missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Niger > Niger

Niger

De Missionarissen van Afrika in Niger

Artikels van deze rubriek


De Missionarissen van Afrika in Niger (Niger)

woensdag 24 september 2008 door Webmaster
In 2008 zijn er nog, in Niger :

  • 4 Missionarissen van Afrika in het bisdom van Maradi
  • 2 Missionarissen van Afrika in het bisdom van Niamey


Niger

Aan de ongekende God.
Het vuur en de Verloren Migranten
(Niger)

Mauro Armanino
woensdag 16 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Ik ga vandaag heel alleen een revolutie maken. Welkom aan wie me wil vervoegen. Ik ga me opofferen door het vuur. Als iemand een werk vindt, dan zal mijn gebaar niet nutteloos geweest zijn. Sinds acht jaar, doet men ons beloften maar dat alles is een leugen. War mij betreft, ik ben van (...)


Dagen van zand.
Gijzelaars en vermisten in de Sahel
(Niger)

vrijdag 23 november 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De ouderen hadden alles begrepen. De dagen worden geteld met het zand. Niets is meer natuurlijk en meer aangepast dan de tijd te tellen met het zand dat vloeit, als in een zandloper, van boven naar beneden. Met de tijd, hebben zij geleerd het water te gebruiken dat, op een meer nauwkeurige (...)


De overdracht van het geloof dat bevrijdt en omvormt (Niger)

vrijdag 5 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

[marron]Pater Mauro ARMANINO, priester SMA in Niger is nu de verantwoordelijke van het CEF (Centrum voor Christelijke Vorming). Een deel van zijn leven verliep in West Afrika: Ivoorkust, Liberia en Niger sinds 7 jaar. Het is een confrater van de priester is gegijzeld werd in Niger.
Pater Mauro is eveneens antropoloog en, als diocesane Verantwoordelijke van de pastoraal van de migranten, is hij een zeer actief lid van onze wisselplaats van de migranten ten zuiden van de Sahara.
[/marron]

[bleu]Jan Heuft, P.B. Rencontre et Développement[/bleu]


Niger

Een Italiaanse missionaris gegijzeld in Niger (Niger)

donderdag 27 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Deze priester van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (SMA) werd gevangen genomen in zijn eigen huis, in de nacht tussen maandag 17 en dinsdag 18 september. Bronnen van het bisdom Crema, vanwaar Pater Pierluigi Maccalli afkomstig is, bevestigen dat missionaris, die te Bomoanga in Niger gevangen genomen werd, nog in leven is.
Een Peul groep wordt ervan verdacht deze ontvoering georganiseerd te hebben.
[/marron]Niger

Stilte, men gaat dood.
Politiek en meningitis in Niger
(Niger)

woensdag 6 april 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het is helemaal niet verwonderlijk. Als de armen sterven dan is het zoals ze geleefd hebben. In de stilte, zonder spoor noch publiciteit. De armoede is op de eerste plaats mentaal, antropologisch, zou men kunnen zeggen. Maar zij verbergt zich niet in de armen. Zij bevindt zich sinds geruime (...)


Niger

De verbrande kerken van Niamey, één jaar later
Het geheugen en het vergeten
(Niger)

vrijdag 4 maart 2016 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Toen ze de communisten zijn komen opzoeken, heb ik niets gezegd, ik was geen communist. Toen ze de syndicalisten zijn komen opzoeken, heb ik niets gezegd, ik was geen syndicalist. Tien ze de joden zijn komen opzoeken, heb ik niets gezegd, ik was geen jood. Toen ze de katholieken zijn (...)


Niger

Hamani Diori, de vader van Niger (Niger)

Band Nr 3/4 2015
zaterdag 10 oktober 2015 door W. Trypsteen, M.Afr.
H[marron]amani DIORI[/marron] werd op 6 juni 1916 geboren in Soudouré (Niger), een klein dorpje langs de stroom Niger op 12 km van hoofdstad Niamey. Hij is de zoon van een ambtenaar van de publieke gezondheidsdienst tijdens de Franse koloniale administratie. Na zijn opleiding als leraar aan de (...)


Niger

Brief aan mijn christelijke broeders en zusters (Niger)

Ibrahim Manzo DIALLO
donderdag 5 februari 2015 door Webmaster
Mijn christelijke broeders en zusters van Niger, Ik schrijf u met een hart dat zwaar is van verdriet. Ik schrijf u opdat ge al mijn bitterheid zou lezen en zo al mijn medelijden zou putten na die dramatische gebeurtenissen. Ik heb pijn, ja veel pijn tegenover de uitgestrektheid van uw pijn (...)


Niger

De President van Niger richt zich tot de natie. (Niger)

woensdag 21 januari 2015 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]“Deze kerken die in brand gestoken werden, kunnen wij aanvaarden dat dit gebeurde in naam van onze godsdienst ?”[/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1148581

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Niger   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License