missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Overwegingen van de Vasten 2018 : Ik geloof in de Kerk, één, heilig, katholiek - 2

Een zegening voor alle volkeren (Hedendaags geloof)

Africa-Europe Faith and Justice Network (AEFJN) – Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
zondag 25 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

“Omdat gij mij uw eigen zoon niet hebt onthouden, daarom zal ik u overvloedig zegenen… Door uw nakomelingen komt zegen over alle volken van de aarde…”
(1ste Lezing, 2de Zondag van de Vasten, Gen. 22, 1-18)Overwegingen van de Vasten 2018 : Ik geloof in de Kerk, één, heilig, katholiek 1

Teken van het Rijk van God in de wereld (Hedendaags geloof)

Africa-Europe Faith and Justice Network (AEFJN) – Netzwerk Afrika Deutschland (NAD)
vrijdag 23 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

“De tijd is vervuld en het Rijk Gods is nabij; bekeert u en gelooft gij in de Blijde Boodschap ?”
(Evangelie van de 1ste zondag van de Vasten B)De christelijke werking in de wereld (Hedendaags geloof)

Joseph Moingt
woensdag 21 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

In zijn boek “Esprit, Eglise et Monde” (Geest, Kerk en Wereld), tracht Jean Moingt een getuigenis van het Evangelie ten dienste van de wereld te omschrijven. Hij tracht de vorm van Kerk te vinden die op stapel moet gezet worden voor de verkondiging van het Evangelie aangepast aan de wereld van vandaag. Hij benadrukt de rol van iedere christen in deze verkondigingHet Kruis, voltooiing van de Menswording (Hedendaags geloof)

Volgens Moingt, « Croire au Dieu qui vient » - ’Geloven in de God die komt’
vrijdag 2 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Onder de kleuren van het Rijk, bestond de zending van Jezus erin de nieuwheid van God aan te kondigen die zich in hem openbaarde, die midden de mensen kwam wonen, een God van liefde, die men alleen maar vervoegde door de liefde, de innerlijkheid en de nederigheid, in de eenvoud van het leven (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Februari 2018 (Dialoog)

vrijdag 2 februari 2018 door G.Verbist, mafr.
Klooster van Mar Musa in Syrië Reeds een jaar(sinds december 2016) is dit klooster terug open. Ze willen de interreligieuze dialoog nu nog meer dan ooit bevorderen. De stichter, de Italiaanse jezuiet, Paolo Dall’Oglio, die eind juli 2013 met geweld in Raqqa werd ontvoerd, is wel degelijk (...)


Interreligieuse Kalender - Februari 2018 (Dialoog)

woensdag 31 januari 2018 door G.Verbist, mafr.
2 – Presentatie van Christus in de Tempel (Kath) 2 – Imbolc – Festival van de Keltische kalender. 3 – Setsebun sai (Shintoïsme) Begin van de lente in Japan. 14 – ASWOENSDAG – Begin van de katholieke vasten. 14 – Maha Shivaratri (Hindoes) Shiva’s kosmische dans. 15 – Nirvanadag (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Januari 2018 (Dialoog)

dinsdag 2 januari 2018 door G.Verbist, mafr.
Gebedsweek voor de EENHEID van de Christenen van 18 tot 25 januari 2018. “ Ontzagwekkend, Heer, is uw hand “ (Exodus 15, 6 ) De teksten zijn het resultaat van de Kerken van de Caraïben. (De brochure zien) De BROCHURE is te verkrijgen op volgende adressen : Interkerkelijk (...)


Interreligieuse Kalender - Januari 2018 (Dialoog)

zondag 31 december 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Feest van de Moeder Gods MARIA (Kath) Werelddag van gebed voor de VREDE. 2>>4 – Nieuwjaar voor de Boeddhisten (vooral in Japan) 5 – Verjaardag van Goeroe Gobind Singh Sahib (Sikhs) 6 – Feest van de Openbaring (Drie Wijzen) (Kath) 7 – Kerstmis (Orhodoxen) 14 – Makara (...)


Overwegingen voor de Advent 2017

Ook wij zijn migranten (Hedendaags geloof)

dinsdag 12 december 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster
« … Zoals Abraham, Mozes, Jozef en Maria, was Jezus een migrant… Wij zijn allemaal migranten, wij zijn geroepen om van de aarde naar de Vader te gaan…” De Adventstijd De Advent is een tijd van verwachten en van voorbereiding om God te ontvangen die in onze wereld komt. Hij komt in en met (...)


DIALOOG & ONTMOETING - December 2017 (Dialoog)

maandag 4 december 2017 door G.Verbist, mafr.
Een samenleving die niemand uitsluit Homelie van kardinaal Jozef De Kezel op Koningsdag (15 november 2017) in de kathedraal te Brussel. “ Nous venons d’entendre un extrait de la lettre de Saint Paul aux Romains. Nous sommes au début de notre ère. Il y a déjà en ce moment une communauté (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 673487

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License