missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Burkina Faso > Burkina Faso

Burkina Faso

De Missionarissen van Afrika in Burkina Faso

Artikels van deze rubriek


Burkina Faso

Nieuws van het project in Bobo-Dioulasso
Studiecentrum BADENYA
(Burkina Faso)

Denis Rabier
vrijdag 26 februari 2016 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo-Dioulasso, 1 december 2015 (Brief kwam in Brussel 25 februari 2016) Beste vrienden, In mijn Kerstbrief van vorig jaar aan de familie en aan de vrienden, sprak ik u van het project dat ik heb een college te bouwen, vóór mijn vertrek uit Burkina, voor de autofinanciering van de school- en (...)


Burkina-Faso

Een universitaire bibliotheek voor het Centrum BADENYA (Burkina Faso)

Bobo-Dioulasso
woensdag 10 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo 1 december 2014 Beste vrienden, De gebeurtenis bij het begin van het nieuwe schooljaar voor het Centrum BADENYA (‘Broederschap’ in de lokale taal) is het openen van een universitaire bibliotheek op dezelfde plaats als onze schoolbibliotheek. Dank zij de oud-leerlingen van het (...)


Vaticaan - Burkina Faso

Historische dag in het Vaticaan op dinsdag 28 oktober 2014
Historische dagen in Burkina van 30-31 oktober 2014
(Burkina Faso)

dinsdag 2 december 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In haar elektronisch bericht van de maand oktober 2014, heeft La Via Campesina (Wereldbeweging van de Landbouwers die, onder meer, strijdt voor de erkenning van het recht op de voedselsoevereiniteit) een artikel gepubliceerd van Ignacio Ramonet over de mondiale Ontmoeting van Paus Franciscus met talrijke volksbewegingen.

Het artikel begint met deze woorden : “Historische dag in het Vaticaan op deze dinsdag 28 oktober 2014”. Dus, juist vóór de historische dagen van Burkina, op 30 en 31 oktober 2010 (die het ontslag en de vlucht gezien hebben van President Blaise Compaoré). Welnu, daags na deze historische dagen, komt deze toespraak van paus Franciscus werkelijk als profetisch over.

Ziehier dan dit artikel. Ik heb me ermee tevreden gesteld enkele sterke woorden van de Paus te onderstrepen, evenals sommige van de President van Bolivia, Evo Morales, die eveneens uitgenodigd was op deze ontmoeting.Burkina Faso

„Het paradijs van de leerlingen” (Burkina Faso)

Denis Rabier, M.Afr.
donderdag 12 december 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Bobo-Dioulasso, 2 décember 2013 Beste vrienden, Na een jaar functioneren, heeft de schoolbibliotheek een nieuwe ontwikkeling genomen, sinds ik de meeste van de 80 provisoren van de lycea van de stad Bobo-Dioulasso ben gaan bezoeken, om kennis met hen te maken en opdat ze het bestaan (...)


Burkina Faso

DELWENDE CENTRUM IN OUAGADOUGOU (Burkina Faso)

Famille Mission N° 4/4 2013
zondag 15 december 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Delwende is een opvangcentrum voor vrouwen die er onterecht beschuldigd werden van hekserij en verjaagd werden door hun families en dorpen. Het centrum bestaat sinds 1966: het wordt geleid door de Zusters Missionarissen van O. L. Vrouw van Afrika (Witte Zusters). Delwende is een Moore woord, dat kan vertaald worden als “In de handen van God”.Burkina Faso

De Missionarissen van Afrika :
Ridder van de Orde van Verdienste Burkinabé
(Burkina Faso)

Famille Mission N°2/4 - 2013
vrijdag 5 juli 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Ontroerende ceremonie te Koupéla in Burkina Faso, op zondag 28 april 2013. Het aartsbisdom Koupéla hield eraan de 112de verjaardag te vieren van de stichting van de allereerste lagere school van Burkina Faso, “de missieschool” te Koupela in 1901, gesticht door de Missionarissen van Afrika en de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika.Burkina-Faso

De inzegening van het Studiecentrum BADENYA (Burkina Faso)

Bobo-Dioulasso
donderdag 28 februari 2013 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De opbouw van het Badenya Centrum loopt op zijn einde.
Mgr. Paul Y. OUEDRAOGO is op 2 februari 2013 het Centrum en het nieuwe huis van de Missionarissen van Afrika komen inzegenen.
In elk van deze huizen worden we geroepen de ‘badenya’, de broederlijkheid te beleven, om er onze roeping om “alles voor allen” te zijn te beleven.Burkina Faso

Studiecentrum BADENYA (Burkina Faso)

Vervolg van het project
zondag 30 december 2012 door Webmaster
Bobo-Dioulasso; 3 december 2012 Beste vrienden, Het is midden de planken en de steigers dat we de schoolbibliotheek van het Studiecentrum BADENYA hebben geopend op 1 oktober, de dag dat het schooljaar begon in Burkina Faso. Dit Centrum, dat ook het Roepingencentrum van de Missionarissen (...)


Burkina Faso

OPENING VAN HET CENTRUM BADENYA (Burkina Faso)

Bobo-Dioulasso
maandag 8 oktober 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Beste vrienden, Begin september zegden we dat we erop rekenden het gelijkvloers van het Centrum te openen voor het begin van het schooljaar, 1 oktober. Die belofte werd gehouden. Ziet hierbij de foto’s dan ziet ge wat we konden verwezenlijken dankzij uw hulp. Bibliotheek André RABIER begin (...)


Burkina Faso

Bouwwerken van het Studiecentrum «BADENYA» (Broederschap) in Bobo-Dioulasso. (Burkina Faso)

Denis Rabier, M.Afr.
vrijdag 7 september 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Beste vrienden, Zie hier enkele foto’s, genomen begin september 2012, die de vooruitgang van de bouwwerken van het Centrum tonen. Zicht op de linker achterzijde van het gebouw Zicht op de rechter achterzijde van het gebouw. Met een beetje geluk zal het gelijkvloers klaar zijn (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 987722

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Burkina Faso   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License