missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Geestelijke pagina

RELAIS P.B. MAGHREB (N°14) – Oct. 2011
vrijdag 7 oktober 2011 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Dit gebed werd aan één van onze confraters aangeboden door een jonge moslimvrouw die dit gevonden had in haar handboek van Arabische grammatica, uitgegeven door de Pr. Chibane, de toenmalige Algerijnse minister van onderwijs. Dit gebed deed dienst als grammaticale oefening. Egyptische christenen hebben hierin een koptisch gebed herkend. Een gebed dat zowel koptisch als moslim is? En als dit het geval is, gewoonweg een waar gebed?[/marron]


Heer, leer me alle mensen lief te hebben zoals ik mezelf liefheb.

Leer me veeleisend te zijn tegenover mezelf, zoals ik dat ben tegenover de andere.

Heer, leer me dat de wraak de eerste uiting is van de zwakheid, en dat de verdraagzaamheid de hoogste graad is van de kracht.

Heer, laat me niet geraakt worden door de hoogmoed als ik slaag, noch door de wanhoop wanneer ik misluk, maar herinner me altijd eraan dat de mislukking de ervaring is die het welslagen voorafgaat.

Heer, wanneer ik iemand kwaad heb gedaan, geef me dan de moed mijn verontschuldigingen aan te bieden, en als de mensen me hebben gekwetst geef me dan de moed om vergiffenis te schenken.


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 141 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Afrika  De activiteit van de site opvolgen Algerië   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License