missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Hedendaags geloof > Hedendaags geloof

Hedendaags geloof

Aandacht voor de uitdrukking van ons geloof om de inhoud ervan beter te begrijpen

Artikels van deze rubriek


Overwegingen van de Vasten 2018 : Ik geloof in de Kerk, één, heilig, katholiek - 2

Een zegening voor alle volkeren (Hedendaags geloof)

Africa-Europe Faith and Justice Network (AEFJN) – Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
zondag 25 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]“Omdat gij mij uw eigen zoon niet hebt onthouden, daarom zal ik u overvloedig zegenen… Door uw nakomelingen komt zegen over alle volken van de aarde…”[/marron]
[mauve fonce](1ste Lezing, 2de Zondag van de Vasten, Gen. 22, 1-18)[/mauve fonce]Overwegingen van de Vasten 2018 : Ik geloof in de Kerk, één, heilig, katholiek 1

Teken van het Rijk van God in de wereld (Hedendaags geloof)

Africa-Europe Faith and Justice Network (AEFJN) – Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
vrijdag 23 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]“De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij; bekeert u en gelooft gij in de Blijde Boodschap ?”[/marron]
[mauve fonce](Evangelie van de 1ste zondag van de Vasten B)[/mauve fonce]De christelijke werking in de wereld (Hedendaags geloof)

Joseph Moingt
woensdag 21 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]In zijn boek “Esprit, Eglise et Monde” (Geest, Kerk en Wereld), tracht Jean Moingt een getuigenis van het Evangelie ten dienste van de wereld te omschrijven. Hij tracht de vorm van Kerk te vinden die op stapel moet gezet worden voor de verkondiging van het Evangelie aangepast aan de wereld van vandaag. Hij benadrukt de rol van iedere christen in deze verkondiging[/marron]Het Kruis, voltooiing van de Menswording (Hedendaags geloof)

Volgens Moingt, « Croire au Dieu qui vient » - ’Geloven in de God die komt’
vrijdag 2 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Onder de kleuren van het Rijk, bestond de zending van Jezus erin de nieuwheid van God aan te kondigen die zich in hem openbaarde, die midden de mensen kwam wonen, een God van liefde, die men alleen maar vervoegde door de liefde, de innerlijkheid en de nederigheid, in de eenvoud van het leven (...)


Overwegingen voor de Advent 2017

Ook wij zijn migranten (Hedendaags geloof)

dinsdag 12 december 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
« … Zoals Abraham, Mozes, Jozef en Maria, was Jezus een migrant… Wij zijn allemaal migranten, wij zijn geroepen om van de aarde naar de Vader te gaan…” De Adventstijd De Advent is een tijd van verwachten en van voorbereiding om God te ontvangen die in onze wereld komt. Hij komt in en met (...)


De Kerk herstichten (Hedendaags geloof)

CCBF - Parijs 21 oktober 2017
donderdag 16 november 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Tijdens een weekend van hervatting van de CCBF (Katholieke Conferentie van de Gedoopten van Frankrijk) heeft Jean-Pol Gallez een conferentie gegeven over de theologie van Joseph Moingt, met als titel, : “De Kerk herstichten, de oproep van Joseph Moingt aan de gedoopten”.[/marron]

Jean-Pol Gallez is doctor in de theologie van de UCL (Katholieke Universiteit van Louvain). Hij heeft het regelmatig over Joseph Moingt, jezuïet, één van de grootste theologen van onze tijd waarvan de stimulerende gedachte nieuwe – en trouwe aan het Evangelie - basissen biedt voor het opnieuw funderen van de Kerk.

[marron]De conferentie werd ingeleid door een oproep die Joseph Moingt gelanceerd heeft aan alle gedoopten.[/marron]POPULORUM communio (Hedendaags geloof)

De pastorale brief van de bisschoppen van België - Vasten 2017
maandag 6 maart 2017 door G.Verbist, mafr.
POPULORUM communio – Verbondenheid tussen volkeren is de pastorale brief van de bisschoppen van België t.g.v. 50 jaar encycliek [bleu marine]Populorum progressio van paus Paulus VI[/bleu marine]. De pastorale brief staat stil bij [bleu marine]vier uitdagingen in de hedendaagse (...)


Jezus is het hart van de spiritualiteit (Hedendaags geloof)

Petit Echo 1077
zaterdag 4 maart 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De spiritualiteit is een fundamenteel aspect van onze missionaire identiteit. Wij houden van het erfgoed van de Ignatiaanse spiritualiteit dat ons werd doorgegeven vanaf het begin van onze Sociëteit, ook al zijn er andere spiritualiteiten die ons kunnen inspireren en waaruit we lessen kunnen (...)


Nuntiuncula Nr 700 - Met dankbaarheid naar het verleden kijken… (Hedendaags geloof)

Nuntiuncula Nr 701 - Gennaio 2017
dinsdag 31 januari 2017 door Luc Putzeys, Webmaster

EDITORIAAL

[marron]Ik wens Nuntiuncula geluk : met dit nummer 700, viert het zijn 73ste verjaardag. Als ik dan denk aan deze periode sinds 1943, kom ik terecht bij Paus Franciscus die ons aanraadt : « Met dankbaarheid naar het verleden kijken… ».[/marron]Is Kerst hen echt ontfutseld ? (Hedendaags geloof)

Magazine L’APPEL, décember 2016
dinsdag 29 november 2016 door F.L. (Vertaling-Traduction), Webmaster
Hard, zeer hard is het exegetenberoep in deze kersttijd ! Dominique Martens, directeur van Lumen Vitae, vertelt : “Regelmatig werk ik met groepen over de kindheidsverhalen van Jezus. Als ik zeg dat het vooreerst niet gaat over historische vaststellingen, maar over theologische teksten, (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1059051

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License