missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
D.R. Kongo

Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de parochie van Bobandana

Diocees Goma
woensdag 5 september 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Goma 25/07/2012
 

Beste Jean-Paul ,

Ik zou je willen bedanken voor wat je me gezonden hebt voor het jubileum van de parochie van Bobandana. Het feest van vorige zondag is goed verlopen. Heel veel volk en nogal wat stof hebben we moeten slikken om er te geraken. Er was die dag ook de wijding van 6 jonge priesters. De liturgie werd rond 14 uur besloten en er was wel een uur nodig om te luisteren naar de discours van de autoriteiten… 10 koeien van deze, 10 andere van nog een andere mkubwa (grote) en 20.000 $ vanwege de president…

Kerk van Bobandana

Ook ik moest een woordje zeggen in naam van de Witte Paters. Na de felicitaties, heb ik een allusie gemaakt op twee confraters die vroeger in Goma waren en die overleden zijn, namelijk Jean Cavé en Louis Quintard, en ik heb gezegd dat de ouderen weggaan maar dat hun opvolging verzekerd is. Juvénal heeft zich voorgesteld op de weg naar Burkina Faso en Dieudonné Risinde naar Zambia. Ik heb geëindigd met te zeggen dat wij geen koeien te bieden hadden maar alleen maar onze aanwezigheid en onze vreugde van te mogen deelnemen aan dit jubileum.

Er dient gezegd dat Juvénal nu het economaat verzekert in het Lavigerie tehuis en dat Dieudonné er is voor zijn verlofperiode. Zij kunnen niet naar hen thuis gaan omwille van de onveiligheid van dit moment. Het schijnt dat de M23 nu te Kibumba zijn waar gisteren heel de dag gevochten werd. Dat komt dus dichter bij Goma.

Je hebt zoals ik de dood van Albert Lepièce vernomen… Ik had hem twee jaar geleden opgezocht en hij had me beantwoord. Maar ik weet helemaal niet hoe hij naar de Heer vertrokken is.

Ik heb schrik dat de stroom gaat uitvallen… ik sluit af en zend dit bericht.


Utuombee kwa Mungu (laten we God bidden), groet de confaters en je zusters,


Xavier Biernaux
[bleu]in Nuntiuncula 675 Juli-Augustus 2012[/bleu]

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 204 / 1122674

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen D.R. Kongo   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License