missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

DR Congo: bisschoppen overleggen met Tshisekedi over verkiezingen

De Congolese president Félix Tshisekedi ontving vrijdag een delegatie van de CENCO, de Bisschoppenconferentie van de DR Congo
maandag 29 november 2021 door Webmaster2

Een delegatie van de Bisschoppenconferentie van de DR Congo (CENCO), onder leiding van de voorzitter Marcel Utembi Tapa, de aartsbisschop van Kisangani, werd afgelopen vrijdag ontvangen door president Félix Tshisekedi, voor een overleg over de voorbereiding van de verkiezingen. Volgens de CENCO is ook gepraat over de staat van beleg in Ituri en Noord-Kivu.


Aartsbisschop Utembi © CENCO

Na afloop sprak de CENCO over een vruchtbare bijeenkomst om transparante, eerlijke en efficiënte verkiezingen te ondersteunen. Ook de pauselijke nuntius, de voorzitters van de Nationale Assemblee en de Senaat waren bij de gesprekken aanwezig. De bisschoppen maakten van de gelegenheid gebruik om een memorandum met een reeks aanbevelingen te overhandigen over de veiligheidssituatie in het oosten van het land, het onderwijs en het verkiezingsproces. Ondanks de meningsverschillen over de benoeming van de voorzitter van de onafhankelijke kiescommissie, spraken de kerkleiders na de ontmoeting toch hun tevredenheid uit over de samenwerking met de overheid.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 125 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License