missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Getuigenissen - Gebeurtenissen > Getuigenissen - Gebeurtenissen

Getuigenissen - Gebeurtenissen

Terug uit Afrika, vertellen missionarissen over hun leven en werk

Artikels van deze rubriek


Ontmoeting van families en vrienden
Namur – La Plante 11 september 2010
(Getuigenissen - Gebeurtenissen)

Band 4/4 - 2010
donderdag 16 december 2010 door Webmaster

[marron]De zon straalde heerlijk die dag, en het is grotendeels dankzij het zonnige weer dat we van deze samenkomst werkelijk een “landelijk” feestje konden maken. In de maand september, 20 graden warm, dat was echt een buitenkans voor onze 170 bezoekers, waarvan sommigen van ver gekomen waren.[/marron]Ontmoeting van Families en Vrienden
Varsenare – september 2010
(Getuigenissen - Gebeurtenissen)

donderdag 16 december 2010 door W. Trypsteen, M.Afr. , Zr Cecilia Trypsteen

[marron]

“Tikondane”

Zo sprak zuster Cecile Trypsteen op 5 september 2010 te Varsenare tijdens de geconcelebreerde Eucharistieviering van het Bandfeest.

Het was in naam van Zr. Chantal van Kalck uit Rome, die de verantwoordelijkheid van dit project van de Witte Zusters op zich genomen heeft.

In naam van zuster Luciënne Reynders, Regionale overste van de Belgische Witte Zusters, en in naam van alle zusters Missionarissen van O.L.V. van Afrika:[/marron]Op de praatstoel met P. Mauritz Van Genechten (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

Band N°3/4 - 2010 (Juli - September)
maandag 25 oktober 2010 door Gaby Vernack, Webmaster

[marron]Pater Maurits, op 31 oktober 2010 vertrekt opnieuw naar Burkina Faso.[/marron]Oktober 2010, MISSIEmaand. (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

Band N°3/4 - 2010 (Juli - September)
donderdag 30 september 2010 door André-L. Simonart
EDITORIAAL Oktober 2010, MISSIEmaand. Het thema dat werd gekozen voor deze maand van bidden voor en steunen van het missiewerk is: “dialoog”. Het belang van dit thema voor de relaties tussen de naties en de volkeren enerzijds en de godsdiensten en de kerken anderzijds ontgaat niemand. Maar dat (...)


Om ons beter te kennen

Munsterbilzen (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

Band April-Mei-Juni 2010
maandag 5 juli 2010 door Webmaster

Monstreblisia was waarschijnlijk het centrum van een uitgestrekt Merovingisch domein, Bilisia genoemd. Het was vroeger de bakermat van het christelijk geloof in onze contreien. Volgens de legende stichtte de Heilige Landrada omstreeks 670 een vrouwenklooster of munster (kerk van Sint-Amor genoemd) dat in de 12° eeuw evolueerde tot een adellijke stift.

Hier ontstonden geschriften die nu beschouwd worden als de oudste van onze Nederlandse literatuur. Munsterbilzen bleef tot bij het begin van de 20° eeuw een uitgesproken landbouwdorp, gelegen op de grens van Kempen en Haspengouw.In verband met de inhoud van het 27ste Kapittel… (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

donderdag 17 juni 2010 door André-L. Simonart, D.F. (Vertaling), Webmaster

Tijdens ons laatste algemeen Kapittel, dat te Rome gehouden werd van 10 mei tot 12 juni 2010, hebben wij, Missionarissen van Afrika (Witte Paters) nagedacht over de MISSIE of ZENDING.Einde van het Kapittel 2010 (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

Roma, 12-06-2010
zaterdag 12 juni 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Het Kapittel van 2010 werd beëindigd. Het heeft de grote lijnen getrokken van de werking van onze Sociëteit in de komende 6 jaren. (We zullen daarop terugkomen) Om dit te verwezenlijken heeft het een nieuwe leidende ploeg gekozen: Pater Richard Baawobr, Ghanees, 51 jaar, werd als (...)


DE STORM OP HET MEER (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

door Francis BARNES, M.Afr.
zaterdag 15 mei 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
GIF - 13.3 kB

Bij de opening van het Kapittel, heeft Pater Francis Barnes een recollectie bezield met als titel: "De storm op het meer".
Zijn uiteenzetting heeft de kapitulanten toegelaten zich te situeren tegenover hun Verlosser en de vrees te verjagen die ze eventueel nog mochten hebben tegenover de onzekerheid van de toekomst.

Samenvatting van Jacques Poirier


Het Algemeen Kapittel (Roma 10/05 - 13/06/2010) (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

maandag 10 mei 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Dat is niet enkel een aangelegenheid voor de 42 kapitulanten, maar ook voor al de leden van de Sociëteit, jongeren en minder jongeren. De toekomst ligt in onze handen! Het komt erop aan ons deze samen voor te stellen! Zie het Gebed voor het Kapittel (...)


Gebed voor het Kapittel 2010 (Getuigenissen - Gebeurtenissen)

maandag 10 mei 2010 door D.F. (Vertaling), Webmaster
God van Jezus Christus, wij zeggen u dank voor de ontelbare, zegenvolle gaven over onze Sociëteit uitgestort sinds haar ontstaan. Wij zeggen u dank, want U vertrouwde ons de taak toe aan het Afrikaanse continent de blijde boodschap te brengen van liefde en hoop Nederig in uw dienst, (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1076344

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License