missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > De Zending gaat door... > De Zending gaat door...

De Zending gaat door...

Jongeren en Missie

Artikels van deze rubriek


Oktober is missiemaand. Wat betekent dat vandaag? (De Zending gaat door...)

vrijdag 16 oktober 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Op 18 oktober viert de wereldkerk Missiezondag. Catherine De Ryck van Missio en bisschop Koen Vanhoutte stellen de campagne ‘Van harte’ voor[/bleu marine]. Neem de wereldkerk op in je gebed, in het bijzonder op Missiezondag (18 oktober 2020) Durf missionair te getuigen over jouw (...)


Kerk met een missie: 4 verhalen van hoop uit Liberia (De Zending gaat door...)

vrijdag 9 oktober 2020 door Webmaster2
Het West-Afrikaanse land Liberia staat centraal in de campagne van Missio dit jaar. 4 verhalen van hoop en grote inzet door een kleine kerk. Al het zwerfvuil in de straten van Monrovia was de jonge Gertrude al lang een doorn in het oog. De stank! De vliegen! Op een dag bekijkt ze een filmpje (...)


Paus vraagt te bidden voor Libanon, Nigeria en Wit-Rusland (De Zending gaat door...)

maandag 17 augustus 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag na het Angelusgebed opgeroepen om te bidden voor Libanon en de vele andere slachtoffers van noodsituaties en lijden wereldwijd. Daarbij gaan mijn gedachten allereerst uit naar de bevolking van het geliefde Wit-Rusland. Franciscus veroordeelde het geweld in het (...)


Kerk in Nood steunt zusters in Bukavu (De Zending gaat door...)

vrijdag 31 juli 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De hulporganisatie geeft financiële steun aan bijna 500 kloosterzusters van 69 kloosters in DR Congo.[/bleu marine] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft op vraag van aartsbisschop François-Xavier Maroy van Bukavu financiële steun vrijgemaakt voor 69 zustergemeenschappen (...)


Vergeet christenen in Eritrea en Ethiopië niet (De Zending gaat door...)

woensdag 3 juni 2020 door Webmaster2
[bleu]De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vraagt steun voor de christenen in de Hoorn van Afrika.[/bleu] De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood roept op om de bevolking van Eritrea en Ethiopië niet te vergeten. De afgelopen twee jaar werden er in Ethiopië meer dan 30 kerken (...)


COVID 12-12

Humanitaire organisaties lanceren oproep COVID 12-12 (De Zending gaat door...)

woensdag 29 april 2020 door Webmaster2
De hulporganisaties van het Consortium 12-12 bundelen opnieuw de krachten voor de strijd tegen het coronavirus in de ontwikkelingslanden. Het Consortium 12-12 lanceert onder de naam COVID 12-12 een oproep tot solidariteit met kwetsbare ontwikkelingslanden geraakt door de coronapandemie. (...)


MARTELAAR IN ALGERIJE

Charles Deckers, leven en werk door Guy Theunis (De Zending gaat door...)

woensdag 15 april 2020 door Webmaster2
Op 8 december 2018 werden 19 priesters, religieuze mannen en vrouwen zalig verklaard in Oran, in Algerije. De pers heeft deze ceremonie weergegeven, die men die nog kan volgen op Youtube. Onder deze personaliteiten was de meest gekende de bisschop van Oran, Mgr. Pierre Claverie. Beroemd (...)


OVERLIJDEN

Pater Paul Devigne (De Zending gaat door...)

vrijdag 10 april 2020 door Webmaster2
Pater Paul Devigne is in Luik op 6 april in de Heer ontslapen. Pater Paul Devigne was 94 jaar waarvan 71 jaar missionaris in Rwanda en in België.


Paus opent noodfonds voor slachtoffers COVID-19 (De Zending gaat door...)

woensdag 8 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Het nieuwe coronavirus slaat wereldwijd genadeloos toe. Ook heel wat lokale kerkgemeenschappen zijn getroffen. Hun inzet voor de meest kwetsbaren komt in het gedrang. Daarom opent paus Franciscus, via Missio, een noodfon[/bleu marine]ds. De hele wereld is in de ban van COVID-19. (...)


CORONAVIRUS AFRIKA

Salesiaan Eric Meert: ‘We bereiden ons voor op corona in Afrika’ (De Zending gaat door...)

vrijdag 3 april 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Pater Meert vangt jongeren op in Lubumbashi. In het spoor van Don Bosco beschermt hij hen niet alleen, maar laat hij hen ook anderen beschermen.[/bleu marine] Gelukkig komt de coronacrisis in Afrika wat trager op gang, verzucht salesiaan Eric Meert. Zo kunnen overheden en burgers (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1034391

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen De Zending gaat door...   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License