missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > Afrika > Algerië > Algerië

Algerië

Wiite Zusters en Witte Paters in Algerië

Artikels van deze rubriek


ALGERIJE

BOODSCHAP VAN PAUS FRANCISCUS
BIJ DE ZALIGVERKLARING VAN DE MARTELAREN
(Algerië)

vrijdag 21 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
De ceremonie in het heiligdom van Santa Crus van Oran, zaterdag 8 december / Stringer-EPA/MaxPPP Geliefde broeders en zusters, Op deze zaterdag 8 december, viert de Kerk in Algerije met vreugde de zaligverklaring van negentien mannelijke en vrouwelijke religieuzen martelaren. Ik verenig (...)


Pater Charles Deckers, Missionaris van Afrika (Witte Pater) (Algerië)

woensdag 28 november 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Het is met ontroering dat we de zaligverklaring gaan vieren van onze 19 medezusters en medebroeders op 8 december aanstaande in het heiligdom Santa Cruz in Oran.Algerije

Martelaren van hun werken (Algerië)

vrijdag 26 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
“In de ogen van de mensen, ondergingen zij een bestraffing maar door hun hoop, hadden zij reeds de onsterfelijkheid.” (Wijsheid 3, 4) Ziedaar een uittreksel uit de eerste lezing van de plechtigheid van Sint Cyprianus, bisschop en martelaar, patroon van Noord Afrika. Inderdaad, door hun hoop, (...)


Zaligverklaring van de 19 martelaren van Algerije (Algerië)

zaterdag 22 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Als ge het nog niet gelezen hebt, zult ge al wel gehoord hebben… De dag en de plaats van de zaligverklaring van de 19 martelaren – onder wie 4 van onze confraters – werden bepaald op 8 december 2018 in Oran (Algerije). Ziehier het afschrift van de brief van de bisschoppen van Algerije die de gebeurtenis aankondigt.Algerië

Zomer 2018 (Algerië)

Ontmoeting en Ontwikkeling (CCSA)
donderdag 19 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Maandag 16 juli 2018 Het is 23 uur. We hebben de hele avond doorgebracht ons bezig te houden met een jonge Congolese vrouw die op het punt stond te bevallen. Ondanks de bevestigingen van “geen problemen”, is zij verplicht op weg te gaan van de ene kliniek naar de andere opdat men haar zou (...)


Algerië

“Samen leven” (Algerië)

maandag 18 juni 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Dat was het thema voorgesteld door Algerije [2] aan het geheel van de wereldlanden via de UNO om 16 mei elk jaar te vieren. Reeds op de vooravond, 15 mei, heeft een rijk debat plaats gevonden op de Algerijnse radio en televisie over dit thema met onder meer de deelname van Mgr. Henri (...)


Algerië

6de School van het verschil, Oran 2017 (Algerië)

RELAIS P.B. MAGHREB N°29 – dec. 2017
vrijdag 23 februari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
EEN WEEK VAN SCHEPPING, VAN BEVALLING VAN EEN NIEUWE WERELD VANUIT DE CHAOS VAN ONZE VERSCHEIDENHEDEN! In het begin… Er waren nieuwe gezichten rondom mij, vreemde gezichten, badges met onuitspreekbare namen. Allen gehecht aan een denkbeeldige draad, wij zijn ermee begonnen elkaar te (...)


Zaligverklaringen : reactie van de Bisschoppen van Algerije (Algerië)

woensdag 31 januari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Onze Kerk is in vreugde. Paus Franciscus heeft zopas de ondertekening goedgekeurd van het decreet van de zaligverklaring van “Mgr. Pierre Claverie en zijn 18 gezellinnen en gezellen”. De genade wordt ons geschonken gedachtenis te kunnen vieren van onze negentien broeders en zusters als (...)


Algerije

Zaligverklaring van de martelaren van Algerije (Algerië)

dinsdag 30 januari 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Het decreet van zaligverklaring van Mgr. Pierre Claverie, vroegere bisschop van Oran, en van zijn 18 gezellen gedood in Algerije in de jaren 1990 werd ondertekend op 26 januari.

De zaligverklaring van “Mgr. Pierre Claverie en zijn 18 gezellen”, betreft, buiten de bisschop van Oran vermoord op 1 augustus 1996, de marist Henri Vergès en de Kleine Zuster van de Assumptie Paul-Hélène Saint-Raymond (gedood in Algiers op 8 mei 1994), twee Zusters Augustinessen gedood op 13 oktober 1994, vier Witte Paters gedood op 27 december 1994 te Tizi-Ouzou, twee Zusters van Onze Lieve Vrouw van de Apostelen gedood op 3 september 1995, Zuster Odette Prévost, Kleine Zuster van het Heilig Hart, gedood in Algiers op 10 november 1995 en de zeven Trappisten van Tibhirine gedood in 1996.Documentaire

Christenen van Algerije (Algerië)

الكنيسة الكاثوليكية في الجزائر - Katholieke Kerk van Algerije
dinsdag 24 oktober 2017 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster

Wanneer men de Kerk van Algerije oproept, blijft het antwoord dikwijls vaag en onnauwkeurig. Welk katholiek leven is er ter plaatse ? Welke “ontmoeting” met de moslims ? Welke ruimte van vrijheid om zijn geloof te praktiseren ?Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 948100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License