missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > D.R. Kongo > D.R. Kongo

D.R. Kongo

De Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo

Artikels van deze rubriek


Wanneer komt er eindelijk vrede in Oost-Congo? (D.R. Kongo)

vrijdag 16 april 2021 door Webmaster2
[bleu]In Oost-Congo worden burgers al een kwarteeuw geteisterd door gewapende conflicten. Ze worden in de steek gelaten door hun eigen overheid en vergeten door de wereld.[/bleu] Wat in Oost-Congo gebeurt lijkt voor velen een ver-van-ons-bedshow. Dat is het niet. Europese burgers, (...)


Onverzorgde oorlogswonden etteren in Kananga (DR Congo) (D.R. Kongo)

vrijdag 29 januari 2021 door Webmaster2
Scheutist Ivo Van Volsem en zijn team ‘Bron van Leven’ breiden actie uit om perspectief te bieden na bloedige opstand van voorbije jaren in Kananga. Ontwikkelingswerker Marti Waals was de afgelopen weken bij pater Ivo Van Volsem in Kananga (hoofdstad van Centraal Kasaï). De scheutist runt er een (...)


De Missionarissen van Afrika in de D.R. Kongo (D.R. Kongo)

zondag 20 juli 2008 door Webmaster
In 2007, zijn er nog 117 Missionarissen van Afrika in de Democratische Republiek Kongo :

  • 85 Witte Paters
  • 32 Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika


MATERNITEIT Ste BERNADETTE (D.R. Kongo)

Parochie Ste Bernadette - Lubumbashi
zaterdag 13 februari 2010 door Jo Deneckere , Webmaster
Naast het gezondheidscentrum is nu ook de bouw van een prachtige kraamkliniek werkelijkheid geworden. De projectenwerking “projecten Pater Jozef Meuleman” werd opgericht toen nonkel Yvan Wolfcarius besliste zijn nalatenschap te schenken om de projecten van de confraters van zijn schoonbroer (...)


Negentien vermoorde missionarissen binnenkort zalig? (D.R. Kongo)

woensdag 26 juni 2019 door Webmaster2

[marron]In het Congolese bisdom Kongolo is de zaligverklaringsprocedure opgestart voor de paters die op nieuwjaarsdag 1962 werden vermoord.[/marron]D.R. Congo

De Moslimstaat in de D.R. Congo : een werkelijke bedreiging (D.R. Kongo)

donderdag 13 juni 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron] Een eerste opeising, op 16 april, na de dood van twee soldaten, een tweede na twee aanvallen in het Oosten van het land. In de D.R Congo, profiteert de groep Moslimstaat van de onveiligheid om nieuwe basissen op te bouwen in het land, door te steunen op de lokale moslimkrachten, zoals de Ugandese opstandelingen van de ADF (Geallieerde Democratische Krachten) [/marron]D.R. Congo

Hulp dringende noodzaak in Kivu (D.R. Kongo)

Africa in movimento : ultime notizie di rilievo
vrijdag 10 mei 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
In de Democratische Republiek Congo, had dus een stembeurt plaats. Er is nu een nieuwe president, maar de crisissituaties zijn onveranderd gebleven, en in sommige gevallen, zijn deze zelfs nog erger geworden. Dat is het geval in Noord-Kivu, waar er een stille humanitaire crisis is. Alleen al (...)


BENOEMING

Willy Ngumbi is de nieuwe bisschop van Goma (D.R. Kongo)

woensdag 24 april 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus benoemde Mgr. Willy Ngumbi Ngengele (54) als nieuwe bisschop van Goma in de provincie Noord-Kivu. (Congo). [bleu]Willy Ngumbi Ngengele[/bleu] is lid van de Sociëteit van Witte Paters (Missionarissen van Afrika). Sinds 2007 was Mgr. Ngumbi bisschop van Kindu in de provincie (...)


D.R. Kongo

Wat kunnen een oude man en een jonge man goed doen ? (D.R. Kongo)

Petit Echo 2019/3 - Nr 1099
vrijdag 5 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Alex Goffinet en Arsène Somda bezoeken gevangenen in Kabare, DRC De Voorzienigheid heeft me het voorrecht gegund nog rechtop te staan in Afrika met mijn 86 jaren. Dat is een reden om dankbaar te zijn. Dat gezegd, waarvoor dient en goede oude missionaris in een tropisch land ten prooi aan zware (...)


D.R. Congo

Preciseringen over de vraag naar hulp voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Lukananda (D.R. Kongo)

INFO-PAC Nr 79 - Februari 2019
maandag 4 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

N[marron]a het zenden op 28 januari 2019 door Pater Provinciaal Emmanuel Ngona van een brief om hulp te vragen voor de opbouw van een altaar bij het heiligdom van Kukanda, ziehier enkele plannen en preciseringen over dit project die ons gezonden werden door het architectenkabinet dat het bestek heeft opgemaakt en met de werken begonnen is.[/marron]

[mauve fonce]Klik op de foto’s om ze te vergroten.[/mauve fonce]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1148467

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License