missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

God heeft geen andere handen en voeten dan de jouwe’

maandag 25 oktober 2021 door Webmaster2

Théogène Havugimana, directeur van Missio België, herinnert er naar aanleiding van Missiezondag (24 oktober) aan dat ‘geloof doet delen’.

In juni werd Théogène Havugimana, meewerkend priester in Haacht, benoemd tot directeur van Missio-België. De priester met Rwandese wortels vraagt in zijn boodschap voor Missiezondag of het je ooit overgekomen is dat je niet in staat was om te zwijgen over wat je meegemaakt had, bijvoorbeeld uit verontwaardiging over onrecht of overweldigd door blijdschap.

Hij verwijst naar de apostelen Petrus en Johannes, die niet konden zwijgen over hun geloof in de verrezen Christus, overweldigd door een onweerstaanbare vreugde om hun geloof te delen. Dat is het enthousiasme voor de missie waarover paus Franciscus spreekt in zijn encycliek De vreugde van het Evangelie, zo brengt de directeur van Missio in herinnering. Hoe zit het met ons?

Geeft het geloof ons zo’n vreugde dat we het willen delen met mensen dichtbij of ver weg?
Havugimana: Als je gelooft en dus Gods liefde ervaart in je leven, kun je daarover niet zwijgen. Het is een oproep om ons geloof te delen door concrete daden en met aandacht voor de meest kwetsbaren. Jakobus zegt in zijn brief: ‘Geloof zonder werken is een dood geloof.’

Solidair met de kerk in India
Missiezondag is het moment bij uitstek voor katholieken om hun verbondenheid met andere Kerken te tonen in gebed en met een concrete bijdrage aan het universele solidariteitsfonds van de Kerk. In de campagne van Missio staat dit jaar de kerk van India in de schijnwerpers. Ze vormt een kleine, gediscrimineerde minderheid in dit overwegend hindoeïstische land. Toch zet ze zich er over religieuze grenzen in voor onderwijs en gezondheid in achtergestelde gebieden. Zo is ze een biddende, solidaire én missionaire kerk.

Onder de slogan Geloof doet delen vraagt Missio op om solidair te zijn met de kerk in India en haar te helpen om een warme kerkgemeenschap uit te bouwen.
Directeur Havugimana besluit: God heeft geen andere stem, handen, ogen, oren of voeten dan de jouwe!


Steun Missio met een gift tijdens de collecte van de kerkdiensten op Missiezondag of met een bijdrage op rekeningnummer BE19 0000 0421 1012.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 635 / 1148218

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License