Ik ben hier nog nooit gekomen. Hoe zijn de mensen die in deze (...)


Vaticaan

Homilie van de Middernachtmis in Rome
25 december 2018 (Uittreksels)
(Hedendaags geloof)

Paus Franciscus
zondag 30 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De top van het egoïsme oversteken “Jozef, met Maria zijn verloofde, trok op naar de stad van David Bethlehem genaamd” [mauve fonce](Lc 2,4). [/mauve fonce] Deze nacht, trekken ook wij op naar Bethlehem om er het mysterie van Kerstmis te ontdekken. [bleu marine]Bethleem : (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1054582

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License