missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Pausreis naar Zuid-Soedan in het teken van verzoening

maandag 28 maart 2022 door Webmaster2

De persdienst van het Vaticaan heeft het thema en het logo van het bezoek van paus Franciscus aan Zuid-Soedan van 5 tot 7 juli 2022 voorgesteld. Het thema is het bekende fragment uit het 17de hoofdstuk van het Johannesevangelie: Ik bid, opdat zij allen één zijn.

Het logo drukt het verlangen naar eenheid, verzoening en vrede uit.
Er is een vredesduif met een olijftak te zien, die vliegt boven de omtrek van de kaart van Zuid-Soedan in de kleuren van de nationale vlag. Een handdruk symboliseert de verzoening van de verscheidenheid aan stammen van Zuid-Soedan en de ambitie van hun eenwording als één land. Het kruisbeeld verwijst naar de christelijke traditie in het christelijk-animistische land en het lijden van de lokale bevolking.

De politieke leiders van Zuid-Soedan, dat in 2011 onafhankelijk werd van het islamitische noorden, zijn pas na een jarenlange burgeroorlog erin geslaagd om een broos vredesbestand af te sluiten. Dat kwam mee dankzij de inzet van paus Franciscus, die de belangrijkste leiders onder meer president Salva Kiir en vicepresident Riek Machar naar Rome uitnodigde.

Paus Franciscus kondigde al in 2017 aan dat hij het land graag zou bezoeken. Al van bij aanvang was duidelijk dat ook de Justin Welby, de anglicaanse aartsbisschop van Canterbury en geestelijk leider van de anglicaanse wereldkerk, met hem zou meereizen.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 72 / 1124990

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License