missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2

[bleu marine]De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo.[/bleu marine]
De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen uit 6 verschillende congregaties, die in de kerkprovincie Bukavu met haar 6 bisdommen actief zijn. De financiële hulp voor een bedrag van 120.000 euro komt ten goede aan in totaal 464 kloosterzusters, aldus Kerk in Nood België. De hulporganisatie had eerder ook al met de opbrengst van de misintenties Congolese priesters in verschillende delen van het land ondersteund.


Zusters in DR Congo © Kerk in Nood

Het is onze plicht om hen, gezien deze ontberingen, troost te bieden. Zij zullen die troost doorgeven aan de ontelbare mensen die nog minder hebben dan zijzelf, zegt Christine du Coudray, de projectverantwoordelijke van Kerk in Nood (ACN) voor de DRC. Terwijl alle niet-gouvernementele organisaties wegens de conflicten de regio ontvlucht zijn, is de Kerk en in het bijzonder de kloosterzusters ter plaatse gebleven, in de onmiddellijke nabijheid van de meest benadeelde bevolkingsgroepen.Kerk in Nood vestigt er de aandacht op dat ook priesters met grote financiële problemen worden geconfronteerd. Zonder de collectes op zondag of andere bronnen van inkomsten die door de stopzetting van de pastorale of parochiale activiteiten wegvallen, zijn talrijke priesters tegenwoordig niet in staat om zonder hulp van buitenaf in hun levensonderhoud te voorzien of hun pastorale taken uit te voeren.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 109 / 1158770

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License