missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2

[bleu]De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika.[/bleu]

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken aangevallen. Daarvan werd de helft platgebrand en vielen er meer dan honderd doden. In Eritrea, waar katholieken 4 procent van de bevolking uitmaken, zijn kerkelijke scholen en ziekenhuizen door de regering met geweld gesloten. Zowel Ethiopië als Eritrea lijden onder armoede en economische instabiliteit, zegt regioverantwoordelijke Edward F. Clancy.


Eritrese vrouwen en kinderen in Asmara © Kerk in Nood

Hoewel de christenen in Ethiopië slechts een kleine minderheid vormen, was er de voorbije twee jaar een golf van geweld tegen christenen en christelijke instellingen. Dat geweld is het gevolg van een mix van etnische, politieke en religieuze verschillen. Desalniettemin heeft het meer instabiliteit en angst veroorzaakt.

Volgens Clancy is het totalitaire bewind van Eritrea de hoofdverantwoordelijke voor het antichristelijke geweld in dat land tegen de christelijke instellingen en de katholieke Kerk, om de impact van de Kerk op de Eritrese samenleving te verminderen. De kerkleiding heeft zich verzet tegen de meedogenloze acties van de regering en zich uitgesproken tegen de president en zijn regering. Daardoor is zij een doelwit geworden. In Eritrea is er geen sprake van echte godsdienstvrijheid. Christelijke en islamitische scholen, maar net zo goed de ziekenhuizen van de katholieke kerk werden er gesloten en alle apparatuur werd meegenomen.

[bleu]Bron: Crux[/bleu]


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 144 / 1113523

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License